1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

dış parazit problemi

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde atlantisprensi tarafından 30 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Dostlar 150-65-50(en) ebatlarında bir akvaryumum var. önceki akvaryumumdan koyduğum sarı prenseslerim sürekli kuma, kayalara sürtünüyor. yalnız vücutlarında yara, bere hiçbir şey yok. hatta çiftleşmek için kovalamaca da yapıyorlar anca sürekli kayalara, kumlara sürtünüyorlar. dış parazit konusunu araştırdım yalnız tuz kullanımında çelişkili ifadeler var. (50 litreye 1 çorba kaşığı, 1 çay kaşığı gibi.) bugün 2 avuç tuz attım akvaryumuma. (akvaryumun içinde yaklaşık 480 litre su var.) yalnız hala sürtünme var. şimdi biraz böyle bekleyeyim mi, biraz daha mı tuz atayım, yoksa ilaç mı kullanayım? hasta balıkları tuzlu suya sokup çıkarsak ne dersiniz? tedavi eder mi?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sayın Prens, akvaryumunuzda makrakanta, vatoz türü var mı ? bu ara su değişimi yaptınız mı ?Balıklarınızda solungaç paraziti var. Hareket oyun değil bunlardan kurtulma hareketi ve isteğidir. Sudan kaynaklı bir sorun olma ihtimali yüksek.

Not: Sayın Prens, muhtemelen size görünen forum sayfası üzerinde kırmızı büyük bir uyarı var. Bu uyarıyı dikkate almanızı rica ederim.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    150-65-50(en) ebatlarındaki akvaryumunuzu yeni kurdu iseniz balıkalrınız yeni tank sendromu yaşıyor olabilir... Bence tuzun yanı sıra yüksek protein içerikli besinler ile iyice besiye çekin ve kesinlikle balıkalrınız sürtünmeye devame derken su değişimi yapmayın... Akis halde şu an harap olmakta olan derilerinin iyileşme süreçlerini geciktirirsiniz...

Akvaryumuz yeni kurulum ise su değerlerinin çabuk oturması için su düzenleyici ve özellikle nitrifikasyon bakterisi kültürü eklemeniz gerekebilir...

Geçmiş olsun...

Sayfayı Paylaş