1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dış tüp filtre

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde RuPTuR tarafından 12 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Temel Abi'ye ve diğer arkadaşlara söz verdiğim gibi dış filtre olayına parmak sokuyorum. oyna:
    Geçenlerde Temel Abi'nin paylaştığı bir filtre dikkatimi çekmişti.Yeni akvaryum yaptığıma göre yeni bir filtreleme sistemi de geliştirmem gerekiyordu ki tamamen benim olsun.Projemizin başlangıç çizimi:

Şöyle birşeyler de var:

Fotoğraflar alıntıdır ama hangi siteden aldım bilmiyorum,çok fazla site dolaştım,en yakın bunları bulabildim.
    1. fotoğraftaki gibi vidalı bir sistem oluşturabilsem süper olacak.Benim kafamdaki de zaten öyle birşeydi ama nereden bulabileceğim konusunda herhangi bir fikrim yok.Yardımlarınızı esirgemeyiniz kalp:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem, sözünü ettiğin filtre gerçekten dikkat çekiciydi. Ben bu malzemelerden birinci fotoğraftaki malzemeyi çok kolay uygulanabilir buldum. 100.lük pimaş bu iş için biçilmiş kaftan. Neden dersen, çıkışları su tesisat borusu çapına düşürülebiliyor, bu da sana istediğin sayıda sıralı bu filtreden rahatça oluşturma imkanı veriyor. Filtre malzemelerini sıralı olarak ihtiyaca göre yerleştirmek mümkün. ;)

Maliyeti ise diğerlerinden daha az olacak.

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Bu tüpcüklerin saydam olması gerekir bence. Tıkanma olduğu zaman görebilmek için. Malzeme alırken dikkat etmeni tavsiye ederim Cem kardeş.

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tıkanma olduğunda saydam olsa da farkedemeyiz bence çünkü içi su dolu olacak zaten.Temel Abi,ben de öyle düşündüm ama işte pimaşlar hakkında hiç deneyimim olmadığı için bilmiyorum.O vidalı kafa yapılabilir mi ona acaba?Alttan ve üstten vide koymayı istiyorum.Bir de maliyeti daha mı uygun olur gerçekten?Eski dip süpürgesini kullanacaktım ben,tanesi 5 liradan 25 lira...

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Tıkanmayı tespit etmek için mürekkep kullanbilirsin. Görüşlerinize ters gelebilir, ama olabilir diye düşünüyorum. Yada yem ezip atabilirsin.

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Mürekkep yani metilen mavisi tüp içindeki bütün bakterileri öldürecektir.Yem ise elemanlara takılıp kalacaktır.Genelde tıkanma ilk tüpte olacağı için su akışı azaldığında ilk bakılacak yer ilk tüp olacaktır.Tıkanmayı engellemek için çeşitli önlemler var aklımda.Sorun olacağını sanmıyorum.Zaten rutin bakımda gerekli elemanlar değiştirileceği için fazla üstünde durmayalım bence.
    Şimdi aklıma gelen birşey.Su akışını gözlemleyebilmek için üstteki vidalı kapakların orta kısmına hava musluğu takılabilir.

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pimaşa vidalı kapak sistemi olmuoyrmuş.Geçerken uğradığım sıhhi tesisatçı bana bu yönde bilgi verdi.Hafta sonu Tekzen ve Bauhaus'u gezeceğim.Bakalım kafama göre birşey bulursam filtre bitmiş olacak.

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Buna benzer su filtre sistemleri var zaten aynı mantıkta işleyeni akvaryuma uyarlamak maliyet açısından diğer dış filtrelere göre çok daha uygun olacaktır.Şeffaf yada şeffafa yakın olması kullanılabilirliği açısından daha verimli olsada kirliliğini görmemiz açısından, kendi dış filtrelerimizde bile sınırlı biçimde gördüğümüz için şartta değil.

Hadi Cem sendende güzel bir dıy yapım bekliyoruz.. :helalolsun:

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Volkan Abi,o içme suyu filtreleme sistemleri için kullanılan filtrelerin muhafazalarını(housing) kullanmayı düşünmüştüm ama fiyatı görünce vazgeçtim.En uygun 48 liraya buldum(10").5" olanlar da zaten bize yaramaz ama 38 lira :(

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Çalışma prensibi genede aynıdır heralde ya çok fark olmasa gerek.. Senin dıy projeb sump'ın kapalı sistemi gibi birşey olacak yanlış anlamadıysam..

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Orhan Abi için malzeme almaya gittiğimizde gördüklerimize bakılırsa, tüpler için her türlü aparat bulunur, neler var neler. Cem, fıratpen boru satan yerde biraz beyin jimlastiği yapman filtreni şekillendirmen için sana yetecektir.

12. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Cem bu tüp filtre için kullanacağın motora dikkat etmelisin. O konularda pek bilgim olmasada kullanacağın motorun gücü yüksek olmalı bence. Bir kaç tane tüpçükten yapacak gibi görünüyorsun. Tüpçükleri dikey koyacağın için suyun akışı ağır olucak.

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Evet Ali,zaten şu anda hayata geçiremememin tek nedeni motor sıkıntısı.Olcay Abi'nin çamaşır makinesi pompasından hazırlayacağım ama hurdacı bulabilirsem buralarda :( Motoru orjinal alırsam ve olmazsa zarara girerim.O yüzden kendin yap denemelerle halletmeye çalışacağım huh:

Sayfayı Paylaş