1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış Filtre Arızası :(

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 18 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Merhaba arkadaşlar

İş yerinde ki arkadaşlar dış filtreden acaip takır tukur sesler geldiğini söylediler ve bende haliyle kapatın dedim.. Bende evdeyim yarın sabaha kadar bişey yapamam , yarında işin en yoğun günü bilmiyorum nasıl yapıcam ama eğer bozuldu ise filtrenin nesi bozulmuş olabilir ??? Büyük ihtimal pervaneden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.. Yedek parçası var mı yoksa çöp mü oldu sizce? Bugün iş yerinde belki 10-15 defa elektrikler gitti geldi en son gidişinde bu sesler gelmeye başlamış..

Acil ve güzel yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. Filtre Atman 3336 daha 1 senelik... Daha önce hiçbir sorunu yoktu.. :(

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Atmanlarda malesef mil sorunu oluyor. Mil kırılmış olabilir, pervaneleri döndüğünde bir noktada takılması gerekir ve takılmayarak yani içten kırılarak pervaneleri sürekli boşa dönmeye başlıyor ve su basmıyor. Hava yapmış olma ve pervanesine elyaf sarılmış olma ihtimalide var. Yedek parşası var akvaryumcularda bildiğim kadarıyla.

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Heralde elyaf değildir Temel abi çünkü son sepette sünger var ve üstündede plastik ızgarası yani geçmesi çok zor.. Haa bide şu var volkan şansı faktörü devreye girerse o dediğin olabilir abisi :) O zaman yarında yapabileceğimiz bişey yok yarın full time işteyim... Filtrenin içinede bir sürü karides ve yavru balık kaçmıştı hep alıyım şunları diyip diyip duruyordum olan olaya bakın.. Firmaları bir araştırıyım nerden bulabilirim diye.. Çok sağol Temel abi teşekkür ederim...

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Büyük ihtimalle hava yapmıştır.

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ama hava yaptığında fııssss diye bir ses çıkartıyordu , üstte ki hava musluğunu açınca hava çıkıyordu.. Hava taşının bir ucuda su emiş borusunun oraya denk geliyordu eğer havayı çok açmazsam o uçtan hava çıkmıyordu.Ama hava çıktığında emiş kısmı tarafından çekiliyordu haliyle ve işte o zamanda o dediğim ses çıkıyordu.. İnşallah hava yapmıştırda yırtarız.. 1 saat sonra işe gidip bakıcam artık aklımda kalıcağına yapabileceğimi yaparım...

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    +1

Su basmadığı zamanda inanılmaz şekilde takır tukur sesler çıkartıyor... Yanılmıyorsam Atman milleri seramikten... Herhangi bir akvaryumcudan aynı boyda metal mil ayarlayabilirsin kanka... Eğer bulamazsan bana söyle ben haftaya getireyim sana... Tabii boyunu da ölçmen lazım...

Bu arada giriş borusunun akvaryumdaki ağzına kadın çorabı falan sarmamıştın değil mi? Hani yavru falan çekmesin diye...

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka zaten işte bir arıza çıkmış 20 dakika sonra hem onun için gidicem sinir oldum zaten , hemde gitmişken filtreyede bakıcam... Kanka o emiş borusunun olduğu yere inceden bişey geçirmiştim paket lastiği ile tutturmuştum oda çürümüş atmış e haliyle önünde kide çıkmıştı bende bi daha uğraşmamıştım.. filtrenin tabanında plati , camgöz , endler ve karides ne ararsan var şuanda :( Yoruldum ya onları ordan al yakala süz et bilmem ne... Lebiderya bitki ormanı yaptım hala filtrenin orda takılıyolar.. zaten bu gidişle dış filtreyi yan camın oraya koyucam bide tabela yapıcam akvaryum içine "Buraya yaklaşırsan şuraya gidersin" diye ok işareti ile filtreyi işaret edicem.. Ben daha naaapiyim :D

8. taygun

taygun Guest

Volkan,

Geçmiş olsun. Sorun mil ise çok önemli değil. Eminönünde bulursun. Ama yukarıda ifade ettiğin üzere o kadar çok elektrik kesilmesinden sonra sesler gelmeye başlamışsa motor sorunu da olabilir. Bu durumda yenisi tamirden daha ucuza çıkar.

Saygılar

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yorumlar ve olasılıklar için aydınlattığınız için herkese teşekkür ederim.. Hava yapmış Allah'tan 3-4 saniye çalıştırıp hava musluğu ile içerde kalan havayı suyla beraber dışarı attımda filtre normal çalışmasına başladı tabii gene malum olarak tortularıda akvaryum içine doldurdu.. Hiçbir problem kalmadı Allah'tan.. Su üflemeside tazziklendi , ilk müsait zamanda komple bir bakıma alayım.. İnşallah tekrarlamaz aynı şeyleri..

Teşekkür ederim herkese...

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İlk ben yadım sorunu. Dil: Geçmiş olsun Volkan. Umarım aşağıdaki uygulamayı yapmadın. :D

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    danso: dance: paloş:

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    O an Türker'le konuşuyoduk özel mesajla onada söylemiştim oda abi hava yapmış olmasın demişti.. Durup dururken hava yapmasına anlam verememiştim , yani nerden hava giriyor nasıl hava yapıyor.. Gel görki içinde hala var ki bu sabah gene yapmış.. İşlerim bitince komple açıcam içini :) Temel abi ben filtrem ilk kurulduğunda hep öyle yapmışımdır , öyle yapmanın zararı nedir :bilmem:

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Volkan abi atman kolay hava yapıyor benimkide o şekilde hava taşından çıkan havayı alıyor ve duruyor takır tukur sesler bir yandan tabi :) Temel hocamın yukarıda gösterdiği uygulama çözer olayı :D

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İçinde oluşan bakterilerin oluşturduğu gaz filre akımı yavaşladığında veya durduğunda milin oraya doluyor.Ya da filtre yeni olduğu için elyafta biriken hava motor durduğunda milin oraya kaçıyor.

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla 1 senedir ilk kez böyle birşey oluyor ama dediklerinizi gözönüne alıp daha bir dikkat sarfedicem bundan sonra.. Katkılar için teşekkür ederim arkadaşlar... :cicek:

Şimdi tekrar baktımda içi muazzam şekilde hava yapmış.. Sepetlerin bile altında hava var höh yani montz:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş