1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış parazit ve Flagly kullanımı

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde atlantisprensi tarafından 1 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    arkadaşlar balıklarımda solungaç parazitleri var. (sürekli solungaçlarını bir yerlere sürtüyorlar) arkadaşım Flagly kullanmamı söyledi. ancak biraz araştırdım Flagly iç parazitler için kullanılıyormuş. acaba bizimkilerin derdine çare olur mu, bilgisi olan yahut ilacı kullanan var mı aranızda?

akvaryumumun ölçüleri: 150-65-50(en)
    485 litre su alıyor.
    10 tane 500 mlg Flagly kullandım.
    akvaryumda 62 tane 1.5-2 cm malawi cichlidleri var.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sayın Prens selam;

Nacizane olarak şahsi düşüncelerim olan alın lütfen. Benim için suyunuz artık bitmiş durumda ve ben o suda patates bile yetiştirip yemem. Araştırmadan yoksun ve teşhis koyulmadan ilaç kullanımının faydası yoktur.

Beslediğiniz tür cichlid türü, bu balıklar beyaz benek hastalığına mukaza üzerinde yakalanmaz. Yani öyle boy boy gördüğünüz beyaz benek resimli makaleler Uganda cumhuriyetine aittir. Bu tür yüzgeç ve solungaçta bu parazite yakalınır. Belirtisi ise sürtünerek kurtulmaya çalışmak, ileri geri ani harekettir. Bu durum her zaman acil müdahale edilecek boyutta değildir. Suyunuz malesef ilaçların etkisiyle bozuldu, biyolojik döngü sekteye uğaradı. Sizin akvaryum durumunuzu bilemiyoruz ama bu parazite etki eden ilaç bakır içerikli ilaçlardır. İlaçlı bir müdahale arıyorsanız uygun dozda kullanın. Birkaç gün içinde suyunuzu değişmeye başlayın. 5-6 güne yayarak akvaryum suyunu tamamen değişin.

3. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    arkadaşım zaten 24 saat sonra suyun yarısını değiştir demişti. yarısını değiştirmekle kurtaramaz mıyız? bir de yarın şehir dışına çıkacağım. yarın direk yarısını değiştirsem ne dersiniz?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    D1_ parazit ve Flagly kullan1m1

Yarisini degisin ve bence ilaclara verilen maddiyatin yarisini damacana icme suyuna verin ve daha guvenilir olsun.Geri geldiginizde gozlemlerinize gore bir su degisimi daha yaparsiniz.

Cep mesaj, imla klavyeden.

5. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem
    Merhaba atlantisprensi... (isminizi yazmadığınız için size böyle hitab ediyorum).
    Flagly tabletler tatlı su balıklarının iç parazit hastalığına yakalandıklarında kullanılan bir ilaçtır. Bu ilacın uygulaması aslında akvaryum suyuna ilacı atmak değildir. İlacı suda eritip, bu suyu bir şırınga yardımı ile balığınızın ağzından sıkıp içmesini sağlamaktır, ancak dediğim gibi bu İç Parazit hastalığı oluşumunda etkilidir. Dış parazit de bu ilaç kullanılmaz, kullanılsada bir faydası olmaz.
    Cichled balıklarında dış parazit hastalığı hakkında bilgim malesef yok (beslemediğim için) ancak bu tür sürtünmelerin su değerlerindeki bozukluktan kaynaklandığınıda söyleyebilirim. Akvaryumunuzdaki suyun Nitrat oranı arttıysada balıklar bu şekilde sürtünme yapabilir. Tankınızda kullanmış olduğunuz ilaçların kimyasal etkisini azaltmak ve uzaklaştırmak için su değişimi yapmanız gerekmekte, hem bu değişiklik eğer oluşmuşsa nitratıda azaltacaktır. Temel hocamında dediği gibi damacana suyu ile bu su değişimini gerçekleştirirseniz daha iyi olur, damacana suyundaki değerler çok daha sağlıklıdır.
    Geçmiş olsun.

6. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Sabah akvaryuma tuz attım, balıklara tuz banyosu yaptırdım, flagyl kullandım(gerçi o da iç parazitler içinmiş) ancak akşam oldu hala sürtünüyorlar. dünkü kadar değil ancak hala sürtünüyorlar. yarın istanbula gideceğim ve en erken tedavi edici şeyi bulmam gerekiyor. yardım edin bana lütfen. en erken nasıl tedavi edebilirim balıklarımı?

7. stablizer

stablizer

Volkan Bey üstatlar 10 numara tarifi vermiş ve bence harfiyen uygulayın.Su konusunda Temel Abiye,Flagl konusunda Akgün hocama tamamen katılıyorum.Sağlıklı akvaryum koşullarını yakalak için inanın kestirme yol yok.Zaman ve emek harcamak şart.Keşke öyle bir müdahale olsaydı dar zamanda bir hamlede yapılabilen ama yok neyazıkki.

Sayfayı Paylaş