1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dıy filtre yapımına devam ( Her eve lazım)

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 3 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    325 litrelik akvaryum için kafa motoru tavsiyeniz ne olabilir? (Marka model verirseniz nokta atışı edinirim)

Teşekkürler. Saygılar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Saatte 1500 litre su basabilen bir kafamotoru bu filtre için yeterlidir. Bu güçte bir kafa motoru için bir çok marka mevcut. Atman olabilir uygun birşey lazımsa, daha kaliteli olacaksa aguabee, tunze ve sıcce olabilir.

3. 34yunus

34yunus

Ben bunun çalışma mantığını anlamadım nasıl oalcak bu su akvaryumdan su çıkışı girişi filan nasıl yapcağız kafa motoru olacakmı yeni olduğumdan herhalde anlayamadım. :bilmem:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yeni olmak demeyelim daha evvel yapmamış olmak diyebiliriz. Aşağıdaki fotoğraftaki horum su girişi. Su çıkışı ise akvaryuma uzanan borulardan. Gayet kolay yapılabilir siz isteyin yeter. Hazneyi alın başlığı açın filtrede yaparız jeneratörde. ;)

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

+1 :helalolsun:

Burası akvaryumportalı. Burada dıy sistemlerin sınırı yok. ;) Boşuna esnaflar bizi topa tutmuyor. pala.gif :D

Yakında dıy balık yaparsak şaşırmayın. :D

6. 34yunus

34yunus

Akvaryumun içindeki kafa motoruyla çalışıyor değilmi bu, bunun akvaryumdan yüksek olması gerekiyormu (benim tahminimce gerekiyor) ve akvaryumdan gelen hortum en dipte bir yere sabitleniyormu yoksa öyle bırakılıyormu? Çöp kutusu ve kafa motoru hariç elimde diğer malzemeler var hele boru ve hortum konusunda sıkıntı çekmem eğer harçlıklarımı biriktire bilirsem ve biriktirdikten sonra bir İzmir ziyaretinde bir kafa motoru alarak yapabilirim (İzmir ziyaretinde dememin sebebi denizli'deki akvaryumcuların hepsi kime nekadar fazla kakalarsam mantığında çalıştığı için izmirde daha uygun ve kalitelisini alabilirim).

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Akvaryuma aslıyor fotoğrafta görüldğü gibi. Akvaryuma asıldığı kolları ise zaten temiz suyu akvaryuma geri boşaltan borular. Kafa motoru akvaryum içinden su basıyor doğru anlamışsın. Hortum kovanın en altına indiriliyor. burda:gif

8. 34yunus

34yunus

Bir sorum daha olcak şimdi kafa motoru akvaryumda değilde çoğ kutusunun içinde olsa o çöp kutusunu akvaryumdan aşağıda bir yere koyabilirmiyim yoksa yine akvaryumdan yukarıda olmasımı lazım??? bayram öncesinde yapmayı düşünüyorumya bakalım

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Çöp kutusunu yani filtre haznesini akvaryumdan aşağı koyamazsınız. Bunun sebebi üst kapağından su kaçıracak olmasıdır anlaşılacağı gibi. Üst kapak kovaya sabitlenip etrafı yapıştırılabilir ve hortum giriş kenerları yapıştırılıp aşağıda kullanılabilir fakat bu seferde temizliğinin yapılması zorlaşır. Bu yapım bu haliyle dahha aktif bir kullanıma sahiptir ve yine akvaryum arkasında asılı olması artı oksijen motoru bağlanması ihtiyacını ortadan kaldırmıştır.

Filtreyi mevcut kullanım şekli ile değerlendirmenizi öneririm.

10. lades

lades

Yer:
    Mersin
    İsim:
    Cem Tunç

Temel Hocam dıy dış filtre yapımlarında kapak, su sızdırması açısından tereddüt ettiğim bir parça. Senin bu çalışman kapak konusunu sorun olmaktan çıkarmış. Tebrikler. Ben yine de kapaklı bir dış filtre yapmak istiyorum. Kavanoz kapağı gibi çevrilerek açılıp kapanan kapak daha pratik sanırım. İç filtre yaptım,sump yaptım bir leylek kaldı,yani dış filtre. Onu da yapmalıyım. çılgın:
    Olcay'ın çamaşır makinesi motorundan ben de yapmıştım ya,onlardan birini koyarım hatta tam süper olur sanırım. Fotoğrafını da buraya koyuyorum. Ölçümünü yapmıştım saatte 2000litre su basıyor. Şaka değil 2 ton su. Acaba 300-400litrelik tank için kaç litrelik bir hazne kullanmalıyım?[​IMG]

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hocam hazne dediğin sanırım filtrenin haznesinden söz ediyorsun ? Bir ölçü vermek gerekirse 30 x30x 30 gibi bir hazne en az olsun derim. Aşağı yukarı bir ölçü bu elbette uzunluk derinlik kullanılacak malzemeye göre değişir. Ancak başlıktaki örnek bence dediğiniz gibi kapak sorununu sıfıra indirmiş olmasıyla ve görünümü hiç bozmamasıyla iyi bir örnek. Çamaşır makinasının debisi su basacağı mesafe yükseldikçe düşüyor bildiğim kadarıyla.

12. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Vakkumlu plastik kablar var her boy onlar olur bence.Hani üstten mandallı olup yanlardan kilitlenenler.Kaçırma derdi olmaz kolay açılır. saat:gif

13. lades

lades

Yer:
    Mersin
    İsim:
    Cem Tunç

Ozan kardeş onlar biraz tedirgin ediyor açıkçası beni. Bahausta bir sürü plastik kaplar var,ama pek sağlam gelmediler bana. Acelesi yok şimdilik,düzgün birşey bulduğumda alırım.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tedirginlik yapması normaldir, sağlamdır belki ama kapaklarının kapanış şekli tedirginlik yapardı ben de aynen açıkcası.

15. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ

Bu taşları içine koyduğun fileyi nereden temin edebiliriz...

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

İstemeyeceğin kadar bolca yapı marketlerde var Kaan. Üstelik farklı ebat, renk ve şekilde. Bu DIY filtre benim inanılmaz severek paylaştığım bir yapımdır ve mütavazi olmayı geçelim dön:gif süper bir filtre sistemi kesinlikle tavsiye ederim. huh:

17. wizi_emre

wizi_emre

İsim:
    Emre Soycan

Bu sistemi 1 veya 2 gap kafası ile yapsak performans alabilir miyiz acaba 360 litrede.

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Akvaryum içinden iki gap kafa motoruyla bu hazneye su basmayı mantıklı bulmuyorum. Gereksiz enerji ve kötü görünüm yanında anlamsız geldi bana. Tek ve uygun motor yeterli. Elinde varsa tek gap kafa motoru su bassın ondan iyidir.

19. wizi_emre

wizi_emre

İsim:
    Emre Soycan

Elimde şu an kullandığım Gap 7 ( 600L/saat ) Birde Şalale ( 300L / ) Değerlenlendirebilir miyim diye düşünüyorum.

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Şelale ne için bu sistem de ?

Sayfayı Paylaş