1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Demir profil akvaryum dekoru

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 30 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Aşağıda bir akvaryum var ve dekoru demir profilden yapılmış. Dikkatli bakılırsa zincir bağlı olduğu bile görülebilir. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir ? Bu akvaryum halka sergilenen bir akvaryum üstelik.

Bu dekor sizce akvaryuma zararlımıdır ? Varsa zararı nedir ? Neden bu akvaryumun dekoru demir profildendir ?

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bazı akvaryumlarda paslı çivi uygulamasını hepimiz görmüşüzdür. Buda onun için olabilir hocam. huh:

3. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Vatozlara resimdeki yeşil besinlerin oluşması için ;)

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Besin konusunda katılıyorum ama balıklar vatoz değil ayrıca yuva olarak kulanıyorlar delikleri

5. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Yosun gibi şeyleri yemek için yapışmış vatozlara benzettim aliye:gif

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    ./8 İyi de koskoca demir profillerin ne işi var akvaryumda, demir yosun mu yapar ? Paslanmaya da başlamış sanki ? Bu kadar mı fikriniz ? olma:gif

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Gemilerin altını yosunluların ve deniz kabuklularının çok sevdiğini düşünürsek yosun için olması mantıklı başka neden olabilirki ?

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Emrah olabilir yani şimdi biz demir profil kullanırsak yosun mu oluşur akvaryumda ? Bunu çıkarabilirmiyiz. Yahu rahat yazın sorguya çekmiyoruz. :D

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Demir yosun tutabilir yosunun demir ihtiyacını karşılıyordur belkide ama paslanmış demirin bitkilere demir sağlama konusu bir muammadır paslı demirin ben akvaryumumda bir zararını görmedim uzun süre küçük bir demir parçası tankta haberim olmadan kalmış ve paslanmıştı bi zararı olmadı.

10. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
  11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet arkadaşlar resmen bir demir yığınından dekor yapılmış, demirin çözünme oranına bağlı olarak balıklar ve bitkiler tarafından kullanılır yani ihtiyaçtır. Ama demirden dekoru hiç düşünmemizdir her halde. Anvcak bu konu suyun ph değeriyle yakından alakalı olarak değişiyor. Fazlası akvaryuma zarar. Enteresan değil mi ?

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Abi tamam işte. Adamlar bu ihtiyacı dekore etmişler yaaa. :D

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Eski gemilerin balıklara ve mercanlara yuva olması için özellikle batırıldığını biliyorum.Bu da öyle birşey olsa gerek...

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem koca gemiyi batırıyorlar barınak olsun diye ama bizim tuzlu su akvaryumuna bir çivinin düşmesinin bile büyük zararı oluyor. Deniz tabi koca derya zararı olmuyordur ama enteresan tabi. Tatlı su akvaryum dekorunun demir prfilden yapılması çarpıcı bence. Üzerine araştırmalar yapılırsa faydalanılabilir.

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam; belkide delinin birinin attığı taştır bu. smiley18.gif

:D :D :D

16. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    İlk defa gördüm demirden akvaryum dekoru dön:gif kafamda tilkiler dolaşmaya başladı. super:gif
    demir önemli bir element canlılar için uzun vadede akvaryuma zararı olur mu acaba.gerçi adamlar yapmış dekoru kullanıyor.bizden deliye benzimiyorlar aynı zamanda. super:gif super:gif

17. mzmz600

mzmz600

Arkadaşlar bana kalırsa bu ithal akvaryum süslerindendir... Adamlar harika kalıplar yaparak salınım yapmayan plastikten plastikten bu tip malzemeler yapıyor ve gerçeğinden ayırt edemiyorsun...Gerçek anlamda demirin suya salınım yaparak canlılara zarar vereceğini düşünüyorum ..Bu dekorun gerçek olduğunu düşünüyorum akvaryumun on binde biri büyüklüğünde olduğunu düşünüyorum ve bir denizin onbinde biri büyüklüğü hacminde bu tip malzeme ile doldurulduğunu düşünüyorum (ne kadar büyük bir demir kütlesi yapacağını tahmin bile edemiyorum)herhalde orada canlı kalmaz diye düşünüyorum...Tamamen kendi görüşümdür araştırmaya açıktır .

Sayfayı Paylaş