1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dişi bettam köpük yaptı.

Başlığı 'Labirentli Balık Türleri Forum' kategorisinde lepistes tarafından 8 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    İki gün önce erkek bettayı dişi bettanın bulunduğu akvaryuma aldım(iki bölümlü). İki gündür erkek köpük yapmadı. Dün akşam dişinin köpük yapıp kendi yumurtalarını köpüğün içerisine yerleştirdiğini gördüm. Büyük bir ihtimal yumurtalar döllenmediği için yavru çıkmaycaktır. Ama yinede yerlerini değiştirip, erkek bettayı yumurtaların bulunduğu bölüme aldım.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İyi yapmışsın Muhammed, önümüzdeki bir kaç gün gözlem yaparsan daha iyi bir fikir sahibi olabilir ve duruma göre hareket edersin.

Umarım sağlıklı bir yavru alma sürecine girersin.
    Saygılar...

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Sağolasın abi, ama yavruların çıkacağını zannetmiyorum. Bettaları göndermek için bahane arıyordum :D büyük akvaryum getirmek için, aradığım bahaneyi buldum galiba 3 aylık bekleme sürecinde dişinin emekleri boşa gitti. Seninde dediğin gibi bir kaç gün daha gözetlerim. Bir arkadaşımda 5 adet erkek vardı. Onun üretim tecrübesi hiç olmamış, bri ara sözü geçmişte sana dişi veririm diye, bir sonuç alamazsam ona vereceğim.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlısı olsun artık, elbette karar senindir. Hobiden zevk alınacak bir çok tür var. Bu türlerden yeni bir akvaryum kurabilirsin elbette.

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Bettayı hep sevmişimdir. Daha önceki tecrübelerimde yavruda almıştım. Hatta büyütüp akvaryumcudan bitki ve yem olarak takasa vermiştim :) . Yer sıkıntısı olduğu için o akvaryuma kaldırmam lazım 50 cm lik bir akvaryum onun yerine 90*60*40 gibi bişey yaptırmayı düşünüyorum. Orda da kısmet olursa discus beslerim diyorum yada ciklet. Ama bu bettaların peşini bırakmayacağım arkadaşım akvaryumunu da kontrol altına alırım birlikte bişeyler yaparız :D

6. DuncaN

DuncaN

Erkeğin formsuz anlamına geliyor bu. % 99 yumurtalar çıkmazve erkek o yuvayı dağıtacaktır büyük ihtimalle.

Sayfayı Paylaş