1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış filtre sepetlerinizde neler var ?

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 2 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Merhaba arkadaşlar

Filtre tavsiyesi istediğim konuda baktım muhabbet dış filtre içinde kullanılan malzemelere gidecek hemen yeni bir konu açayım dedim.. Böylelikle genellikle neler tercih ediliyor onlarıda öğrenmiş oluruz..

Ben başlayayım konu sahibi olarak..

Atman 3336 kullanıyorum.. 3 sepetli.. En alt sepette elyaf ve zeolit , 2 sepette elyaf ve seramik boncuklar en üst sepette sünger ve bioball beraberler.. Bioball'ın aslında en alt sepette olması gerekiyordu ama hep aceleden unutup o şekilde yerleştiriyorum.. Bioball'ın dış filtrede kullanım yeri en alt sepet olarak tavsiye ediliyor..

Sizler nasıl kullanıyorsunuz ?

2. stablizer

stablizer

İşyerindeki Ehiem ve Tetra da var neden?Çünkü aldığımızda içinde veriyorlardı.Evdeki Jeboda yok çünkü aldığımda içinde yoktu,Tetrada var aldığımda içinde vardı.Yani olması ile olmaması arasında pek bir fark göremedim.Boş kalan yere elyaf koydum.Fakat bioball pis suyun girdiği ilk haznede olursa kaba pislikleri tutmasından dolayı elyafları nispeten daha temiz tutabilir.Bu sayede debi düşmesi(pislikten dolayı) daha az olur bence.

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Volkan abi,
    Dolphin ve sun sun 304b'de
    Elyaf,biolojik sünger,aktif karbon,seramik ve UV stalizör.

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Özgür Hocam Sun-sun'dan memnun musun?Bizim filtre anlayışımız uyuşuyor galiba.
    Bu arada her filtrede suyun geliş yeri aynı değildir.Kimi üstten suyu alır kimi alttan,ona göre sıralama belirtmek daha uygun olur.
    Benim dış filtrem 2 sepetli,su girişi alttan.En altta(sepetin de altında) 1 cm uzunluğunda kesilmiş bahçe hortumu parçaları,üstünde elyaf,onun üstünde gene elyaf :D Sudan şüphelendiğimde üstteki sepeti boşaltıp aktif karbon koyuyorum.3-4 gün sonra tekrar elyaf dolduruyorum.

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Zaten suyu üstten alan filtrelerde sepetlerin içinde birbirine geçen ve birleştiğinde gelen suyun sepetlere değmeden direk tabana vurmasını sağlayan bir boru hattı zaten var.. O yüzden alttan üstten su gelmesi bişeyi değiştirmiyor.Direk tabana gidiyor ve ordan gene sepetlerde ki katmanlarda filtre edilen su üstten çekiliyor.. Bu sebepten sepette ki kullanılan malzemeler değişiklik gösterse bile ve dizilişlerde bir değişiklik olmaz.Seramik boncuklar ve bioball'lar en altta olmak kaydiyle sünger en üstte olacak şekilde genel dizilişler böyledir takviye yapmak isteyen zeolit'ti lav taşıydı onlarıda ekleyebiliyor başka vs lerde var tabii.. Azınlıktamıyız ya dış filtre kullananlar huh:

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Dış filitre kullandığım yıllarda,filitreyi alırken içinde ne varsa aynı sırayla onu kullanırdım.İçine takviye olarak sadece elyaf koyardım.

Çok uzun zamandırda sump kullanırım. Ve herkesede tavsiye ederim. :)

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Cem,sun sunu Can'ın tavsiyesi üzerine aldım.Akvaryum 630 litre şuan döngünün oturması için çalışıyor.Ses yok,debisi çok güzel.Dolphinden zaten memnunum.Sun sun'da diğer markaralara göre heesablı.Birde artısı uv stalizörü var.Biraz elektriksarfiyatı yüksek.

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Volkan Abi,bazı dış filtreler alttan bazıları üstten alıyor derken bazıları üstten filtrelemeye başlıyor,alttan gelen suyu yukarı basıyor,bazıları da alttan süzmeye başlıyor ve üstte toplanan suyu akvaryuma basıyor.Anlatabildim mi?
    Sun-sun için elektrik sarfiyatını düşünmemiştim,haklısın...

9. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Benim dış filitrem: Dolphin c-1600 toplam 6 adet sepeti var.

Sepet 1
    Sert elyaf
    Sepet 2
    yumuşak elyaf
    Sepet 3
    biobal
    Sepet 4
    seramik boncuklar
    Sepet 5
    bilyecikler
    Sepet 6
    zeolit

Dolphinden çok memnunum sessiz ve kuvvetli bir şekilde çalışıyor. Şelale başlığıda var hava motoruna sıklıkla baş vurmuyorum.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Lifetech 829, 4 sepetli...

İlk aldığımda

En üstteki sepette (üstten alta doğru) kalın sünger, bir sıra ince elyaf
    2. sepette bir sıra ince elyaf, büyük seramik boncuk
    3. sepette bir sıra ince elyaf, aktif karbon
    En alttaki sepette bir sıra ince elyaf, küçük boncuk

Daha sonra aktif karbonu çıkarıp bio-glass boncuk ekledim... Debi biraz artmıştı...

En son (dün gece)

En üstteki sepette (üstten alta doğru) iki sıra ince elyaf, kalın sünger, bir sıra ince elyaf
    2. sepette 1,5 sıra ince elyaf, büyük seramik boncuk
    3. sepette 1,5 sıra ince elyaf, büyük bio-glass boncuk
    En alttaki sepette 1,5 sıra ince elyaf, küçük boncuk

Bu sistemde debi biraz düştü... Ancak daha etkili filtrasyon yapacağını düşünüyorum... Artık iki haftada bir yerine ayda bir temizleyeceğim... Sorun olmaz değil mi?

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Debi düşmesi sadece akıntı seven balıklar için olumsuzluk yaratır Abdullah Abi,filtrasyona eksi etkisi olmaz.Çünkü ne kadar az debi,o kadar iyi filtrasyon...

Sayfayı Paylaş