1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Daha da soğutucu yapmam...

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde RuPTuR tarafından 26 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    [IZLESENE]940320[/IZLESENE]

[​IMG][/center]

Yapılışı 10 dakikamı aldığı için yapılış fotoğrafları yok ama zaten basit birşey...
    Test 22 derece oda sıcaklığında yapıldı ve bakır uç(sarı alan) 16 dereceyi gösteriyordu. paloş:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem harika olmuş gerçekten. Hayranlıkla takipteyim. Bakır uçlar derken ? Akvaryuma inenler nedir ? Fanın üstünde durduğu nedir ? Sen neler yapıyorsun böyle ? Seni hayranlıkla takip ediyorum inan. Belki bu sisteme fotoğraf gerekmedi ama sen hele bir poz ver. :)

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cem güzel olmuş işlemcinin fanını oraya nasıl sabitlediğini söylermisin

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Suyun içinde asılı duranlar bakır parça Abi.Fanın altındaki kısım aluminyum.İkisi ayrı parçaydı,araya ısı iletimi iyi olan bir madde koydum ve birbirine vidaladım.Bizim için önemli olan suyun içindeki parçalar olduğu için sıcaklık ölçümünü oradan yaptım.Üstüne koyduğum şey akvaryumun kaydı.Suya sıfır olduğu için aluminyum parça o camı da soğutuyor.
    Vida Emrah :)
    Aslında işlemci fanı değil o,ses çıkarıyor gibi geldiği için güç kaynağının fanını değiştirmiştim.Meğer başka bir yerden ses geliyormuş.Şu anda 9 volt 800mA'lik bir adaptöre bağlı olduğu için verimi düşük.12 voltluk adaptöre bağlanırsa daha iyi olacaktır...

grafikdelisi bunu beğendi.
  5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Cem ellerine ağlık valla çok orjinal olmuş bu arada bende merak ettim bakır uçları ?

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Dikkat et suya düşürme. Dün gece Abdullah abilerde kaza geçirdim, yanlışlıkla akvaryumun aydınlatmasını suya düşürdüm tam batmamıştı, kapak dışarıdaydı çarpılmadan alayım derken elim komple suya girdi çarpıldım kolum fena halde uyuşmuştu Çok şükür ucuz atlattık.

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bakır parçayı 90 yapımı bir güç kaynağından çıkardım.Geçen ay Bursa'da iken babam önüme koydu,bunlar lazım değilse atalım dedi,ben de dur bakalım belki birşeyler çıkar içinden deyip sökmüştüm.O sıra forumda soğutucu vardı herkesin dilinde,yanımda getirdim ben de.

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Cem koptu geliyor :helalolsun: Bu işlemci soğutucusu olayını bi yerde daha görmüştüm , balıklara zararı olabilir sürtündükleri zaman diyerekten üstünde durmamıştım.. Cem yapıştırmış olayı hemen... :helalolsun: Cem bulabilirsen voltaj ayarlı adaptörlerden bulman.. 1,5 yada 3 volttan başlıyor 12 volt'a kadar çıkıyor kendin ayarlıyorsun.. geceleri komple kapatacağıma fan hızını düşürüyorum o volt ayarıyla fanları açınca gene orta kademeye getiriyorum.. ben 4,5 - 6 ayarında sabitledim her daim 25 derecede duruyor.. Senin litre benimkinin 2,5 katı olduğu için 9-12 arasında kalman gerekebilir ama o bakır uçlar daha fazla soğuyacağından ilerde ayarlamasını sen halledersin zaten...

Eline sağlık tekrardan :) foto:

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    9 volt çarpmaz Emrah,geçmiş olsun bu arada...
    Teşekkürler Volkan Abi.Dahiliye sınavından sonra daha büyük projelerim olacak inşallah gizli:

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    9 voltmu o zaman problem yok, ama ben Abdullah abinin evinde çarpıldığım gibi çarpılmamıştım hiç :D Sağolasın bu arada

11. achilles

achilles

soğutucu projen çok güzel olmuş tebrikler inşallah bakır çubuklar balıklara zarar vericek herhangibi bir salınım yapmaz suya

tekrar tebrik ederim. em34: em34: em34:

12. KralMurat

KralMurat

İsim:
    Tayfun Murat İpek
    Sistem güzel olmuş elinize sağlık fakat bakır suya salınım yapar diye biliyorum, uzun vadede sorun olurmu acaba?

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bakırın suya salınım yaptığı konusunda yanlışınız olduğunu düşünüyorum Murat Bey...

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Daha da soutucu yapmam...

Ortayi bulalim derim.:D Murat bey tuzlu su tarafindan Cem ise tatli su tarafindan bakiyorsun. Bakir tuzlu suda oksitlenme yapar ve baliklar kuyruk sallamayi birakir.

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ha orasını bilemem.Daha doğrusu tuzlu suda oksitlenmeyen ne var ki? :)

16. Bennety

Bennety

İsim:
    Murat Alemdar
    Başlığı görünce sevindim baya. :)soğutucuya ihtiyacım olacak ama tuzlu su akvaryumuna bu sistem uygun değil sanırım. ağla:gif Paylaşım için teşekkürler tabi ellerinize sağlık.

17. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tuzlu suya da yaparız sorun değil.Nasıl olsa buna ihtiyacım olmamasına rağmen giriştim :)

18. chib0000

chib0000

İsim:
    cem koc
    Cevap: Daha da soğutucu yapmam...

ON numara olmuş ama ben şunuda düşündüm suya direkt bakır gireceğine eski bir ısıtıcının rezistansı yine su ısıtıcısının camıyla birlikte üst tarafı sökülmüş cam yarısına kadar suda rezistansın telleride işlemci soğutucusuna lehimli nasıl olur acaba sanırım anlatabildim.

19. BassKiller

BassKiller

İsim:
    mehmet yılmaz
    Cevap: Daha da soğutucu yapmam...

Bugün benim cpu soğutucu ve fanıyla denedim pek bi etkisi yok fan sadece soğutucuya etki ediyor soğutucunun etki ettiği yüzey ise kısıtlı.Sadece fan kullanırsak daha geniş yüzeye etki eder bu yüzden daha etkili bir soğutma olucaktır.

Sayfayı Paylaş