1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deep Lix - Genel Dezenfektan

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde Silahşor tarafından 16 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses
    Deep Lix - Genel Dezenfektan

Bu ilaç hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ?
    Hangi durumlarda kullanılır, yararlı mıdır, kullanışlı mıdır ?

Google'da biraz bilgi edinmeye çalıştım ama pek tatmin edici şeyler bulamadım. O yüzden burada bilenlere sormak istedim.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ne amaçla kullanmak istiyorsunu önce onu belirtmeniz gerek. Bitki dezenfektesi ? Balık adaptasyon anında ? Balık hastalık ? Ne için kullanmayı düşündüğünüzü yazarsanız sağlıklı yanıtlar alabilirsiniz. ;)

3. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses
    Balıklarımdan bir kaç tanesi biraz durgun. 2 tanesi bazen motorun arkasına gidiyor. Ancak dışarından bi hareket falan yapınca çıkıyor ve tekrardan hiç bir şey yokmuş gibi hareketleniyor.
    Acaba bu ilacı uygulasam iyi gelir mi diye sormuştum.
    İlaç hakkında da pek bilgim olmadığı için ilacı sordum :)

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bunun için ne amaçla kullanacağınızı öğrenmek istemiştim işte. Bu ilaçtan nasıl bir fayda beklediğiniz anlamadım açıkcası ancak benim tavsiyem işinize yaramayacağı ve zaten ilaç olarak etkilide olmadığıdır.

Bana sorarsanız dış parazitk belirti olmayan, dekora sürtünme ve ani hareket yapmayan sadece gizlenme ve durgunluk belirtileri olan balıklarınız için %30 oksijen pompalanarak dinlendirilmiş su değişimi yapın ve akvaryumunuzun oksijen içeriğini nasıl sağlıyorsanız artırın, filtre çıkışını akvaryum yüzeyine çevirin, varsa hava motorunu büyültün veya takın.

Gelişmeyi ve gözleminizi bize yazın derim. ;)

5. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses
    Bu dedikleriniz yaptım aslında :)
    Sularını daha bu sabah değiştirdim (2günde bir akvaryumdan %25-50 su alıp yerine dinlenmiş su koyuyorum).
    Oksijen durumu maksimum seviyede.
    İkinci bir motor yok o yüzden takamam.

Aslında daha önce de Tuz Tedavisi başlıklı bir konu açmıştım.
    Orada balıklarda sürtünme var demiştim.
    Siz de lambasını yakmayın bir kaç gün ve oksijeni maksimuma çıkarın demiştiniz.
    Ben de bunları uyguladım. Ve 2 günde bir de su değişimi yaptım (nitrat birikmiştir diye)

Bunları yaptıktan sonra balıklar rahatladı.
    Ancak bir gece dikkat ettim, akvaryumun lambaları sönüktü. Ben de öylesine bir kaç dakikalığına lambayı takayım dedim, bakmak için :)
    Lambayı taktığımda balıkların hepsi akvaryumun tabanındaydı, bir kaç tanesi de nerdeyse sarhoş gibiydi. O an bu balıkları sabaha kadar ölürler dedim, ama lambayı yaktıktan sonra bir kaç dakika içinde tekrar hareketlendiler. Ve ölen yok :)
    O günden sonra 2-3 gün lambalarını yaktım.
    Ve balıklar bunun üstüne tekrar bi ağırlaştı.
    Lambadan mı oldu yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum.
    Bugün de su değişiminden sonra 1-2 tane balığın bir kaç kez tabandaki taşlara sürtündüğünü gördüm.

Ve balıklar dediğim gibi biraz ağırlar nedense.

