1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Diğer canlı doğuranlar nereden bulunabilir?

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 5 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Elimizde olan kalsik canlı doğuran türlerinin haricindeki türleri (Örneğin; Quintana atrizona, Poecilia salvatoris, Poecilia chica, Limia melanogaster, Girardinus metallicus, vesaire) ülkemizde bulabilme şansımız var mıdır? Ülkemizde bu balıklara bakan akvaryist bulnumakta mıdır?

Saygılar...

2. axu2

axu2

Ynt: Diğer canlı doğuranlar nereden bulunabilir?

Anableps anableps besleyen bir arkadaşım vardı. Zaman zaman akvaryumcularda rastlıyorum değişik ve ummadığım türlere.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Bunlardan elde edebilme şansımız olur mu?

4. axu2

axu2

Malesef bu olay bir kaç yıl evveldi o zaman için koşullarım uygun değildi. Geçenlerdede pantodon buchholzi gördüm akvaryumcuda ama bu defada canlı doğuran beslediğimden niyetlenmedim bile.

5. Barış ER

Barış ER

Bu türleri getirse getirse Maltepe pet getirir.İstanbul'da olmadığım için ve görmeden almanında zararlarını çektiğim için takip edemiyorum.Fakat değişik türleri getiren bir tek o firma var.Gidip konuşabilirsiniz.

6. assamarita

assamarita

Zaman zaman akvaryumcuya yeni balık varmı diye gidiyorum. Malesef hep aynı balıkları görüyorum. Son gidişimde suları sarımtırak yeşildi. Sordum niye diye bana Baktebur attık dedi.

Arkadaşları uyarmak isterim eğer balık alacaksanız sularına bakın böyle akvaryumlardan balık almayın. Bir de, yeni gelmiş ve akvaryuma salınmış balıklarıda almayın. Yarısı telef oluyor sizin elinizde olmasın bari.

Maltepe'de bir akvaryumcuya geçtim ordan. Lepites beğendim çok güzeldiler. Fakat Tanesine 30 ytl istedi. Şaşırmadım desem yalan olur. Sordum Alman dedi.

Bilen varmı bunlar üretilebiliyor mu?

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Abdullah abi araştırmaya başlamışsın .:) son söylediklerimi bi düşün sen bence :helalolsun:

8. axu2

axu2

Üretilebiliyorlar o balıklar kolleksiyon serisi olarak tanımlamıyor. Bir yerlerde (Eren bey) katalog halinde resimlerini de yayınlamıştı.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Emrah, Abdullah'a ne söyledin bilmiyorum ama Abdullah'ın canı koi'lerle fena sıkılmış durumda keza 2'mizin derdide aynı :) Kader arkadaşım o benim :)) nerde alakasız birşey varsa bizi buluyor :)) O yüzden başka balıklara yönelmeye başladı sanırım :)

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Yok ondan değil o balıklara yönelmesi :) ortak projemiz için gerekiyor bu balıklar Düşük sıcaklığa,hastalıklara vs dayanıklı bir lepistes türevi üzerinde çalışacağız
    Abdullah abiye haber vermeden açıkladım burda ama belki elinde olan arkadaşlar varsa çalışmamıza yardımcı olmak isterler

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Emrah "yedim" seni... :sopa: Sen bittin :mad:

:D :D :D :D :D

Özellikle de bu proje için velifera/gambusya ya da velifera/lepistes kırması balıkları olan arkadaşlar varsa ve bize yardımcı olurlarsa seviniriz....

Bu arada yukarıdaki kırmaların kısır olup olmadığını bilen arkadaşlar da var olup da bizi de bilgilendirirlerse seviniriz...

Saygılar...

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Kolay bulabileceğimizi sanmıyorum sanırım benim veliferaya ve gambusyaya bel bağlamaktan başka çaremiz kalmadı

Sayfayı Paylaş