1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış Filtre Tavsiyenizi Önemli Buluyorum

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 25 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Merhabalar arkadaşlar

Yeni yapmayı düşündüğüm 160-170 lt'lik akvaryum için dış filtre tavsiyelerinizi istiyorum.Diğer tankımda Atman 3336 var ondanda memnunum ama başka ürününde tecrübesini yapmak isterim.. Kullandığınız memnun olduğunuz ve olmadığınız ürünleri söyleyebilirseniz memnun olurum... Kafamda ki markalar gene atman , lifetech 828 , dolphin c 1000 var mesela.. 120 - 160 tl arası filtreler arıyorum zaten lt'de o fiyatlar arası genelde..

Teşekkürler herkese ;)

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Sunsun :)

3. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Volkancığım ben akvaryumu kurmadan önce malzemeler hakkında epey bir araştırma yaptım. Sonunda hem ısıtıcıda, hem dış filtrede, hem de hava motorunda Eheim da karar kıldım. Eheim 2213 170 lt. bir akvaryum için uygun. Ben 200 lt. akvaryumumda aynısını kullanıyorum. İnanılmaz sessiz çalışıyor, gece sessizliğinde bile duyamıyorsun sesini. Fiyatı 120-130 TL. arasında. Kutusunda herşey mevcut (Substrat, seramik, sünger, 4 adet musluk vb.) Yalnız yedek parçaları biraz pahalıymış ama temizlerken kendin birşeyini kırmadığın müddetçe herhangi bir yedek parça sorunu olmuyor diye okudum çoğu yerde :) Tavsiye ederim kardeşim :)

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    170 ne 120 - 130 ne peki :)

Sağol Can'cım onada bakıcaz artık..

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Volkan Abi,bildiğin gibi ben Sera,Eheim,Fluval gibi markaların düşmanıyım.Teknolojileri süper,gerekeni veriyorlar ama maliyet politikalarını bize yansıtmadıkları için en büyük karşıtlarından biriyim.Başka bir marka 190-200 liraya en üst modelini satabiliyorsa,onlara ne oluyor ki 400-500 liraya aynı görevi gören,aynı kalitedeki malı satıyorlar.Bu resmen,biz parası olanı yemek için varız demeye geliyor.
    Saygılar.

Bu arada önerimi burada yapmıyorum,zaten denk gelmişsindir başka konulardaki yorumlarıma ve tavsiyelerime ;)

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Şöyle diyim Eheim 2213ün pervane+mıknatıs 50ytl :) Bu da toptancı fiyatıdır :)

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Teşekkürler tavsiyeler için arkadaşlar.. Pahalı markalara açıkçası bende sıcak bakmıyorum.. Atman 3336 var çokta memnunum aslında ama başka bir ürününde tecrübesini yapmak istiyorum açıkçası.. ama tecrübeyi yaparkende çok uçmak istemiyorum :) Atman'ı geçen sene 90 Tl'ye almıştım şimdi olmuş 140 - 160 arası.. Dolardan dolayı oda heralde.. Teklif ve önerilere açığım hala okuyanlara duyurulur :) Eksiklikleri tamamlayıp sona akvaryum ve filtreyi bırakıcam.. Zaten kafamda ki akvaryum boyutlarıyla ilgili ilan vermiştim oda devam ediyor onuda burdan duyurmuş olayım..

8. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Can Bey, zaten yedek parça fiyatlarının pahalı olduğunu ama kazara birşey olmadıkça yedek parçaya ihtiyaç olmayacağını belirtmiştim :) Cem Bey markalara düşman olabilirsiniz, ona birşey diyemem. :) Ama o markalar olmasa biz de kullanacağımız malzemelerin standartlarını belirleyemezdik. Fiyat konusunda söylediğiniz de son derece doğru. Ancak fiyat farkı olsa bile bir Sony ile bir Yu-ma-tu yu kıyaslamaya gerek bile duymam . Bu işin Sony si de Eheim diye düşünüyorum. Sonuçta hepimiz canlı besliyoruz. Ben evimden çıkıp işime gittiğim zaman aklım akvaryumumda kalacağına, pahalı da olsa bu tür markaları almayı yeğlerim, tabii ki durumum müsaitse :) Belki yanlış ama bu da benim görüşüm :)

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kul yapısı olan herşeyde sorun çıkabiliyor Murat Bey.Benim Sony laptop neden yavaş diyenlerin sesini duyar gibiyim uzaklardan...
    Tek fark bu gibi ürünleri direk parayı basarak hiç düşünmeden alabilirsiniz,ne yazıyorsa odur.Diğerlerini,kutu üstünde yazanları gerçekten sağlıyor mu diye araştırmak gerekiyor...

10. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Tabii ki orası da öyle :) Ama ben yine de Eheim diyorum :D :D :D

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Eeee zevkler ve filtreler tartışılmazmış :) Eminönü'mü yapsak ne yarında ;)

12. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Eminönü dedin de aklıma geldi kanki :) Akvaryum malzemelerini almaya gittiğimde Eminönünde bir akvaryumcuya girdim. Hava motoru ve filtreyi ayırdım. Isıtıcı sorduğumda, çalışan eleman bana ısıtıcıyı kakalamaya çalışırken ısıtıcıyı kalibrasyon ayarının yapıldığı yerden tuttu ve "bak eğer ısıyı tam ayarlayamazsan burayı kaldır, istediğin ısıyı ayarla sonra bastır" dedi :D Ben de "sağol hepsi kalsın, ben sonra uğrarım" diyerek oradan ayrıldım :) Tam bir ticari pazar olmuş Eminönü ne yazık ki :(

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Can Bey, zaten yedek parça fiyatlarının pahalı olduğunu ama kazara birşey olmadıkça yedek parçaya ihtiyaç olmayacağını belirtmiştim :) Cem Bey markalara düşman olabilirsiniz, ona birşey diyemem. :) Ama o markalar olmasa biz de kullanacağımız malzemelerin standartlarını belirleyemezdik. Fiyat konusunda söylediğiniz de son derece doğru. Ancak fiyat farkı olsa bile bir Sony ile bir Yu-ma-tu yu kıyaslamaya gerek bile duymam . Bu işin Sony si de Eheim diye düşünüyorum. Sonuçta hepimiz canlı besliyoruz. Ben evimden çıkıp işime gittiğim zaman aklım akvaryumumda kalacağına, pahalı da olsa bu tür markaları almayı yeğlerim, tabii ki durumum müsaitse :) Belki yanlış ama bu da benim görüşüm :)

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yazık valla Muratçım ne diyim yani.. 20 sene önceki Eminönü nasılsa hala aynı yani.. Valla o pazarı kullanmayı bilmiyorlar.Çok güzel olabilir orası istense ama oda amacın hizmet olduğu ön plana gelene kadar olamayacak birşey ne yazık ki..

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Volkan Jebo (Lifetech ile aynı filtre) 828 ya da 838 bizim eleman 90 YTL'ye veriyor... Kısa süreli kampanyası çerçevesinde...

15. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Kesinlikle Dolphin derim Volkan abi,Şuan kullanıyorum.Gayette memnum.

Öncedende atman 3338 kullanmıştım,ondanda memmundum.

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yorum ve tavsiyelerde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.. Dış filtrem dün sabah 11:00'de geldi arkadaşlar Jebo 828 aldım..İş yerinde ki tankımda Atman 3336 vardı.Jebo 828 ve Atman 3336'yı karşılaştıracak olursak eğer Atman'ın malzemesi çok daha kaliteli.Jebo'nun malzemeleri biraz daha basit Atman'a göre.. Tabii çalıştıktan sonra nasıl bir işlevi var sonuç ne olacak onuda görücez..

17. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Abi metal milli almasaydın keşke :( Daha uzun ömrü var ama ses sorunu oluyor...
    Neyse hayırlı olsun.

18. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Volkan abi,sakalımızda var ama neyse.
    Hem ucuz,hemde kaliteli dış filtre dolphini ve atmanı tek geçerim.
    Atman ve dolphin arasında seçim yap dersen,tabiki dolphin derim.

Aldığımdaki fiatlarıda yazıyım
    Satış fiatları.Nettekilerle ve akvaryumcularla tabiki uçurum var.
    Dolphin c-500:75 tl
    Dolphin c-700:95 tl
    Dolphin c-100:125 tl
    Dolphin c-1300:145 tl

Ben c-1600 155 tl'ye aldım

19. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Bence yanlış seçim. Jebo markalı dış filtreler iyi olsa fazlasıyla talep edilirdi.Çevremde gördüklerimin kullanma sebebi sadece ucuz olmasından...

Genede hayırlı olsun.

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İyi hoş güzel sağolunda bana bunları almadan önce söyleyecektiniz sopa: Mesaj saatlerine bir bakın isterseniz :) Yoksa hepinizin tavsiyesi benim için önemlidir kaale almadım sanmayın fakat jebo'dan çok memnun olan arkadaşlarımızda var.. Ben açıkçası çok ucuz olmasına bakmadım zaten bu seçenek olmasaydı gene atman 3336 alırdım yada eşdeğer başka bir markanın ürününü , Atman'ı sonuçta işte kullanıyorum çalışıp çalışmadığını suda ki dalgalanmadan anlıyorum o derece sessiz bakalım jebo'yuda tecrübe edicez artık.. Fikirlerini söyleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim :cicek:

Sayfayı Paylaş