1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış motordan Gelen Rahatsız Edici Sese Çözüm Buldum (resimli)

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde swat tarafından 5 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN
    Dış motordan Gelen Rahatsız Edici Sese Çözüm Buldum (resimli)

ikinci el bir akvaryum alırken yanında arkadaşım dolphin c1600 dış motorunu vermişti şaşırmıştım fiyatını bildiğim için,, neredeyse bir dış motor fiyatına aldığım akvaryum beni çok sevindirmişti ama bir sorunu olduğunu sesli çalıştığını söylemişti olsun ben onu yaparım diyerek yanından ayrılmıştım.getirdim kurdum evet gerçekten müthiş rahatsız edici bir ses vardı mekanikten biraz anladığım ve birazda meraklı olduğum için motoru açtım içinde ki dönen ve suyun devri daimini sağlayan bu malzemeyi inceledim neden olduğunu düşündüm ve bir şimşek çaktı bu malzeme yuvasına küçük geliyordu ve su gelip döndükçe yukarı aşağı inip çıkıyordu içindeki mil uzundu ama bu malzeme yuvasında kısa kaldığı için yukarı ve aşağı çarparak o berbat sesi çıkarıyordu .

Ne yapabilirim diye düşündüm yukarı ve aşağı inmezse ve yerinde sabit dönerse bu ses çıkmaz diye düşündüm ve aklıma gelen şeyleri denedim öyle bir şey yapmalıydım ki hem bu malzeme yi sıkıştırmasın ve de rahat dönsün sonrasında benden kaçmadı tabii formülü buldum

Milin üst başını tutan şapka gibi olan malzemeyle pervanenin arasına milden geçirerek bu parçayı koydum burda dikkat edilecek husus kesinlikle kaygan rahat dönmesini sağlayan bir malzeme kullanılması gerekir aksi taktirde pervane sıkışır ve motoru yakabilirsiniz.

*(resimler temsilidir alıntıdır biraz photoshop yardımıyla ne demek istediğimi anlatmaya çalıştım )

Bende sorun çıkmadı ses çıkarmadan çalışıyor bu yöntemle Gaziemir’de AQUA akvaryum’un sahibi Cemalettin kardeşimin de müşteriye verip te geri gelen bir dış motorunu tamir ettim oda sorunsuz çalışıyor ..

*Alıntı değildir isteyen istediği yerde kullansın yeter ki bir faydamız olsun..

Bir sorunuz olursa efekanat@hotmail.com yada bu topic’e yazın cevaplamaya çalışayım..

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Ynt: Dış motordan Gelen Rahatsız Edici Sese Çözüm Buldum (resimli)

Paylaşım için teşekkürler.
    O kullanılması gereken malzemeler neler olabilir?Sizin tecrübeniz doğrultuda birkaç örnek verirseniz yardımcı olur kanısındayım.

Sağlıklı balıklar dilerim.

3. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

Bu işlerle uğraşan herkesin bozuk iç filitre motoru olur bu motorların millerinin uçlarındaki şapkaları resimdeki yerlerinden keserseniz ve bu mile geçirirseniz olabilir

İnşallah anlatabilmişimdir.

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Teşekkürler , Hocam.

5. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

rica ederim..

6. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

alsana ''dıy''lık bir formul Temel hocam :D :heyo:

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ellerinize sağlık, benim fikrim bu formül modifiye işlerde kullanılabilir, zira orjinal mili ve pervanesi kullanılan dış filtrelede ses sorunu pek çıkmaz. Modifiye edilen filtrelerin ses sorununa çözüm olacaktır. Yada zamandan dolayı aşınmadan ses yapan filtrelerde kullanılabilir.

Dıylık bir iş olmuş bence de, bu yüzden dıy genel bölümüne taşıyalım.

Teşekkürler...

8. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

Çin'den gelen motorlarda çıkması muhtemeldir aynı pervaneyi birkaç farklı motorda kullandıkları için olsa gerek 1-2 mm onlar için farketmiyor ama bize gürültü ve kafa ağrısı olarak geri dönüyor,araştırdım bu formulü şimdiye kadar yayınlayan yok,yine evden uzakta olduğum için photo shop yardımıyla size göstermek istedim ama isterseniz 1 kaç gün sonra evdeki Dolphin c1600 dış motoru söker onuda fotoğraflarım.teşekkürler

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Bunu yaklaşık 4 sene önce Ekol dış filtremin miline uygulamıştım.Tavsiyem,milin oturduğu plastiği kesip mıknatısa yaklaştırmamanız yönünde.Çünkü kullandığınız plaştik başlık milin alt kapağa oturması ve titreşimi engellemesi için yapılmış.Onun yerine,bahsettiğiniz yere teflon sarmanız daha pratik ve sessiz olacaktır.

Sayfayı Paylaş