1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Diabaz Kullanan Var mı?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Hiç aranızda "diabaz" taş kullanan var mı? Suya salınım yapar mı? Cüce vatozların yanına koymayı düşünüyorum sorun olur mu?

Ben nette sorularıma yanıt aradım ancak bulamadım. Bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim....

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ynt: Diabaz Kullanan Var mı?

Kanki böyle bişey buldum işini görür mü bilmem ama belki fikir verebilir.İlk defa senden duyuyorum..

BAZALT, Dar anlamda melafir ve diyabaz ile birlikte anılan ve tersiyerden günümüze kadar geçen jeolojik zamanda oluşmuş bazik volkanik kayaç. Seyrek kullanılan bir terim olan melafir ve sık kullanılan diyabaz, mezozoik ve paleozoik devirlerinde oluşmuşlardır. Diyabaz genellikle gang şeklinde tezahür ettiğinden farklı bir iç yapı gösterir. Yapı taşı olarak tercih edilen bu kayaçlar, sağlam ve dayanıklı yapı özelliğinden dolayı eritilerek içi bazaltla kaplanan borular madencilikte ramble malzemesi naklinde, plaka halinde dökülmüş olanlar da aşındırıcı malzemelerin stoklandığı siloların ve olukların kaplanmasında kullanılır. Ayrıca bazalt, parke taşı olarak yol kaplamalarında da kullanılır

Kaynak Linki : http://www.oreksmadencilik.com/oreksmadencilik/id10.htm

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Sağolasın Volkancığım...

Demek ki çok dayanıklı bir malzeme bu... Gerçi benim için rengi önemli de... O halde geriye bir tek şu soru kalıyor: Diabaz suya salınım yapar mı yapmaz mı?

4. Barış ER

Barış ER

Diabaz , bazaltmı oluyor?

Eğer öyleyse ben bazalt kullanıyorum ve herhangi bir salınım yapmıyor.

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Barış Hocam, diabaz bazaltın bir türü gibi birşey... Biraz daha farklı imiş ancak çok da değil galiba benim anladığım...

Ama çok dayanıklı imiş ve korosif malzemeler ile etkileşime girmiyormuş... Benim de tahminim salınım yapmadığı yönünde...

6. Barış ER

Barış ER

İac fuar standı için düzenlediğim tankın tabanında üst katman siyah bazalt.Forum içinde bu konu var.

Sayfayı Paylaş