1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dip çekimini biraz daha rahatalım.

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde lepistes tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Dip çekimini biraz daha rahatalım.

Amatörce bir yapı ama ben faydasını çok görüyorum. Yukarıdan gelen akıntı akvaryum içerisindeki tortuları yem artıklarını vs. ön tarafa yığarak dip çekimi yaparken aparatı fazla gezdirmeden almama yardımcı oluyor. Eğer bitkili bir akvaryumunuz varsa, en arkaya ekeceğiniz bitkileri 5 cm kadar camdan uzağa ekerseniz akıntıdan fazla etkilenmiceklerdir. Gerekli malzemeler, akvaryum hacmine göre iç filtre(ben power 300-2l kullanıyorum), akvaryumun uzunluğuna göre bahçe hortumu( akvaryumcularda satılan plastik hava taşından yaptım yeşil renkli üzerinde bolca ince delikleri olan), elektrik tesisatları için kullanılan boruda olabilir. Bir adet kısa boru filtre ve diğer büyük hortuma bağlantı yapmak için kullanacağız. İki adet bağlantı yerleri için dirsek kısa bağlantı borusu ve üst tarafta kullanacağımız delikli boru için. Power iç filtrede musluklu ve çift taraflı kullanabileceğimiz çıkış aparatı var. Onu takıp yukarıdan gelen akıntıyı arttırıp ve ya azaltabilirsiniz. Elimden bu kadarı geldi.

2. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    ben bu düşünceye katılmıyorum. Akvaryumun içerisindeki su devirdaimi açısından yanlışbir devir daim olduğu kanısındayım. Şöyle ki o yağmurlama borusunun üzerindeki delikler bile alelade değil. Belli bir açı ile delinmişler. Şahsen kullandığım Atman dış filtremin yağmurlama borusu (eğer düzgün takılır ise) su emiş borusuna doğru sirküle ettiriyor suyu. Bu şekilde su sirkülasyonu yanlıştır. Hatta ve hatta atman'ın kutusunun üzerinde dahi şekil açısından size bahsettiğim şekil fabrikasyon veri olarak kutu üzerine çizilmiştir.

3. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Bende gerçekten gereksiz gördüm. Daha kolay yolları var çünkü. Birkez zemin kumunuz eğimli olacaktır. O eğimin yönüne doğru bir iç filtre takarsınız. Tüm kaba pislikleri tutar dip çekiminde hiçbirşeye gerek kalmaz sonrasında. Benim dip çekimlerimde balıkl dışkıları nadiren gelir. Yem kalıntıları mümkün bile değil. Hem çöpçülerim hemde meleklerim sayesinde. Sadece su çekiyorum. Zaten bitkili olunca azot böngümüzün sağlam olması gerekir. 1. besin olarak nitrat kullanırlar sucul bitkiler. Balık pisliklerini almaya bile gerek yok. Sadece gübre kalıntılarını topluyoruz biz sudaki.

4. ogiler

ogiler

İsim:
    OĞUZ URALER
    Çabanız ve fikir güzel ama balıkları strese sokabilir ve dp çekimi yapmak ve hortumu gezdirmek çok zor birşey değil.

Sayfayı Paylaş