1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dişi İmparator Ciklet Balığı

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde xsomnia tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. xsomnia

xsomnia

Merhaba arkadaşlar benim imparator cikletim ağzına yumurta alalı 3 gün oldu bu balığı ne zaman kusturmalı mıyım acaba.? Siz olsanız ne yapardınız? Balığa zarar vermekten korkuyorum. Yavru akvaryumu hazırlamak daha mı mantıklı?

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kusturmanızla ilgili olarak sorduğunuz sorunun yanıtı 18-19 gün sonra kusturmanızdır. Ancak ben kusturmayı düşünmeden önce ilgili linkteki paylaşımı okumanızı tavsiye ederim.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  3. assamarita

assamarita

Ynt: İmparatoriçe

Temel Abinin yazısı çok anlamlı, fakat başka akvaryumu olmayan arkadaşlar caresiz kusturuyor. İllaki kusturulacaksa, Temel abinin dediği süre çok uygun. Fakat ilk yavru tutuşu ise, kusturmamak çok daha iyi. Kustururken çok dikkat edin, yine burada kustururken balıkların çenelerinin çıkartıldığını okuduk.

4. sinan1962

sinan1962

Yer:
    Ataşehir / İSTANBUL
    İsim:
    Sinan

Çok beğendiğim bir balık türü. Tatlı su akvaryumum varken beslemiştim. Kusturma konusunda hep böyle farklı yazışmalar oluyor. Gönül ister ki, kusturulmasın ve doğal olarak yavrular alınsın. Kusturmanız gereken süre 16-17'ci günlerin sonlarında olabilir. Yazıldığı gibi dikkat edilmesi gerekenler var.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kusturma süreside zaten ayrı bir muamma. Bazıları dişi balık zayıflamasın ve tekrar daha çabuk yavru versin diye, 1 haftalık, bazıları 10 günlük kusturuyor. Hobici olarak biraz düşünüyorum, bu şekilde elimizde yavrudan çok yumurta üzerinde kafa göz oluyor. Ondan sonra bir kap içerisinde bekletilerek yavruların yüzer hale gelmesi bekleniyor. Oksijen veren var, vermeyen var. Yumurtalar üzerine yeterli akıntı veren var, vermeyen var. Sonuç olarak elde tamamen doğal ve sağlıklı oluşmamış yavrular var. Bu yavruların son derece sağlıklı ve görsel güzellikte üstün bir ırk olacağını buraya kim yazarsa yazsın, benim için anlamsız cümleler olacaktır.

6. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN
    Temel hocam sana katılıyorum gerçekten kusturmamak daha iyi yavruların annesi tarafından korunmasını görmek ağzına girip çıkması hatta amerikan çikletlerde baba ve anne tankın içine sokulan ele bile saldırıyor bunları gözlemlemekte harika sırf bu duyguları tada bilmek için çok radikal bir kararla sadece 2-3 türe yöneldim.birde gerçekten kusturma işlemi hayvana büyük bir eziyet elegantus dişimi fazla sarsılmasın diğer balıklar tarafından çok hırpalanmasın diye kusturmuştum ama inanın halen hayvanın o kusturma anında çektiği eziyetin işaretleri var üzerinde ama kalabalık bir ortamdada balık illaki yumurtaları atıyor o yüzden kusturan arkadaşlarada bir şey diyemiyorum.saygılarımla

Sayfayı Paylaş