1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Düzgün Türkçe kullanalım

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde reis tarafından 12 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bu forumları her kesimden Türk'ün ve Türkçe dili konuşan insanların takip ettiğini unutmayınız.Bozuk Türkçe hem çevre kirliliği hemde Türkçe'nin kendi özünden yok olmasına neden olur.

Örneğin:

BüYüK KüÇüK HaRfLeR , yerine normal yazı
    g yerine q
    s yerine $
    a yerine @
    b yerine ß
    v yerine w
    z yerine s

harflerini kullanmayalım..

Mutlaka hepimizin yanlışları vardır. Olacaktır da.. Önemli olan bilerek ve isteyerek yazdıklarımızı okunamaz hale getirmemektir.Amacımız sıfır hata değil, (Basılı kitaplarda bile, bir çok hata çıkabiliyor) olabildiğince hatasız olmaya çalışmak...

ayrıca
    efet yerine evet
    gidim yerine gideyim
    sefiyorum yerine seviyorum
    nbr yerine nasılsın
    janım yerine canım
    pay pay, baş baş yerine hoşçakal
    istiyom yerine istiyorum
    bakıyo yerine bakıyor
    slm yerine selam yada merhaba

ve bunu gibi birçok kelimelerin yazılışlarına lütfen dikkat edelim.Formumuzda msn dilini değil,gerçek Türçemizi kullanalım. dikkat:

Daha temiz bir forum için elele verelim arkadaşlar

“ Türkçe olmadan Türk Kültürü olmaz,
    Türk Kültürü olmadan Türk Kimliği bulunmaz,
    Kimliksizin öz güveni, özüne itibarı yoktur,
    Özüne itibarı olmayanın haysiyeti olur mu?
    Türk dediğin haysiyetsiz yaşamaz.”

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ayrıca yazdığımız mesajları foruma gönderdikten sonra bir kez kendimiz okuyalım ve düzeltme tuşu ile mümkün mertebe yaptığımız yazım hatalarını düzeltelim...

Kimse farkında değil ama bütün bu forumlara yazılanlar tarihi kayıttır... Yani bundan belki 500 yıl sonra akvaryumculuk ile bir kitap yazılırken bu forumlara dönülüp yazılan mesajlar "belge" olarak kabul edilecektir...

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Olcay Bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Benim de en nefret ettiğim şey msn dilinin forumlarda kullanılması ve hemen herkesin buna ortak olmasıdır. Sanki herkes birleşmiş yeni bir dil oluşturmak için Türkçe'yi malzeme olarak kullanıyor. Bari biz buna engel olalım. Türkçe'ye hakettiği değeri ve önemi verelim. Abdullah Bey'in de dediği gibi mesajlarımızı yolladıktan sonra yahut yollamadan önce bir kere daha gözden geçirirsek olası yazım hatası yapma ihtimalimizi minimuma indirgemiş oluruz. Forum üyelerimizin bu uyarılarımızı dikkate alacağından şüphem yoktur.

Saygılarımla...

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Sayfayı Paylaş