1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumuna Geçiş Nasıl Olur?

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde asiii1 tarafından 1 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. asiii1

    asiii1

    Mesajlar:
    2
    Merhabalar Arkadaşlar Öncelikle Mevzusunu Yapacagım akvaryumun Biraz Teknık bılgısını Vermek Istıyorum
    akvaryum hobim Başlayalı Fazla olmadı 3 yada 4 ay kadar ama Denız Akvaryumu Bambaşka Bişey
    200*70*g50 Mobilyalı Özel yaptırdıgım Tatlı su akvaryumunu Deniz akvaryumuna Bilir Kişi Yardımıyla Geçmek İstiyorum
    Bu Konuyla alakalı 3 4 gundur bılgı aramaktayım Yalnız hep karşılaştıgım herkezın Kendıne Özgun bır Akvaryum sıstemı Yapması
    Kimisi Olur yada Olmaz Öburu öle olmaz İŞöle Yapacaksın Akvaryumcuya Sordugumda Bana Benım akvaryumun Olmayacagını Sıfırdan Yaptırmanın Daha Az
    Malıyetlı Olacanı Söledı Şimdi Benım Bilgisini almak İstedıgım Şey Şu İyi Bilen Ustadlar
    Ben bu akvaryumu Müsrif Etmeden Denız akvaryumuna Nasıl geçiririm Öncelikle ne yapmam Gerek Hangı Malzemeler Gerek
    Şuanda Akvaryumda 2 adet ısıtıcı 2 adet dış Fılıtre 1 adet iç 1 adet sirkülasyon motor kafası ve içinde bıyıgın kum balık vs vs malzeme var ışıklandırma olarak
    snradan aldıgım 130wat 2 adet metal halide 2 adet 60 wat mavi florasn var
    Mılletın Demesı Akvaryumu Deldırmem Gerekıyormuş sump Sistemi için Öncelıkle
    Sump Sistemını Elımdekı Malzemelerle akvaryumu Delmeden Y:apabılırmıyım Biraz Araştırdım dış fılıtreyle Yapan Çok az kişi Var elımdekı Fıltre Malzemelerle Neler Yapabılırım
    bazı arkadaşlar Hakkınca söliyebılır araştır bul dıye Fakat Inanın Heryerde Farklı Bişey Yazıyor Açıklayıcı Hiçbişey Yok
    Bilgili Arkadaşların Yardımlarını Beklıyorum Şimdiden Teşekkürler..
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. achilles

    achilles

    Mesajlar:
    45
    öncelikle aramıza katılmaya karar verdiğin için tebrikler :heyo:

    Deniz akvaryumunu hakkıyla yapmak istiyorsan öncelikle bir sumb yapıcaksın, güzel bir Ps, iyi bir yukarı basma motorun ve T5 armatür kullanman gerekicek. Akvaryumu delmeden yapabileceğin sistemlerde tabiki var, daha önce bu tür bir iki sistem yapmıştık. Ama bana sorarsan deldirmende yarar var çünkü akvaryum yüksekliğin bana göre çok akvaryuma açacağın bir delik ve overflow ile su yüksekliği ayarlanabilir. Eğer iyice karar verdiysen tabiki bizde sana cevaplarımızla ve bildiğimiz kadarıyla yardımcı oluruz.
     
