1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Değişik Bir Pipo Filtre Yapımı

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde sezginyavuz tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

  1. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Uzun süredir normal üretim piposu kullanıyordum ancak aşağıdaki resimde görülen pipoların yerini tutmuyordu. Resimdeki iki tane pipoları yaklaşık 2 ay önce 5'er liradan almıştım ve bana bir kaç tane daha lazımdı. Yapımı kolay olan bu malzemeye aynı parayı vermek istemedim ve daha etkili birşey yapmak için kolları sıvadım.


    Malzemeler aşağıdki resimde mevcut. Araç ve gereçler olarak; el matkabı, tangit yapıştırıcısı, ince testere, CD kalemi.

    Boruları göz kararı kesiyoruz. Malzemeleri alırken nalburda çalışan adam hortumları dirseklerle birbirine bağlamak için tesisatçıların kullandıkları ısıtma cihazı lazım ve başka türlü olmaz dedi. Bende resimdeki gibi boruların uçlarını makineyle incelttim ve tangit sürerek hallettim.

    Süngerleri takacağımız borulara deliklerin açılacağı yerleri işaretledim ve simetrik biçimde deldim.
    Süngerlere makasla güzelce şekil verdim.

    Bir sürü delik açtığımız borulara kör tıpa taktım.


    Havanın gideceği yeri deldim ve teğeyi taktım. Hangi tarafını kullanılacaksa o tarafa hortumu takıp diğer tarafı vanayla tamamen takıyoruz. Ben şimdilik bu yolu düşündüm ancak sizlerin hava çıkışı konusunda daha etkili fikirleriniz olacağını umuyorum.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 3 Haziran 2015
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sezgin selam,

    Fotoğrafları görme imkanım oldu ve gerçekten güzel olmuş. Böyle bir dıy yapımın nesine dikkat emeliyiz, önemli olan nedir diye bakalım şeffaf olarak. Basit yapılabilir olması, efektif çalışması, yer ve görüntüsünün önemi. Aslında son derece basit çalışma prensibine sahip bir ekipman. Yapılmış bir kaç örneği sizinle paylaşmak isterim. Üstelik bu sistemde filtre malzemesi olarak süngerde seçeneğinde sıkışmış olarak kalmıyoruz. Mercan kırığından elyafa kadar bir çok seçenek kullanılabilir.

    Farklı bir çalışma:



    Sezgin kardeşim, emek isteyen paylaşımın varken ayrı bir başlık altında paylaşmak yerine senin başlığının altında paylaşmayı ve bu güzel paylaşımını müsadenle sabitlemeyi uygun gördük.

    Ellerine sağlık...
     
    Düzenleme: 3 Haziran 2015
  3. gerçeküstad

    gerçeküstad

    Mesajlar:
    40
    Teşekkürler emek harcayan cam kare dostlarına,

    Paylaşımı mantığım çercevesinde değerlendirdikten sonra yorum ve fikrimi yazacağım yönünün pipo filtre içerisinde farklı filtre elemenlarınında kullanılması yönünde olmasına karar verdim. Mercan kırığı ifadesi farklı açılım katan paylaşımda geçemektedir. Atık yükü ile düşme eğiliminde olan ph mercan kırığı sayesinde tamponlanma eğilimine geçecektir. Bu artı olarak paylaşımın hanesine mutlaka yazılmalıdır. Parça süngerler ile desteklenebilir olması yanında ebat boyunu akvaryum ihtiyacına göre seçme olanağı yine artı hanesine her iki paylaşımında yazılmalıdır. Kömür, fosfat tutucu, reçine gibi farklı filtre malzemelerinden pipo filre içerisinde faydalanabilir olması yabana atılmayacak artısı olarak karşımıza çıkıyor.

    Paylaşım için teşekkür ederim...
     
  4. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Temel Hocam; yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Gerçektende bu pipo filtreler çok yönlü ve geliştirilebilir düzeyde. Daha gelişmiş ve yararlı projeler ortaya çıkarıp en kısa sürede sizlerle paylaşacağım. Saygılar...
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben teşekkür ederim Halim bey ve Sezgin kerdeşim.

    Biraz daha büyük tutulmuş paylaşımlarımızdaki yapımlara bir örnek daha eklemek isterim.



    Saygılar...
     
    Düzenleme: 3 Haziran 2015
  6. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Temel Hocam; resimde kullanılan malzeme bağış kutusu galiba. Çok güzel olmuş. Benimde aklımda değişik çalışmalar var. Saygılar...
     

Sayfayı Paylaş