1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Debi düşürme

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde Desert Falcon tarafından 8 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. Desert Falcon

Desert Falcon

Arkadaşlar bayan çorabı kullanarak filtrenin debisini düşürmek istiyorum ne derece uygundur siz ne dersiniz? Hava kabarcığı dolmaması için dar aralıklarla geniş delikler açmayı düşünüyorum.Yorumlarınızı bekliyorum :nasihat:

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Ynt: Debi düşürme

Şahin Yavru tankında kullanmıştım bayan çorabını.Debiyi bi nebze olsun düşürmüştü.Bununla beraber temizlik eski haline göre biraz düşüyor.Çok çabuk batıyor bayan çorabı 2 günde bir değiştirmek zorunda kalıyordum

3. Desert Falcon

Desert Falcon

Sen hertarafını mı sardın bayan çorabıyla Özgür abi? Ben sadece girş yerini küçük bi parçasıyla sarıcam ?
    Hertarafını sarmışsındır sanıyorum yavrular filtreye girmesin diye.

4. bettacı

bettacı

Sahin eyer sende yavru akvaryumunda kullancaksan akvaryumun içinde olan borusunuda sar derim.Yavrular filtreye kaçmasın. Bu arada ben askı filtreden bahsettim.senin filtrenin ne oldunu bilmediğim için.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Şahin hava filtresinin suyu çektiği gözeneklerin orayı bayan çorabı ile sarmıştım.Yavruların kaçmaması için.Senin sorunun çok fazla hava kabarcığı içinmi yoksa yavrular kaçmasın diyemi?

6. Desert Falcon

Desert Falcon

Yok abi yavru için değil büyük lepisteslerim çok yoruluyor yani sirkülasyonu azaltmak için diyorum ne yapabilirim musluk sirkülasyonu etkilemiyor sirkülayon oluyor o sadece hava kabarcıklarını azaltıyor ben sirkülasyonu azaltmak istiyorum. :yardim:

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Anladım Şahin benim dediğim yöntem etkili olacaktır.Saatte çevireceği su azaldığı için su sirkilasyonu düşecektir.Bir konuyu unutmamak var temizlğin eskisi gibi iyi olmıyacaktır.

8. Desert Falcon

Desert Falcon

Biliyorum ama yapcakbirşeyim yok lepisteslerim çok yoruluyor.

9. maroon_clown

maroon_clown

Şahin filitrenin ne olduğunu tam olarak anlamadım, sanırsam dış filitre dış filitreler için akvaryumcularda filitrenin hava kabarcığı çıkış kısmına takılması için bazı parçalar satılıyor, belki bulabilirsin.

10. Desert Falcon

Desert Falcon

İç filtre olduğunu demiştim ama saldırıdan sonra silinmiş.İç filtrenin ağzına kapattım tülü.

11. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Şahin iç filtrenin emiş deliğinin olduğu kısıma elyaf tıkarsan hem debi düşüyor hemde suyu daha iyi süzüyor. Ancak bu uygulamanın dez avantajı motor kısmı zorlanacağı için sana suyu ısıtma ve vibrasyon olarak geri dönüyor.
    Saygılar...

12. Desert Falcon

Desert Falcon

Titreşimle falan başımıza iş almayalım balıklar hastalanır abi :(

13. seyyaHH

seyyaHH

Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM

Abi motorun kafasını başka yöne çevirsek olayı çözmezmi. Amaç balığın yorulmasını engelemekse cama doğru çevirin yeter.

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

İç filtrelerin çıkışına uygun dalga yapma parçaları var.Onu çıkışa dik olacak şekilde koyarsanız su alttan aşağı,üstten yukarı çıktığı için,kuvvetler farkından sirkülasyon olmuyor,vibrasyon olmuyor,motorun filtreleme kapasitesi azalmıyor...

Sayfayı Paylaş