1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Atı

Başlığı 'Gobi-Blenny-Dragonet' kategorisinde axu2 tarafından 14 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. axu2

axu2

Arkadaşlar tuzlu su akvaryumları bu güne dek fazla ilgimi çekmedi açıkçası, ama sırf şu deniz atları için bile bir gün kurmak istiyorum. Benim merak ettiğim bu ilginç canlılar bizim denizlerimizde de mevcutmu. Akvaryum ortamında (hiç besleyenle karşılaşmadım) beslenebiliyormu, üretilebiliyormu? Bu konuda tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlar paylaşırlarsa memnun olurum.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Deniz Atı

Selam, yerli derniz atları elbette mevcuttur. Genellikle ithal olanlar tercih ediliyor. Akvaryumlarda beslenebilir ve üretilebilir. İlginç bir canlıdır. Baba doğum yapar bu türde.

Çok yavaş ve sakin bir türdür. Bu yüzden balıklar arasında beslenmez. Yem alma konusunda bu yavaşlık büyük sıkıntı yaratır ve canlı kaybına kadar gider.

Bu canlılar için akıntısı aşırı olmayan ve yüksek yosunlardan oluşan bir akvaryum kurulabilir, yine refigium ( Yosun haznesi) gibi ortamlarda akvaryumdan ayrı uygun ortamda beslenebilir. Artemia ve benzeri küçük yemlerle beslenirler. Renklerinin ortama göre değişmesi çarpıcı bir diğer noktalarıdır.

3. axu2

axu2

Teşekkürler Temel abi. Ben bir zamanlar bu balıklara ciddi merak sarmıştım, halen daha ötelediğim bir hayalimdir bu nazik canlılardan oluşan bir akvaryum. Ama hem haklarında Türkçe yeterli bilgi bulamadım hemde bunları satan veya beslemiş birine denk gelemedim. Acaba sağlıklı yaşayabilmeleri için gerekli minimum tank. malzeme ve ekipmanlar konusunda bir fikriniz varmı?
    Gerçekten çok ilginç canlılar erkekleri dişinin yumurtalarını karnında kangurununkine benzer bir kesede döllüyor ve canlı doğuruyor (ne demekse :( ). Dışlarındaki kabuk öldüklerinde elle kırılamayacak kadar sert oluyormuş. Bir melek balığı kadar nazik görünüşlü ve bir at gibi asiller. Tek korkum fazlasıyla çekingen olabilirler hani özene bezene hazırladığınız tankın karşısına geçtiğinizde bir tanesi bile çıkmazsa komedi olur biraz :hasta:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bakımı zor değildir. Sadece çok yavaş hareket ettiğinden daha durkun ve tutunabilmesi için yüksek yosunların bulunduğu bir akvaryum gerekli. Çok artı bir ekipmana ve malzemeye ihtiyacı yok. Standart bir deniz akvaryumu yeterlidir.

5. sopacı34

sopacı34

İsim:
    onur sopacı

Dikkat etmeniz gereken 1-2 unsur var bu hayvanları beslemek için.
    1. seçeceğiniz türün ortalama yaşam süresi ne kadardır? Bazı türlar sadece 7-8 ay yaşıyorlar.
    2. Bir balık gibi yem yemesini bekleyemezsiniz. Bulunduğu akvaryumda devamlı artemia, rotifer, pod ya da plankton olmalıdır.

6. Desert Falcon

Desert Falcon

Eğer isterseniz ingilizce kaynaklar konusunda size yardımcı olabilirim Bahadır abi.Aslında bende kurmak istemiyorum değil ama hiç anlamam.Sanırım çok da pahalıya patlar bu tuzlu su akvaryumları.Hem yaşadığım yerde de hiç bi ekipmanı bulamam en iyisi el atmayayım.

Sayfayı Paylaş