1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Cynolebias nigripinnis Killifish

Başlığı 'Afrika ve Asya Balıkları Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 1 Mart 2009 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar,

    Cynolebias nigripinnis

    Bu canlı ve neşeli bir şekilde akvaryum içerisinde gezen balık, Arjantin'de Panama nehrinin sakin yerlerinde ve aynı özellikteki kollarında yaşayan bir türdür. Güçlü bir balık olmasına ramen uysaldır. Erkekleri kendi aralarında kavga etmeye meyillidirler. Tıpkı kayinatın en üst noktasına kendini koyan insanoğlu ve benzer canlılar gibi. dikkat:

    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG]

    60-70 litrelik akvaryumlarda tutulabilirler. Bitkilendirmeniz veya bitkilendirmemenizin önemli değildir. Fakat bitkili akvaryumlarda renklerinin daha hoş olduğu rivayet edilmektedir. Su şartları, yumuşak ( 3-6 DH) ve biraz asit özellikte olmalıdır. Ph 6 seviyesinde tutulurken, suya çok az tuz ilave edilebilir. Bu tuzun ne olacağı yönünde birçok fikir varken, kaya tuzu, sofra tuzu tavsiyelerine ben doğal deniz tuzunu ilave ediverdim. pala: Isı 24 cıvarı normaldir.

    Erkeklerin boyu 3.5-4 cm. kadardır. Dişiler daha küçüktür. Türün güzelliği daha çok erkeklerde toplanmıştır. Allah'ın taktiri işte. Genel olarak zaten tün hayvanlar için geçerli değil mi ? Vucut ve yüzgeçler siyah renkli, yüzgeç uçları yeşilimsi mavi bir bant ile sonuçlanır. Sırt ve karın yüzgeçleri geniştir. Vucut ve yüzgeçler üzerinde açık renkli benekler vardır. Eğer korkutulur ise renkleri solar ve griye yakın bir renge dönüşür. Cinsiyet ayımı, Erkeklerin ağız kısmı kızıl bir renk alır. Sırt yüzgeçlerinin ucunda uzun bir lif belirir. Üreme döneminde cinsiyet ayrımı zordur. Üreme zamanında erkek oldukça sabırsıdır. Hatta yumurtlamaya dişi hazır değil ise, onu öldürebilir. dikkat:

    [​IMG] [​IMG]
    Dişi Kiili: Erkek Killi:

    Akvaryum içerisine küçük bir saksı dip kısmı delinerek yerleştirilmelidir. Erkek ve dişi dudakları ile birbirlerini tutarlar. Yumurtlama yeri olan saksının içi temiz olmalıdır. Zira bu konuda titizler. Eşler önce birbirlerinin etrafında dönmeye başlar. Yumurtlamadan sonra 2-3 gün, yavrular çıkıncaya kadar ebeveynler yumurtaları su hareketi sağlayarak havalandırırlar. 25-26 derecede 3-4 gün içinde yavrular serbest olarak yüzmeye başlarlar. İlk önceleri artemia salina larvaları verilebilir. Tabi anne ve babayı ayırmak gerek.

    www.akvaryumportali.com naz: bak:

    Saygılarımla ;)
     
  2. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Daha önce hiç görmediğim bir tür.

    Hocam bu kıymetli paylaşım için teşekkür ederim. em34:
     

Sayfayı Paylaş