1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz akvaryumu ilk mahsüller

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Üretim Forumu' kategorisinde myillar tarafından 16 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Günün deniz akvaryumu süprizi,
    Bir çoğunuzun bildiği gibi Temel ve Teoman hocalarımın desteği ile bir tuzlu su akvaryumu kurdum bununla beraber tuzlu suya attığımız ilk balıkta moliydi acaba su uygunmudur acaba yaşarmı diyenler için yine ciklet içinde japon yavrulatmada olduğu gibi benim için bir ilk daha molim 3 haftadır tek olmasına rağmen eşini 3 hafta önce kaybetmesine rağmen bana küçük bir süpriz yaptı ve yavrularını hediye etti yavrular doğalı tahmini 2-3 gün olmuş ve ben molideki şişkinliği farkettim ama erkeği olmadığından ihtimal vermiyordum ancak bugün yavrular elimde hemde 1025 tuzlu suda :heyo: :heyo: :heyo:
    saygılar...

ZeRo-x7 bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Deniz akvaryumundan ilk mahsüller

Ben sana ne diyim Mesut. Tebrik mi etsem, yoksa tuzlu su level mi atlıyor desem şaşırdım. :D En iyisi yorum yapmamak galiba. Sonuçta üstad sensin ve işini bilirsin. 1025 tuz yoğunluğunda moli üretimini de gördükya hadi hayırlısı, sen bakalım daha neler yapacaksın. Canlı doğurancı arkadaşların yorumlarını ben de merak ediyorum. :D

3. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

bu hayvanlar beni seviyo :heyo:

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Volla ben ilk başta okurken herhalde denizde yaşayan bir moly cinsi de varmış diye düşündüm ama resimleri görünce bir an afalladım. Tebrikler başka ne diyebilirim ki :cicek:

5. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Balıklar sahiden seviyor sizi. Diğer deniz balıklarınızdan yavruda alırsınız inşallah.Delte balıkları ama o kadar tuzlu suda ürediklerini duymamıştım. :bilmem:

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

O yavruların anneden daha fazla tuza adapte olmuş durumda olduklarını düşünüyorum, ilk gördükleri su tuzlu su çünkü o balıkları o akvaryumda büyütmeyi deneyin bence çok güzel sonuçlar alacaksın Mesut abi haydi hayırlı olsun.
    Molly ve veliferalar aşırı tuzlu ve asitli sularda bile yaşayabilirler moly delta balığıdır zaten velifera ise aslen mağara balığıdır diyebiliriz Yucatanda sülfirik asit çıkan mağara tabanından kaynayan suyun doldurduğu göletlerde yaşarlar veliferadan örnek vermemin nedeni veliferanında aslında bir moly olmasıdır velhasıl moly iyidir her suda rahat takılır :) bakalım bu tuzlu su molly leri ne yapacaklar büyüdükçe ne gibi değişimler olacak tatlı sudaki mollylerden farklımı olacaklar göreceğiz anneyi kaybedebiliriz ama yavrular yaşar diye düşünüyorum.

7. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN

Mesut hocam bende bi kaç canlı doğuran alsammı yoksa benim akvaryuma.
    Bir ara fırsat bulunca bir uğrada çay içeleim.
    Sevgiler.

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Mesut hocam tebrik ederim canı gönülden.. Benim gibi ay molly hastası olup endler's üretmeye kafayı takan dengesiz birisi için bu hep duyduğumuz ama göremediğimiz olayı birde yeni minik molly'lerle tuzlu suda görmekte sonunda sayenizde bize nasip oldu.. İlle de bitkili akvaryum olmasına gerek yok demek ki birde bu konu var.. İnşallah sağlıklı ve kayıpsız bir şekilde büyütürsün yavrularını.. em34:

Bir sorum olucak ; tuzlu suda yaşayan molly'lerin büyüme hızı oranı tatlı suya nazaran bir değişiklik gösteriyor mu acaba ?

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

:D Başlığa yazılan mesajları okudukça gülmekten kırılıyorum. :D Bitkili akvaryumlar kurun üretmeye çalışın ondan sonra Mesut kardeşimin molileri merak edin. Yeni ırk yaratma çalışması yapıyoruz arkadaşlar.