  3. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar.Öncelikle şunu belirtmek isterim 3 yada 4 ay'lık akvaryum birikimi ile direk deniz akvaryumuna başlamak cesaret demiyimde yazık olur hem canlılara hemde paranıza.Bence o büyük akvaryumunuzda biraz bilgi ve tecrübe kazanının daha sonra elimizden gelen her türlü yardımı yaparak deniz akvaryumuna geçiş yaparız .Esasında biraz sert oldu gibi ama şu ps yi al,bu motor olmaz,akvaryumu deldirmen gerek ve daha birsürü şey yazmak kolay ama benim yazdıklarımı yani bana göre gerçekleri yazmak daha zor,o yüzden okuyun ,araştırın akvaryum ve balıkları tanıyın ondan sonrası kolay .Saygılar :heyo:
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kararınız hayırlı olsun. Birçok farklı fikir olması kafa karıştırıcı olsa da, aslında iyi birşey. Seçeneklerin çokluğu zenginlik demektir ve herkesin farklı farklı akvaryum şartlarına uyabilir. Metal halide armatürünüz olması artıdır. Ben de metal hailde kullanıyorum. Ancak kelvin değeriniz uymayabilir ve mavi florasanlarınızın tuzlu suya uygun olanları ile değişmesi gerekebilir. Metal halide yaz aylarında hafif bir ısı sorunu yaratsa da, üstesinden gelinebilir, mercan seçiminde dikkatli olunarak üstesinden gelinebilir. Dış filtrelerinizi tuzlu suda kullanmamanızı öneririm. Temizliği zordur, tortu sorunu yaratır, ph salınımını tetikler.

    Sump yaptırma imkanınız varsa önceliğiniz sump sistemi olmalı. Camı deldirmek artık çok zor değil. Farklı çözümler var suyu sumpa taşımak anlamında, ancak en güvenli ve kullanışlı olan sump sistemidir. Sump eklemeden farklı sistemlerle akvaryumu kurabilirsiniz. Üst sump, yan sump , iç sump gibi. Ancak ps kullanımı hem görüntü, hem yer, hem de seçim konusunda zorlayabilir.

    Mevcut kumunuz mercan kırığı veya argonit değilse kullanamazsınız. İç filtre ve kafa motorunuza gelince, eğer pervane mili porselen değil metal ise onlarıda kullanamazsınız.

    Umarım en doğru kararı verirsiniz.
     
  5. okan058

    okan058

    Mesajlar:
    853
    İsim:
    okan sakal
    Öncelikle üstadlarımında dediği gibi tuzlu su fikriniz hayırlı olsun . Sistem konusunda bir çok seçenek var ama sump en iyisi eğer imkanınız varsa durso sistemi yapar kulayide sumpa yaparsınız etkili bir filitrasyon olurki deniz akvaryumunun bel kemiği filitrasyondur . Bu arada Teoman abininde dediği gibi tuzlu su biraz erken bence ( bana erken dediklerinde ben kızmıştım :F ) öncelikle su dünyasını bir tanıyın nitratı , döngüyü , suyun dinlenmesini , filitrelemenin ne olduğunu dışardan bakınca akvaryum çok basit geliyor ama bir canlıyı hobi olarak yaşatmaya çalışıyosanız ve bunun hakkını vererek yapmak istiyorsanız gerçekten özen isteyen bir iş . Biraz tatlı su tecrübesi ardından tuzlu suda iyi bir araştırma yeterli olacaktır sizin için inanki portalda gerisi geliyor .
     
  6. asiii1

    asiii1

    Mesajlar:
    2
    Öncelikle Bütün Herkeze İlgisinden Dolayı Teşekkür Ederim...
    Aslında Dedıklerınıze Katılıyorum Denız akvaryumuna Geçmeden Ph Yada Nitrat vsvs bunun Gıbı Özellıklerı Nasıl Ögrenebilirimki?
    tatlı suda Buna benzer Testler oldugunu hiç duymadım Aslında Kurulu bir sitem Özel Yapım Oldugu İçin Ekstra Maliyet Birazdaha Fazla Çıkıyor Bu akvaryumcular Para Peşinde Oldukları için Sanırsam Akvaryum Delınmez Dıyorlar. Ben merakı Çok fazla debelemeden Evıme Ufacık ta olsa Bıkr denız akvaryumu almaya karar verdım Ve hafta sonu Gıdıp eminonunden Aldıgım Akvaryuma 6 tanede balık attım amaç tabıkı bılgıyı Geliştirmek Fakat Bazı Ustadlar Ufak akvaryumun Bakımının Buyugunden Daha zor olucagını Söledır İşte benım kafam Kusura bakmassanız burada basmıyor neden Ufak akvaryumun Bakımı Buyugunden zor Olsun? Balıkları nasıl Koydum dıye soracak olursanız akvaryumu Aldıgım Yerden Suda Aldım bölece akvaryuma 3 saat snra balıkları koydum Ve şimdilik Bir sorun Yok Şukurler Olsun Sızın dedıgınız Gıbı Hiçbir Canlının canına Kastı olarak Tehdıt etmek İstemıyorum Buda bılgısızlık Duyarsızlık Oolur Sanırım , Şimdiden Ögrenmek amaçlı Test çantası Aldım full bir Set adam anlattı Nasıl deger ölçecegımı Ama Ben gene Uygulamalı Olmadıgından pek ayırt edemedım bazıları renklı oldu bazıları hiçbişey olmadı ve 1 hafta geçti canlı kaya koydum 3.5 kilo kadar. Peki Ustadlar Bu akvaryumu Deldirirsem Bu elımdekı Balıkları Neyapmalıyım Nasıl degerlendırebılırım ?
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,

