1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

dış motor yardım

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde firavun0987 tarafından 24 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. firavun0987

firavun0987

arkadaşlar dış motorumdan çıkan suyu tanka yağmur şeklinde versem su silkülasyonu olurmu?

2. Assamite

Assamite

Ynt: dış motor yardım

Olur, fakat ağır bir koku yapar bunuda göz önünde bulundurmanızı öneririm.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Selam,
    Su silkilasyonu olur elbette. Ancak bu şekilde akvaryum içerisindeki akıntı azalacaktır. Bir iç filtre kullanımı bunun önüne geçebilir. Yağmurlama şeklinde suyun akvaryuma dönmesi, artı bir oksijen katkısı sağlayacaktır.

Bu sistemin diğer bir avantajı ise, yüzeyde oluşacak yağ tabakasını önlemesidir. Akvaryum içindeki akıntı miktarına çözüm bulmak, daha sağlıklı olacaktır.

4. emreilkcoşkun

emreilkcoşkun

Havalar soğuyor.Şelale tarzında verirseniz akvaryumda ısı kaybı yaşarsınız ve kötü koku oluşabilir.Onun için bence iç filitre takarsanız yaralı olur düşüncesindeyim.

5. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

Sirkulasyon olması için dış motordan gelen hortumun tankın içinde olması gerekir.Anladığım kadarıyla bir taşla iki kuş vurmak istiyorsun, yani hava vermesinide istiyorsun?Hortumu tankın içine kadar getir,iç motorlardaki gibi bir aparat var hortumun ucuna takıyorsun böylece hava da sağlamış oluyor.. Has dış motorlarında buna benzer bir aparat var.
    Netten inceleyebilirsin.

Sayfayı Paylaş