Gördüğünüz gibi molinin eşide yok. Yani ölen eşin spermlerini sudan toplamış olabilir. Nemoların biri döllemiş olabilir. :D :D

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

:F aman hocam yapma gözünü seviyim.. duyan eden olur şimdi şakayı gerçek sanar falan aman he :F vakit kaybetmeyelim gene olta: erkek öleli çok olmamıştır zaten.. mission complete sonrada atta em32.gif

11. esmemr

esmemr

Abi hayırlı olsun

12. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Arkadaşlar erkek öleli net 3 hafta oldu ben palyaçolardan şüpheleniyorum bizim moli salına salına gezince yan yan bakıyorlardı :heyo: :D
    Emrahcığım anneyi kaybede biliriz demişsinde hiç sanmam ben onun yanına erkek moli alsam neler olur tahmin edemiyorum moli yavrusu kaç cm doğar tam bilemiyorum ama benim yavrular 1.5 cm var buda doğumun ne kadar önce olduğu hakkında size bilgi verebilir yavruları ayrı tanka alamıyacağım malesef aynı tankta taş aralarında hayatlarını idame ettirecekler inşallah çünkü hafta sonu 2 haftalığına tatile gideceğim. Döndüğümde aynı performansı palyaçolardanda bekliyorum :heyo:

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Mesut abi bende onu kastediyorum molyleri hiç çıkarma tuzlu sudan orada büyüsünler, mollyleri ibrahim abi (tol-x) de çok yoğun tuzda bakıyordu o kadar yoğunduki bitki yetişmiyordu :) mollyleri gayet sağlıklıydı ve hep yavru alıyordu daha sonra o molyleri aldım ondan :) tuzlu su kurduğumda bende palyaço ile beraber molly besleyeceğim :)

14. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Temel hocam ne oluyor bu bitkili canlı doğuran sevenlere en fanatikleri bile teker teker mavi denizlere geliyor ne diyorsun bu gidişhata

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Mesut, ben tuzlu suya meraklarına karışamam. Ama sanırım senin tuzlu suda moli üretimin onları baya düşündürdü. Farklı bir yoğunluğa hakim suda yaşayan ve üreyen bir moli türü onları karamsarlığa ve daha da önemlisi mavinin artık yeşilide kapsamaya başladığını gördüler. Onun telaşı var arkadaşlarda. :F :F

16. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Doğru cevap katılıyorum. :cicek:

17. taygun

taygun Guest

Molilerin acısuda yaşadıklarını çok duydum ve okudum ama böylesine bir tuzluluk oranında yaşadığına ben de şaştım doğrusu.

Hep orada mı kalacak?

Saygılar

18. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Tamer abi şu an için orada duracaklar ama ileride onu rahatsız edebilecek balıklar eklendiğinde portalda yavruları ile birlikte hediye edilecler :heyo:

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Hayırlı uğurlu olsun Mesut Hocam... Moli yavruları canlı doğuranlar arasındaki en iri cüsseli yavrulardır bu arada...

Şimdi ben gelişimlerini merak ediyorum bu yaramazların... Aslında kafamda bir de deney oluştu... Tuzlu suyun molilerin özellikle kalpleri üzerine olumlu bir etkisi olup olmadığı ile ilgili... Ama bu yavrucakları bilim için Azrail'in önüne atmak doğru olmaz heralde... :cekingen: Yoksa olur mu? Dedeleri (Mesut Hocam) ne dersin? :D

Kanka sen benim ne dediğimi anlamışsındır... :)

Bu arada yukarıda tartışıldığüını gördüm de... haha: Söylemeden geçmeyeyim... Bu haun tuzlu suyu görünce büzüşmüştür... Tabii makatı da büzüşmüştür... Artıkın oradan (zaten hiç olmayan) sperm geçebilme şansı da kalmamıştır... :F

20. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Bilime canımız feda derim ne diyeyim şu an yavrular zaten ana tankta hayatta kalabilmek için hızlı yüzme deneyini geçerlerse balıklar senindir :heyo:

Sayfayı Paylaş