1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dilediğin gibi iç filtre

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 26 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kaliteli bir iç filtre, basit ama çok kaliteli bir şekilde yapılabilir. Üstelik kalitesine, sesine, hava verip vermeyeceğine, sünger büyüklüğüne, akvaryum tabanına ne kadar yaklaşacağına kadar bizim karar vereceğimiz bir iç filtre yapabiliriz.

Yapımında gereken malzemeler:

İstediğimiz güce ve motora uygun biyolojik sünger:

Akvaryuma uygunluğunu hesaplayacağımız bir kafa motoru:

Uzunluğuna karar vereceğimiz bir elektirik tesisat borusu (Benzeri olur);

Kafa motorunun ucuna suyu dağıtacağımız kısa hortum:

Bir adet çivi:

Bir adet çekiç:

Bir adet bıçak:

Süngerimizin şekline karar vererek kesiyoruz. Dekoratif olması için anlatımdaki şekil uygundur.

Süngerin kesiliş şekli:

Daha sonra uzunluğuna karar vereceğimiz ve süngerin içine takacağımız plastik boruyu kesiyoruz ve sünger içerisinde kalacak kısmını her yerinden eşit çivi ile deliyoruz.

Plastik borunun hazırlanışı:

Hazıladığımız plastik borunun süngerin altında kalacak kısmını kapatıyoruz ve boruyu süngerin içine yerleştiriyoruz.

Borunun takılışı:

Son olarak motorumuzu boruya takıyoruz. Eğer kullanmayı tercih edeceğiniz motorun su çıkış kısmı hava hortumu takmaya müsait kalitede ise, bu kısıma takacağınızhava hortumu yardımıyla akvaryuma oksijen sağlayabilirsiniz. Eğer değil ise araya bu aparatı ekleyebilir ve yine takabilirsiniz. Ancak motorun gücü ve kalitesi önemlidir.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ynt: Dilediğin gibi iç filtre

Güzel bir çalışma emeğinize sağlık. :alkis:

Ancak bu tip filitrelerdeki en büyük sorun;kirlendiğinde temizlemek için akvaryumdan alırken üstündeki atıkların bir çoğu akvaryuma saçılıyor olması. :uyari:

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Olcay Bey'e katılıyorum.Ama hangi iç filtrede böyle bir sorun yok ki? :hepiniziseviyorum:

4. axu2

axu2

Bunda yok ;)

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Beni gafil avladınız Bahadır Bey.Aynısından ben de kullanıyordum ama söylediğiniz gibi artık piyasada bulunmuyor.Yani dediğime geldik.Hangi iç filtre tortu bırakmıyor ki :basardim:
    Sınavlardan sonra DIY olarak yapmayı düşündükelrim arasında...

6. by.tehlikeli

by.tehlikeli

Güzel çalışma.

Sayfayı Paylaş