Alvaryum ölçülerini soracak olursanız, aşağıdaki akvaryumlardan biri ama tam olarak hangisi emin değilim:
    http://www.taymurakvaryum.com.tr/urunler/50%20cm%20%C3%96n%20Bombe%20Plastik/index.html
    http://www.taymurakvaryum.com.tr/urunler/65%20cm%20%C3%96n%20Bombe%20Plastik/index.html

12 tane de ciklet var. (Biliyorum balık sayısı bu akvaryum için çok, daha çnce de söylemiştiniz :) ancak balıklar biraz daha büyüdükten sonra balık sayısını azaltacağım, şimdilik küçükler diye ellemiyorum)

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Siz yazdıkça açılıyorsunuz anlaşılan. ;) Işıkları kapalı bir akvaryumda balıklar sakindir hatta uyurlar vs vs. Balıkların en stressiz oldukları an karanlıkta oldukları andır. Akvaryum ışıkları karanlıktan bir anda aydınlığa geçecek şekilde yakılmaz. Siz uyuyor olsanız ve birisi kalk borusu çalsa sizde kalkar hareketlenirsiniz değil mi ? Balıklarda da farklı bir durum yok. 3 gün gece gündüz siz ışıkları açık bırakırsanız ve ardından söndürürseniz ben de olsam yorgunluktan perişan düşerim. ;)Bu türler gece avcıları değil, geceleri uyuma ve sığınma zamanıdır. Gündüzleri ise gezinme yem arama. Bu olağan ve doğal iç güdüye siz bir anda gece, bir anda gündüz muamelesi yapamazsınız.

Balık sayısının fazla olduğu akvaryumlarda örnek olarak 30 balık içinden 1-2 balık sürtünüyor diye önlem alınmaz, ilaç kullanılmaz. Gözlem artırılır ve daha dikkatli olunur. Sayı artarsa hafif müdahale edilir. ;)

7. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses
    Balıklar hakkında gittikçe daha çok şey öğreniyorum sayenizde :)
    O zaman bu durum normal, yani biraz sersem davranmaları ağır olmaları.
    Sürtünme meselesi de, eğer artarsa bir tedavi uygulamak gerekir o zaman doğru anladıysam.
    Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
    Korkuyor insan bir şey olacak diye balıklara o kadar üstüne titre bak :)

8. kerem11

kerem11

İsim:
    Kerem Ürütürk
    Deep lix acrifix =dış parazit.

Deep lix ıchthyostop =beyaz benek hastalığı ilacı deep lix in ürünlerini kullanıyorum tavsiye ederim. Gerçekten tedavi edici ve maliyeti de ucuz. 30 ml lik kapsüllerde 3 ytl den akvaryumcularda bulabilirsiniz.

http://img25.imageshack.us/img25/332/fungicideforfontbaquari.jpg

Bu ürün dış parazit hastalığı için olandır.

9. kerem11

kerem11

İsim:
    Kerem Ürütürk
    Ben bu ilaçtan çok memnunum çok etkili bi ilaç fazla kullanıldığında ölümlere sebep açabiliyor.Kendimden biliyorum.

10. aysee

aysee

İsim:
    aysegul çırak
    şaşkın

ben bısey sorcam yardım edin benım japon balıgım var ve kanatlarında karnında sıyah lekelenme var ve yan yatıo dun butun gun yan yattı sımdı onu kucuk bı fanusa koydum su an iyi gittim akvaryumcudan deep lix aldım ama nasıl kullanıldıgını unuttum anlatırmısınız ??? 4 damla demıstı suyu deıstırıp mı koycaktım deıstırmeden mı unuttum :smile19::an:

11. aysee

aysee

İsim:
    aysegul çırak
    yardım :an::an:temel2::temel::karete::cicek:

12. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Ayşe hanım balığınızın resmini koyarsanız, hem hastalığı teşhis etmiş olur, sizi de yanlış yönlendirmemiş oluruz. Geçmiş olsun. Akvaryumlarda kimyasal en son çözümdür. Kimyasala hemen başvurmak ve yanlış uygulamalarda bulunmak, tedaviden çok zaten bünyesi zayıf olan balığınıza daha çok zarar verecektir.

kerem11 bunu beğendi.
  13. kerem11

kerem11

İsim:
    Kerem Ürütürk
    Ayşe Hanım öncelikle foruma hoşgeldiniz .

Hastalığın sebebini bilmiyoruz,tabiki sizde bilmiyorsunuz.Öyleyse deep lix'in mantar beyaz benek dış parazit türlü türlü ilaçları var hastalığı bilmediğiniz halde Deep Lix'in hangi tür hastalık ilacını aldınız ?

Sayfayı Paylaş