1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış filtre karbon degişimi yardım.

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde erdal_kd tarafından 6 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. erdal_kd

erdal_kd

Merhaba arkadaşlar. Dış filtreme karbon aldım karbonu ilk koymadan önce yıkamam gerekiyormu yoksa direk koyup çalıştırmalımıyım?

Yardım eden herkeze teşekkürler.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam Erdal Bey,

Kömür tam anlamı ile yıkanmaz, sadece ılık su üzerinden geçirilerek veya çeşme altına kısa süre tutrak ilk siyah rengi atılır. Kömürü kadın çorabının içine koyar öyle bu işlemi yaparsanız rahat edersiniz. Su berrak alttan akınca filtreye ekleyebilirsiniz. Eğer kömürün kalitesinden şüpheniz varsa bir leğen içerisinde bir gün bekletebilirsiniz. Çünkü akvaryuma fosfat yükleyebilir ve bu istenmeyen yosun oluşumunu tetikler. Bu gibi durumlarda kömür şüphelenilen en son malzeme olur ancak, baş aktör olabilir.

Saygılar...

3. erdal_kd

erdal_kd

Teşekkür ederim bilgileriniz için Temel Bey.

Akvaryumdan aldığım biraz su ile yıkadım siyahlığını aldı ve filtreye ekledim.

4. derbebeder

derbebeder

Kardeş kendim arıtma ve filitrasyon işleri üzerinde çalışıyorum. Elbetteki aktif karbonu yıkaman lazım. 10 dakika fazlasıyla kafi gelir.

5. taygun

taygun Guest

Dış filtre karbon degişimi yardım.

Merhaba. filtrezizasyon konusunda çalıştığınıza göre siz daha iyi bilirsiniz, karbon bir süre kullanıldıktan sonra filtreden çıkarılıyor. Filtreden çıkarılmış karbon, mesela, birkaç ay sonra tekrar kullanılabilir mi? Kullanılabilirse kullanmadan önce birşeyler yapmamız gerekiyor mu?

Bir de profil bilgilerinizi tam doldurursanız memnun oluruz.

Saygılar

Sayfayı Paylaş