1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

COB Led. Yerli adı: Ekstra power led..

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde ZodiJackly tarafından 28 Mart 2019 başlatılmıştır.

1. ZodiJackly

ZodiJackly

İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Selamlar. Cob ledleri duymuşsunuzdur. TR' de amatör elektronikçilerde ekstra power led diye geçiyor ismi. İşi layıkıyla yapanların takacağı bir isim değil tabi. Memleketimde önüne gelenin telefoncu açtığı gibi elektronik işini yapanlarda da bu tarz insanlar var malum. Ben bir elektronikçide bu ledlerden gördüm. Adam yaktı gösterdi. Tabii ki bunlar ekstra power led dedi :) Ben "OOooOOo iyiymiş" dedim çıktım. Merakımdan aliexpress' e girince çok çeşitli seçenekler olduğunu gördüm. Direk 220'den beslenip 200w güç verenler bile var. Tabi fiyatları da çok düşük denemez. Ancak kurulumu, yer kaplamaması, ne bileyim bir çok açıdan çok kullanışlı ve küçükler. Ben yaklaşık 15 günce 50wlık 220 ile beslenen sarı ışık almıştım. Halen gelmedi ancak geldiğinde sump için kullanacağım. Bu cob ledlerin mavi veya soğuk beyazları ana tankta iş görür mü merak ediyorum. Bu konuda tecrübesi olan, görsel paylaşabilecek olan var mı aramızda? Ben de sump aydınlatması geldiğinde nasipse paylaşacağım.

Sayfayı Paylaş