1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış parazitler. (Ektoparazit)

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 3 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

[img width=555 height=700]http://img228.imageshack.us/img228/3995/ektoparazitqt0.jpg[/img]

Balık Kenesi:

Balıkların solungaç tarafında oluşur.Bu hastalıktaki en büyük avantajımız kenenin gözle görülmesidir.Keneyi çıkartabilirsiniz.
    Balık dekorlara ve kuma sürtünmeye başlar.

Solungaç Parazitleri ve Tedavisi:

Her şey yolunda iken balık birden akvaryumun tabanında saklanmaya başlar, olduğu yerde sallanır ve rengi koyulaşır.Gözlerinde kararma başlar ve gereğinden fazla sık nefes almaya başlar.Ani hareketlerle solungaçlarını dekorlara sürter.Ön alttaki yüzgeçlerini oynatır.Solungaçlardaki parçalanmayı gözünüzle görebilirsiniz.Solungaçlarını açmadan nefes almaya çalıştığında ise balığınız ölmek üzeredir.
    Balığın dışında da anormal bir farklılık görmezsiniz.Balığın yüzeyinde beyaz ve sarı noktalar yoksa bu hastalıktan bahsetmeli ve tedbir almalısınız.4 lt ye 12-16 damla formalin (içinde çinko olmayan)damlatın.Formalini ise çok iyi havalandırdığınız tankınızda 35-40 dk bırakın ve 4/3 oranında su değişimi yapın.2 gün sonra 10 lt ye 2 damla malachite yeşili damlatın.3 gün ise 10 lt ye bir damla damlatın ve yarı yarıya su değişimi yapın. 5-6 gün sonra malachite yeşilini tekrarlayarak kuluçkaya yatan mikropları öldürün. Unutmayınki ilaçlar yumurta halindeki bu parazitlere etki etmez.Etkilenen balıklarınızı 4 lt ye 3 damla damlattığınız suda 10 dk. Banyo yaptırarak tekrar tanka alınız.
    Tedavi sırasında dekor ve filtre aksamlarını tuzlu su ile yıkayınız.

Saygılar, keyifli paylaşımlar...

2. bettacı

bettacı

Ynt: Dış parazitler. (Ektoparazit)

Teşekkür ederiz..

3. Desert Falcon

Desert Falcon

Ynt: Dış parazitler. (Ektoparazit)

Şu sıralar çok uğraşıyorum bunlarla ama akvaryumumu,balıklarımı sürekli gözlediğimden önceden farkedip kolay hallediyorum.Özellikle beyaz beneğe dikkat arkadaşlar.

Sayfayı Paylaş