1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Denizanası akvaryumu

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Kadr1maN tarafından 20 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Kadr1maN

Kadr1maN

Merhabalar.1-2 gün önce Will Smith'in son filmi; Seven Pounds'u izledim.Etkilendim de hoş filmdi.Konumuza gelince; filmde kahraman Smith denizanası besliyordu.Yaklaşık 1mt yüksekliğinde 50 cm çaplı silindir bir akvaryumda.Mor tonlarında ışık kullanarak; suyu karartıp derinlik kazandırırken denizanasınında beyazlığını göz alıcı hale getirmiş.Filmde ki d.anası son derece zehirli türlerden olup bir karede canlı balık ile besleniyordu.

Küçük bir arama yaptım ama bahsettiğim gibi kanlı canlı bişi bulamadım.Karşılaştıklarım Japonların slikondan yaptıkları bir süstü.Umarım filmde gördüklerim bilgisayar teknolojisine dayanmıyordur.

Merak ettiğim daha önce böyle bir örnekle karşılaştınız mı ve herhangi bir bilginiz var mı?
    Tuzlu su sistemlerinde bakılabilir mi?

Ve yetiş Temel abi em32:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Deniz anasını akvaryumda gördüm. Ama devasa akvaryumda gördüm. Ev ortamında sanmıyorum bakılabilsin. Suyun ısısından başlayan ve devam eden birçok sorun yaşanır.

3. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın
    Bildiğim kadarıyla deniz analarının,medusaların bir çok türü var tehlikelisi var zararsızı var lakin okuduğum bir makaledemiydi ya da arkadaş arasında bir toplantıda mıydı tam hatırlayamıyorum denizlerde kirlilik ne kadar artarsa deniz anası popülasyonu o miktarda doğru orantılı olarak artış göstermekteymiş ama genede ev ortamında akvaryumda bakılabileceğine bende inanmıyorum.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Çok doğru...

Deniz anası beslemenin en zor yanı heralde beslemek olsa gerek... Suyu süzerek beslenen bucanlılara sürekli fito ve zooplankton sunmak gerekiyor... Tabi önce bir akvaryumda içinde deniz anası varken bunlar nasıl yetiştirilebilir onu tartışmak lazım... Üremelerine fırsat vermeden hepisni tüketecektir...

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Birkaç yüz litre ile sınırlandırılamayacak bir hayvan.Zaten normalde denizlerimizde de sürekli göç halindeler.Dünya üzerinde tek bir göl var,içinde sadece denizanalarının olduğu.İzole edilmişler denizden yüzyıllar önce.Biiyorsunuzdur gerçi siz de.

6. Kadr1maN

Kadr1maN

Bu besin konusunda akvaryuma ek bir bölme yapılarak(Olcay abinin sumpları gibi) burada gerekli canlıların üremesi sağlanabilir.Gerekli koloni oluşuncada bölmeye yapılacak küçük bir vana sistemiyle denizanasının olduğu bölüme kontrollü birşekilde aktarılabilir.

Ayrıca şuna rastladım:

Denizanaları etoburdur. Küçük deniz hayvanları ,yumurtalar ve larvalarla beslenirler. Bunun için avlanmaları gerekmez. Suda sürüklenerek ilerlerken yiyebilecekleri bir canlıya rastlar ve onu, fışkırttıkları zehirle etkisiz hale getirip, ağızdan içeri alıp yerler. .

Japonlar, denizanalarıyla birlikte yaşamayı da seviyorlar. Kedi, köpek ya da akvaryum balığı gibi denizanası besleyenler de var. Hatta denizanası ile yaşamayı sakinlikten ve sessizlikten hoşlananlara öneriyorlar;'Denizanaları ne havlıyor ne de ağızlarından salyalar akıtıyor. Asla sizi rahatsız etmiyor !' diyorlar.

kaynak: http://sci.ege.edu.tr/~sukatar/Denizanalari.htm

7. Tetralaracr

Tetralaracr

İsim:
    Acar
    Denizanaları Kaç Yıl Yaşar?

Dünyanın en uzun yaşayan canlıları olarak birçok bilimsel araştırmanın konusu olan denizanaları, tekrar çocukluk evrelerine dönebilmeleri ve kendi kendilerini onarabilmeyetenekleri sayesinde sonsuza kadar yaşayabilme özelliğine sahiptir. Bu durum özellikle bazı denizanası türleri için fazlasıyla geçerlidir. Omurgasız bir vücut yapısına sahip olmalarından dolayı suda oldukça yavaş yüzerek istedikleri yere ani dalgalanma hareketleri ile kısa sürede ulaşırlar.

Denizanalarının ölmeleri için insanlar tarafından öldürülmeleri ya da güneşte kalıp kuruyup yok olmaları gerekmektedir. Ancak insanlar için zararlı bir canlı olmasından dolayı öldürmeye teşebbüs etmek büyük ölçüde cesaret gerektirmektedir. Bunun dışında üstün korunma sistemine sahip yaradılışı ile suda ve karada bulunan en ölümsüz canlılar denizanalarıdır diyebiliriz. Denizanası hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

8. cihankara

cihankara

İsim:
    Cihan
    Ender bir deniz anası olabilir büyük ihtimalle. Pek bilindik bir cins değildir diye düşünüyorum...

9. Tetralaracr

Tetralaracr

İsim:
    Acar

Çok tatlı görünüyor şu tarz akvaryumlar var.

10. canergkts

canergkts

İsim:
    Caner
    Bende denizanası akvaryumu kuracağım.

Sayfayı Paylaş