1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Daha keşfedecek çok şey var

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Ekim 2008 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar...

    Şöyle biraz eskiyi düşünüyorum, akvaryumcularda yıllarca aynı canlılara bakmışız. Bu kısır döngü içerisinde gidip gelmişiz.Oysa artık ülkemizde çok yeni olsa da, balıktan başka ve ya aynı akvaryumda beslenebilien, canlılar yaygınlaşmakta. Bu canlılar karides ve kerevitler.Onları keşfetmeye ve tanımaya başlayalım. Benim şu an akvaryumumda karidesler bulunmakta ve parazit temizleme ve dağılan yemleri tüketmelerinden dolayı, kendilerine buradan şükranlarımı bir borç bilirim.Karidesler her yerde kolaylıkla bulunabilecek akvaryum canlılarıdır. Renkli türleri genel olarak, Çin, Japonya, Güney doğu Asya, ve Hindistan gibi ülkelerden ticari amaçla getirilmiştir. Büyük çoğunluğu denizlerde yaşayan çok sayıda karides ailesi ve sayısız karides türü vardır. Bazı karides türleri tatlı sularda yaşar. Özellikle bazı karides türleri oldukça popilerdir. Desenlerine ve göz alıcı renklerine bakılarak farklı isimler takılmıştır. Geniş tür çeşitlilikleri, ilginç biyolojik yapıları ve barışcıl karakterleriyle karidesler akvaryumculuk hobisine fırtına gibi bir giriş yaptılar. Karides ve kerevit akvaryumlarına artık sergilerde de rastlamak mümkündür.

    Karides akvaryumu:

    Küçük biyotop bir akvaryum, karides akvaryumu olarak kullanılabilir. Filtre sistemi mümkün olan en düşük seviyeye ayarlanmalıdır. İç filtre kullanılırsa sıkı gözenekli sünger kullanmak, küçük karidesleri filtrenin çekmemesi için daha iyi bir seçim olacaktır. Büyük balıkların larvaları ve küçük karidesleri yiyebilecekleri unutulmamalı, üretmek isteyenler bu durumu göz önüne almalıdır. Isı karideslere göre değil akvaryumdaki bitkilere göre ayarlanmalıdır. Karidesler, aşırı su değişimlerine ve ağır metallere karşı duyarlıdır. Karidesler tamamen akvaryumdan beslenmeye bırakılmamalı, kuru yem takviyesi yapılmalıdır. Akvaryumdan atlama, tırmanma riskine karşı üzeri kapatılmalıdır. Su orta sert, hafif asidik olmalıdır. Bu kadar bilgiden sonra resim yayınlanmaz ise olmaz.

    BEE SHRİMP
    [​IMG]

    AFRİCAN FAN SHRİMP
    [​IMG]

    Red Cherry Shrimp
    [​IMG]

    Singapore Wood Shrimp
    [​IMG]

    Brazilian Yellow-Belly Grass Shrimp
    [​IMG]

    Rudolph Red-Nosed Shrimp
    [​IMG]

    White Spotted Pearl Shrimp
    [​IMG]

    Dwarf Emerald Green Deora Algae Eating Shrimp
    [​IMG]

    Orange Halo Shrimp
    [​IMG]

    Black Forest Shrimp
    [​IMG]

    Cherax Blue Lobster
    [​IMG]

    procambarus
    [​IMG]

    Kurbağa Mantella aurantiaca;
    Terraryumlarda, 40 cm den başlayan boyutlarda beslenebilir. Nem oranı ve ısı 25-30 cıvarı olması önemlidir. İnce taneli yemleri ve meyve sineklerini çok sever.

    www.akvaryumportali.com
     
  2. taygun

    taygun Guest

    Taşekkürler Temel Hocam,

    Senin de ilgini bu taraflara çekmeyi başardık demek.

    Yukarıda dediğin gibi bu canlılaela birlikte, kerevit ve hatta kurbağaları da artık akvaryumlarda görmek çok mutluluk verici. Tek bir şartla, her vesile ile söylediğim gibi, satıcıların ya da yurtdışında canlıları gönderen şirketlerin/kişilerin işi doğa talanına çevirmemesi. Çünkü bu iş para için talana dönerse doğa tahrip olur. Dengeler bozulur. Bizler akvaryumlarda ne yazık ki doğada olduğu gibi canlılara bakamıyoruz, istemeden öldürüyoruz onları. Doğada ise daha çok ürüyorlar, fazlası da başka canlılara yem oluyor.

    Saygılar
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abi gördüğüm gibi bu başlık eski bir başlıktır. Benim farklı türlerin yaygınlaşmasıyla alakalı düşüncelerim zaten eskiye dayanır. Bu konu üzrerine birçok mesajım ve başlığımda vardır. Yorum ve düşünceler için teşekkür ederim.

    Bizler karidesleri gerçek anlamda senin sayende kendi katagorisinde tanıyoruz. :cicek:
     
  4. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Gerçekten önemli bir ayrıntıya değinmişsin Temel abi.. Özellikle su değerleri bozulmaya başladığında karidesler tabandan çok suyun en üst seviyesinde tutunmaya başlıyorlar.. Gerçekten bu canlılar çok değerliler.. Hal ve hareketleri öğrenilmeye başlandığı zaman kesinlikle akvaryumlarımızın erken uyarı sistemi gibi çalışıyorlar.
     

Sayfayı Paylaş