1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Damızlık Balıklarınızı Nasıl Yemliyorsunuz ?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Muzikopat tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Evet arkadaşlar kafama takılan bir noktayı sizlerle paylaşmak istedim. Eminim ki hepimizde damızlık balıklar mevcut. Bende de damızlık malawi mevcut. Sormak istediğim siz yemlemenizi günde kaç defa ve nasıl yapıyorsunuz ? Bunun cevabı elbette ki tank boyutlarıma ve beslediğim balık sayısına bağlı. Ama asıl soru ben burdaki akvarist ve üretici abilerimden balığı fazla yemlersen yağlanmasına ve ürememesine neden olur gibi bir uyarı aldım. Sizce de bu durum mümkün mü ? Aramızda Olcay abi vs. vs. çok değerli akvarist ve üretici abilerim var. Bu sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Saygılar.

2. legend

legend

Hüseyin ben balıklarımı günde bir sefer besliyorum bana göre bir sefer beslemek yeterli.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yağlanmanın üremeyi engelleyeceğini düşünmüyorum Hüseyinciğim... Ayrıca şişman bir canlının su içinde üremesi karada ve havada üremesinden çok daha kolaydır...

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Bende günde bir sefer besliyorum. Akşamları yapıyorum yemlemeyi. Bir öğün fakat ikiye bölünmüş şekilde 30 dk arayla veriyorum.
    Bu aralar tür değiştiriyorum fakat vazgeçemediğim 1 erkek 2 dişi sarı prensesime 2 haftada 1 kıyılmış dana yüreği de veriyorum yavaş yavaş, suyu fazla kirletmeden. Balıklar 10-11 cm boydalar, yavrularını kendileri salıyorlar ve ±60 yavru alıyorum.

Saygılar.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Damızlıklarda günde bir öğün ama yeterli miktarda yemlemek yeterlidir.Aşırı yemleme balığın üremesini tamamen engellemez ama balığın yumurtalıklarında yağlanma meydana geldiğinden,üreme zamanı uzar ve yumurta sayısı epey bir düşer.

Ben bugüne kadar hiçbir damızlığımı günde bir öğünden fazla yemlemedim ;)

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Üstadlarım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bende sizler gibi günde bir defa yemleyeceğim. Arada bir de değişiklik olsun diye Sera Flora veriyorum zaten. Ona rutin olarak devam ederim.

Saygılar...

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Genç damızlık malavilerim var.
    Günde 2 sefer yemleme yapıyorum.Gündüzleri protein ağırlıklı,akşamları bitkisel ağırlıklı.
    Haftada 1 gün aç bırakıyorum.Haftanın 1 günüde sadece salatalığın çekirdekli kısmını veriyorum.

Sayfayı Paylaş