1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Demasoni, beyaz ve sarı prenses için dekor

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde stewen tarafından 18 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. stewen

stewen

Arkadaşlar daha önce tropheus için kullandığım kırmızı ve bayaz mercanları tavsiyeniz üzerine çıkardım.Şimdi o mercanları demasoni, beyaz ve sarı prensesler olan akvaryumuna dekor olarak koymak istiyorum.Sizce nasıl olur ?[​IMG]

2. taygun

taygun Guest

Ynt: Demasoni, beyaz ve sarı prenses için dekor

Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz mercanler denizden gelmedirler. Eğer öyle ise, onları göl balıklarında kullandığınız sürece eleştiri alacağınızı düşünüyorum.

Saygılar

3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Aktan Bey, mercanların ucu keskindir.Balıkları yaralar.Bpler sert balıklardır.Demasonilerle aralarında bölge mücadelesi veya erkekler arasında kavga da balıkların o mercan sebebi ile yaralanma ihtimali vardır.Suyun sertliği açısından mercan kullanıyorsanız o zaman mercan kırıgını deneyin derim.Ama dekor olarak kullanıyorsanız çok güzel ve düz kayalar bulmak mevcuttur.

4. stewen

stewen

Aslında benimde niyetim o ama istediğim gibi kayalardan bulamıyorum bir türlü....Şöyle büyük bir kaya içleri oyuk oyuk.Ah bir bulsam süper olacak...

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Bence acele etmeyin.Elbet denk gelirsiniz.Peyzajlarda güzel kayalar bulmanız mümkün.Geçenlerde nette araştırma yapmıştım.Peyzaj ile ilgili telefonlara ulaştım.Ancak anadolu yakasındakileri almamıştım.Googleda bir arama yapın derim.

6. hoca48

hoca48

Aktan Bey, bence evdeki tankımıza seçtiğimiz türler için hazırlayacağımız dekor, onların doğasına uygun olmalı... Malawi ya da Tanganyika da bu mercanlar yoksa, bu canlıları koyduğumuz tankta da olmamalı... Kaya için peyzajcılardan yararlanabilirsiniz; doğrudur..Bence ona bile gerek yok, ben sokaklardan, deniz kenarından, dere yataklarından hoşuma giden düz kenarlı oval taşları toplayıp dekor yapıyorum.

Ayrıca Can Bey'in söylediği gibi demasoniler ( birçok Malawi türü gibi) aşırı bölgeci ve hareketli türler..Kendi aralarındaki kovalamacalar sırasında mercanların sivri kenarları istenmedik bazı yaralanmalara ve uzun vadede balıkların enfeksiyon kapmasına yol açabilir.

Kişisel görüşüm de mercanların denizlerde kalması gerektiği yönündedir. Biz hobiciler bu mercanları satın aldıkça onlara bir pazar oluşacak ve denizden çıkarılıp satılmaları yaygınlaşacaktır.

7. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ

Mercanlar balıklarınıza zarar verebilir.Bende oval kayalar kullanın.

8. DizD@R21

DizD@R21

İsim:
    Semih DALA

Arkadaşlar daha önce tropheus için kullandığım kırmızı ve bayaz mercanları tavsiyeniz üzerine çıkardım.Şimdi o mercanları demasoni, beyaz ve sarı prensesler olan akvaryumuna dekor olarak koymak istiyorum.Sizce nasıl olur?
    Cevap:
    Sarı prenseslerin Doğal Yaşam Koşulları
    Malawi Gölü'nün bol kayalık kesimleri
    Latince adı:peudotropheus socolofi(Snow Prenses)
    Malawi Gölü'nün kayalık kesimleri
    Latince adı:pseudotropheus demasoni
    Derin kayalık bölgeler
    Burda anlayacağınız gibi bu türler kayalık bölgeleri tercih ediyo ve mercanlara ihtiyaç tuymuyor onların yerine bulacağınız bir kaç kayalarla akvaryumun sağına veya soluna mağaralar yaparak balıkların bir nebzede olsa doğal yaşamlarını yaşamak olacak.Bol Şanslar Kolay Gelsin

Sayfayı Paylaş