1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış filtre su çıkışını akvaryum tabanına veriyorum zararı olur mu?

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde estrab tarafından 10 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. estrab

estrab

İsim:
    Hasan Şahin
    dış filtremin temiz su çıkışına daha ince ve yarım daire şeklinde dönebilen bir ekipman yaptım.bu sayede suyun çıkışı güçlü oluyor.Sonra bunu sadece akvaryum tabanındaki pislikleri hareket ettirecek kadar tabana yaklaştırdım.böylece akvaryum tabanında su çıkışdan su emişine bir akıntı oluşturdum.ve tabandaki pisliklerin beklemeden filtre tarafından emilmesini sağladım.su çıkış borusu yarım daire kadar döndüğü için akıntıya istediğim şekilde yön verebiliyorum .Acaba bu akıntının balıklara bir zararı olurmu?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    D1_ filtre su ç1k1_1n1 akvaryum taban1na veriyorum zarar1 olur mu?

Filtre su emisinin aksi yonunde olsun yeter. Ben tam tersi tabana cokme egiliminde olan agir metallerin akvaryuma daha aktif yayilarak daha iyi filtre edilecegini dusunuyorum. Tortu kaldirmasi ve filtreye yonlendirmesi isin cabasi olur. Tek dez avantaji su yuzeyinin toz bulutu kaplamasidir ve tabi yuzeydeki akintinin azalmasida buna sebeb olabilir. Tabi boyle bir sorun varsa ?

Cep mesaj.

3. estrab

estrab

İsim:
    Hasan Şahin
    hayırlı akşamlar temel abi.zaten tortular tabanda kalmayacağı için ağır metal oluşumu azalır diye düşünüyorum.tabiki ikisini karşılıklı olarak yerleştirdim.haftalık bakımda dipten su aldıgım için dipte fazla tortu yoktu ve herhangi bir bulanıklık olmadı.2 filtre oldugu için akıntı üstten başlıyor dipten devam ediyor.yani abi akıntının balıklara bir zararı olmaz değil mi?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    D1_ filtre su ç1k1_1n1 akvaryum taban1na veriyorum zarar1 olur mu?

Baliklar o kadar aciz degildir merak etme.O kadarcik akinti hoslarina bile gider. Hic akintiya karsi koyup oynayan balik gormediniz mi ? Tek bu konudaki sorun gece uyuma asamasidir ve zaten onlar yerini bilir. Fikrini cok begendim tebrik ederim.

Tabi fotograf baslikta var mi bilmiyorum disardayim, eger yoksa gorsel olarak paylasmani rica ederim.

Cep mesaj, imla klavyeden.

Sayfayı Paylaş