1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dünyanın En Tehlikeli Canlılarından Chironex Fleckeri

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde maroon_clown tarafından 2 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. maroon_clown

maroon_clown

Chironex fleckeri

Kutu denizanası olarak da bilinen, zehirli bir denizanasıdır, 60 adet dokungaça sahiptir ve her bir dokungacı yaklaşık 5 milyara yakın yakıcı kapsül taşır. Saldırgan bir hayvan değildir. 24 adet göze sahiptir ve saniyede 150 cm hızla ilerler. Bu canlıdan korunmanın en iyi yolu doğrudan temasta bulunmamaktır.

Chironex fleckeri adlı bu deniz anasının dokungaçlarındaki binlerce mikroskobik iğne, istemsizce yavaş bir sürtünmenizle harekete geçiyor ve vücudunuza bilinen en güçlü nörotoksini gönderiyor...

Vücudunuz en fazla 30 saniye süren bir acı şokuna maruz kalıyor... Aklınıza gelebilecek en korkunç acı...

Chironex fleckeri'nin dokungaçları koparılıp, kurutulduktan sonra bile, ıslandığı anda zehri tekrar iletmeye hazır hale geliyor...

Çok ilginç değil mi?

Alıntıdır...

Resimler

2. taygun

taygun Guest

Ynt: Dünyanın En Tehlikeli Canlılarından Chironex Fleckeri

Maroon Clown, Merhaba.

Gönderdiğiniz çeviride yukarıdaki çeviride dikkatimi çeken bir şey oldu. Bu da canlının hız. Saniyede 150 cm hız, dakikada 90 metre ve saatte de 5.400 metre demektir. Bu bana bir denizanası için biraz fazla geldi. Kaynağınızı tekrar kontrol etme şansınız var mı?

Kusura bakmauın, bugün ikinci kez karşınıza çıkıyorum, ama hepsi tesadüf. :cicek:

Saygı ve Sevgilerimle

3. maroon_clown

maroon_clown

Ne olacak hocam, yanlışım olursa çıkın tabiki. Kaynak türkiyenin en büyük bilgi kaynağı wikipedia.org
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Chironex_fleckeri

Bu arada belki tanımadınız, ben Okan yetişensoy, diğer üyeliğim hatayla silinmişti, bu hatırlatma iyi oldu, hemen imzama yazıyorum.

4. taygun

taygun Guest

Okan Bey,

Teşekkürler ilginiz için. Bu wikipedia nasıl oluşuyor. Onca bilgi rastgele insanlar tarafından mı yazılıyor yoksa bir kurul falan mı var?

Benim oğlum da arada sırada bu siteyi ödevleri için kullanıyor.

Saygılar

5. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Kuru gibi görünmüyor ama canlı olmasa gerek... Yada bu zehri sadece tentaküllerinde taşıyor bu canlı...

Fotoğrafı yabancı bir kaynaktan aldım. Orada yazdığına göre ''nematocyst''i yokmuş. Tam olarak ne oluyor bu 'nematocyst'. Türkçe karşılığı nedir?

6. maroon_clown

maroon_clown

Valla bende bilmiyorum nasıl oluştuğunu, herkez kafasına göre birşey yazamıyor, elbette sadece yetkili kişiler yazıyor. Sitenin orjinali inginizce, resime gelince, tabiki tentaküllerinde zehir var, sadece bu değil benim bildiğim tüm deniz analarının tentakülleri zehirli sadece, bende emin değilim bu konuda fazla.

nematocyst sanırım tentakülleriyle ilgili birşey, buyrun internetten buldum.
    NEMATOCYST [yakıcı kapsül, nematosist] Knidlilerde (Cnidaria) uzmanlaşmış yakıcı göze (hücre) içerisinde ucu çengelli, ipliğiyle zıpkın gibi atılan ve içerisinde uyuşturucu, yakıcı kısaca ısırıcı (kimyasal) bulunan bir cins avlanma ve korunma aracı.

Sayfayı Paylaş