1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dünyadan...

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Nette dolaşırken gördüğüm yabancı ülke akvaryumcularına ait fotoğrafları burada paylaşmanın, dünyada hobiye bakış ve ne seviyede olduklarını az çok anlayabilmemize yardımcı olup, fikir sahibi olabileceğimizi ve onlarla kıyas yapabileceğimizi düşündüm. Diğer arkadaşlarda denk geldikleri yabancı akvaryumcu tanıtım fotoğraflarını paylaşırlarsa sürükleyeci ve işe yarar bir konu haline geleceğini ümit ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum...
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...
    İlk paylaşımım Çin'de Tung Choi Street. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla bizim Eminönü'nün uzakdoğu versiyonu.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ynt: Dünyadan...

Mehmet abi paylaşım için sağol, adamlar herşeyi aşmışlar poşete discus satıyorlar :D

3. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Sende sağ ol Muhammed, benim Çin'de Tung Choi caddesi hakkında izlenimim; bizim Eminönü tarzı bir yer olduğu, o bölgede yaşayanların özellikle bitki konusunda bizden daha çok şanslı olduğu, Uzakdoğuluların hala balık boyama huylarından vazgeçmedikleri ve fotoğrafların insanı şaşırtarak, sağ gösterip sol vurduğu yönünde olduğu yönünde. Biraz daha açmak gerekirse poşet içerisindeki discus vs. türleri görünce yuh artık bukadar mı ilkeller derken, ADA standını ve bitkili akvaryumları görünce de insanın yelkenleri suya iniyor...
    Bu arada dikkatimi çeken şey gözlerim beni yanıltmıyorsa adamlar canlı doğuran gurubunda seç beğen al tarzı bir politika içine girmişler.

4. sedat1907

sedat1907

Abi bana 2kg diskus verirmisin..=)) adamlar bu işin hakkını veriyolar. paylaşima teşekür.

5. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Arkadaşlar bu sefer yolumuz Japonya'ya düştü."THOROUGHBRED AQUARIUM, NAGOYA, JAPAN"

Yorumlarınızı bekliyorum. En azından akvaryumcular neleri istiyoruz , neleri istemiyoruz fikir sahibi olabilsinler.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar…

6. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Sedat Bey, Japon'ları nasıl buldunuz?

7. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Bu işte sınır yok, akvaryumcu arkadaşlarımız bizden gelecek olan istekleri beklememeliler. Talep oldukça arz çok olur deselerde bence talebi beklemeden arz etmeleri daha güzel olur.

8. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Bu akşam yolumuz San Francisco'ya Lucky Ocean Aquarium'a düştü.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hani diyorlar ya bazen, onların imkanı bizden fazla diye, bazı konularda elbette öyledir. İklim farkı ve çeşit farkı. Ama dikkatimi bu hobiye olan ilgilerinin fazlalığı çekiyor, sanki daha yaratıcılar gibi. Umarım artık belli bir eksende dönmekten kurtulur pencereyi biraz daha genişletiriz.

Ellerine sağlık Mehmet.

10. avşarbeyi

avşarbeyi

İşin açıkcası ben maddi yönden güçlü olmalarının yanında hobiye olan ilgilerini görüyorum ama diskuları poşette yaşatmak veya satışa sunmak beni şaşırtıyor.Ya biz işi abartıyoruz yada bunların suları ve poşetleri sihirli.Belki de bildikleri başka bir şey var.

Saygılarımla...

11. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ocean Treasures Aquarium A.B.D

Saygılar keyifli paylaşımlar.

12. taygun

taygun Guest

Teşekkürler Mehmet Bey,

Çok güxzzel ve kültürel bir paylaşım. Türkiye'deki akvaryumcuları karşılaştırınca, oradaki pazar büyüklüğü ile buradaki arasında ne kadar büyük farkın olduğu görülüyor.

Yurtdışına çıktığımda gözlerim hep akvaryumcu arar. Ama ne yazık ki hiç göremedim. Böyle bir tecrübem olmadı. Bu nedenle uzakdoğudaki o akvaryumcuları ziyaret etmeyi çok isterdim. Eminim yukarıdaki gibi bir sokakta çok rahatlıkla bir günümü harcarım. O kalabalığı ve curcunay yaşamak isterim. Bol bol resim çekerim.

Keşke burada da böylesine geniş bir arz yelpazesi olsa...

Saygılar

13. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Tamer Bey, benim dikkatim çeken de(askerlik dışında Trakya dışına çıkmamış biri olarak yalnızca fotoğraflardan anlayabildiğim kadarıyla) genelde yurt dışındaki akvaryumcular sokak aralarında. Yani şehrin en işlek caddelerinde değiller ve dikkat edildiyse Japon akvaryumcu sadece tek tür discus üzerine çalışıyor. Fotoğraflarda gördüğüm ince bir ayrıntı olarak Japon balığının discus tankında ne işi var! sebebini anlayamadım ancak bence üzerinde durulması, araştırılması gereken bir konudur(?) Amerikadaki akvaryumcular da(fotoğraflardakiler) sadece tuzlu su üzerine çalışıyor ve nekadar güçlü filtrasyon kullandıkları son fotoğrafta kendini belli ediyor.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryumcular seyyar, balığa gel balığa diye bağırıyorlar. Bu fotoğrafların devamını paylaştığım link aşağıdadır. Şaşırtıcı manzaralar olduğuna şüphe yok.

.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  15. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Bugünkü ziyaretimiz Morskoi Aquarium.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar…

16. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Çok güzel kareler.

17. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Saygılar...Çok güzel fotoğraflar.

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ruslar bence olta avcılığında daha başarılı. Biz deniz akvaryumunda bence daha öndeyiz. Kendimizi çok fazla yermeye gerek yok. :cekingen:

19. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Bu akşam ki yolumuz, Jiangyin Road, Shanghai'a düştü.

20. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Koileri frontozaya mı benzetmeye çalışmışlar. 6 bantlıda yapmışlar pembe pembe :D

Sayfayı Paylaş