    Küçük akvaryum tavsiye edilmemesinin haklı bazı sebebleri var. Ancak bu sebebler caydırıcı sebebler olarak başlangıç yapmak isteyen akvaristlerin önüne engel olarak çıkarmamak gerek. Sadece yüksek hacimli akvaryumların artılarını hatırlatmak gerekir. Düşük hacimlerde su değerleri anlık değişir, ısı dış koşullardan hemen etkilenir, fazla hacimlere göre oluşan bazı ekipman anlamındaki olumsuzlukları çok daha az kaldırabilir, dayanma sınırı sizi üzecek çizgidedir. Bu sıkıntılar bilinir ve canlı yükünde akvaryum haddi akıllardan çıkarılmazsa sorun yoktur.

    Her ne kadar aceleye getirilerek edinilmiş bir tuzlu su akvaryumunuz olsa da, benim her zaman önerdiğim bir yöntemi uygulumamışsınız. Bu uygulama balıkları satın alındıkları suyu akvaryumun kurulumuna gereken suyun çoğunluğunu balıklarla birlikte satın almaktır. Esnaf eksilen suyu tamamlayarak su değişimini yapmakta, akvarist ise daha sorunsuz bir adaptasyon gerçekleştirmektedir. Tabi alınan suyun niteliği ve uygunluğu çok önemli bir konu, buna dikkat edilerek uygulanmalıdır.

    Aldığınız test kitleri veya tatlı suda zorunlu tutulmadığını ifade ettiğiniz test kitleri üzerine yorum yapmak gerekirse, benim düşüncem test kitleri tuzlu su kavaryumlarında belirli koşulları iyi bilen, araştırmalarını çok iyi yapmış, kurulumu ve diyatom sürecini çok iyi yönetmiş olan akvaristler için şart olmadığıdır. Kafanızı karıştırmasına müsade etmeyin. Yaptığınız bir nebze acele kurulumun uygunluğunu veya uygunsuzluğunu aslında ortaya satın aldığınız balıkların türü koyar. Hangi balıkları satın aldığınız önem kazanır. Tüm balıklar iyi ve düzgün kuruluma eklenmelidir ancak, dayanıklı ve şartların üstesinden daha kolay gelecek balık türlerinin olduğuda bir gerçektir.

    Akvaryumunuzu mevcut kurulmuş halinde üstten deldirebilirsiniz, bence akvaryumun boşaltılması gerekmemektedir. Su delinecek bölgeye kadar boşaltılır ve delik delindikten sonra contalı aparatla boru sistemi kolayca takılıp faliyete geçirilebilir. Üst sump yapımı sizin akvaryum maceranızın gelişmesine bakıldığında size bu aşamada uygun bir sistemdir.

    Akvaryuma karar vereceğiniz bir filtre sisteminde yapmış olduğumuz örneklerle size fikirler verebiliriz. Bunlardan sadece biri is aşağıdaki linktedir. Farklı sistemler Dıy katagorilerinde yine artı olarak bulunmaktadır.

    Kolay gelsin...
     
    Düzenleme: 14 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş