1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış Filtre yapımı (by KaaN)

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde kaan07 tarafından 21 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Selamlar,

Öncelikle gerekli malzemeler; bir adet heryeri delik veya sadece altı delik veya hiç biyeri delik değil bir süzgeç, biobal, altını delebileceğiniz bir kova olur. Dikdörtgen süngerler yine gerekli olan malzemeler. :basardim:

Maliyet evde sünger ve süzgeç malzemeler bulunuyorsa düşecektir. Maliyeti bu sayede 2.3 liraya düşürmek mümkün. Kova veya süzgeci akvaryum boyutuna göre temin etmeniz daha doğru olacaktır. Benim akvaryum için yaptığım sisteme yanlar yüksek olsun diye çitalar koydum. İç filtre motorunun su çıkış ağzına hortum takıyoruz. Taktığımız hortumu kovanın veya süzgecimizin içine düzgünce ve dağılacak şekilde veriyoruz. Suyun dağılması için ucuna bir aparat takmanız daha verimli olmasını sağlayacaktır. ;)

Akvaryum üzerinde olan ancak verimi kat kat artmış filre sistemine sahibiz artık. Görüntüden rahatsız olmayıp balıklarını düşünen imkanı kısıtlı arkadaşlara bir örnektir. Bu arada portaldaki arkadaşlara duyrulur tamamen kendi yapımımdır. Emek emektir ve kısıtlı imkanla ortaya çıkan filtre en güzel filtredir.

Kumda top oynamaktan yoruldum ve artık topu yeşil sahalarda oynayacağım. :)

Güle güle kullanın. .Ş.

2. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kaan yuvarlak olanlar bulaşık teli mi? O plastik bulaşık lifi olmalı. Tel küflenir ve sıkıntı oluşturur.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Kaan teşekkürler. Başlığın ve fotoğrafların düzenlenmiştir. Her zaman söylerim bize ait olan yani kendi emeğimiz her zaman daha değerlidir. Basit bir işlem ile daha güçlü bir filtrasyona sahip olunaileceğini ortaya koymuşsun. Benzer paylaşımlar katagori içerisinde bolca bulunmaktadır ve bu başlıkta değişik bir malzemeyle farklı versiyonu olarak hobicilere hizmet edecektir.

Paylaşımın ve verdiğin emek için teşekkürler. :cicek:

4. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Yok onlar tel değil değişik bişey ama çok faydalı galiba. Yarın daha çok değişik malzemler alıp koyucam bu arada Temel abi bu senin gösterdiğin dış filtre varya çakmeceli onun yapımı filan bir link var mı ?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yapımına ait bir link ancak gerekte yok zaten. Çünkü çalışma sistemi senin bu yaptığınla tıpkı aynı. Sadece çekmecelerin altına orta kısımlara doğru delilikler açılacak ve su bir alt çekmeceye inecek. Geri kalanı yukardaki paylaşımınla aynı. :)

6. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Akvaryumun üstünemi konuyor bu düzenek

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aynen akvaryumun üzerine koyulur ve aynı sistemle çalışıyor.

8. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Ama kaba görünmezmi sence.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kötü görünebilir elbette ancak göreceli bir konu bu. Çok kötü bir görüntüsü yok bana göre. Ancak rahatsız olanlar olablir.

10. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ

Görüntüsü kötü değil çünkü akvaryumun kapağın altında olduğu için bir problem olmuyor.Size yarın 2 tane dıy anlatıcam merakla bekleyin...

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kaan Üst filtre yapımın tamamlandığında fotoğrafları bekliyoruz. Yanlız sele kullanmana anlam veremedim. Nasıl bir üst filtre olacak bu ? Meraklandım bile şimdiden. saat:gif Cin fikirle karşımıza çıkacağına şüphe yok Kaan. Kaan Üst filtre yapımın tamamlandığında fotoğrafları bekliyoruz. Yanlız sele kullanmana anlam veremedim. Nasıl bir üst filtre olacak bu ?

Sayfayı Paylaş