1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Discus üretimi düşünüyorsanız

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 16 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Merhaba,
    Discus, üretimi yapmak isteyen arkadaşlar, genelde yavru boy Discus alarak damızlık çıkarma meyilindedir. Yavru boyda discuslar alarak ve büyülterek bir çift elde edilebilir elbette. Ancak cinsiyet ayrımı zordur. Bu açıdan bu yavrular içerisinden, yavruların cinsyeti tam anlaşılamayacağından dolayı, çift çıkmama ihtimalide vardır. Cinsiyetler arasında belirgin bir görünüş farkı olmadığından yanılma payı ve çift edinememe olasılığı yüksektir. Bu açıdan ben size çift edinmenizi öneririm. Yetişkin Discuslarda cinsiyeti anlamanın en kolayı üreme dönemlerinde ortaya çıkan üreme tüplerini gözlemektir. Erkeğin sperm tüpü ince ve sivri uçlu, dişinin yumurtlama tüpü ise kalın ve yuvarlak uçludur. Erkeklerin kafa kısmındaki desenler ve yine yüzgeçlerindeki mavi desenler dişilere göre daha belirgindir. Bu şekilde yetişkin bir çift elde etmeniz bence daha doğru olacaktır.

Discus beslemek zor mu ?
    Kesinlikle hayır. Uygun ortam ve şartlar sağlanırsa hiç bir balık zor değildir. Kaldı ki Discus doğasında yanaklarından kan damlayan bir balık türüdür. Adaptasyon dönemini iyi idare etmek, ışıklandırmayı bu dönemde çok iyi kullanmak, alınan esnafın akvaryumunun ph değerini bilerek, daha yüksek ph değerine adapte etmek, bunun yanında hep söylenen yem alma sorununu evinizde akıllıca taktiklerle aşmak ve bütün bu uygulamalarla hiç zor değildir.

Kurulum aşamasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur sudur. Eğer suyunuzu iyi hazırlarsanız, balıklarınızda yapmak istediğiniz üretime sizin tahmininizden daha iyi hazırlanacaktır. Değerlerini üzerinden okuyacağınız kaliteli bir damacana markasının suyu ile akvaryumunuzu kurmanızı öneririm. Biyolojik döngüyü beklerken suyu biraz asidik hale getirmek için salata yapraklarını akvaryuma bırakarak çürümesiyle birlikte , diyatom (kahve rengi yosun ) dömemini atlatmanız sizi başarıya biraz daha yaklaştıracaktır.

Ben Reverse Osmosis su Arıtma Cihazlarının, su içerisinde bulunan tüm eser elementleri alarak bize sıfır bir su bıraktığını düşünüyorum. Kullanılacaksa mutlaka bu denge korunmalı yani zaman zaman damacana su ile yine su değişimi yapmak gerekecektir. Doğada saf yağmur suyu ile beslenen ortamlarına , akar sular ile bu eser elementler girmektedir. Akvaryum ortamında beslenen balıklar doğadan yakalanmıyor, akvaryum ortamlarında üretiliyorlar. Bu açıdan bu konuyu da dikkatte almanızı öneririm.

Yine forumlarda sık sorulan sorulardan biri Discus fiyatlarıdır. Oysa bu soruyu soran arkadaşların, önce besleyecekleri türe, boyuna, cinsine, saf kan olup olmayacağına, yerli, ithal tercihlerini belirlemeleri gerekir.

Hayırlı üretimler...
    www.akvaryumportali.com
    Saygılar...

TencoMelih bunu beğendi.
  2. Servet

Servet

Ynt: Discus üretimi düşünüyorsanız

Hocam eline sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş.

TencoMelih bunu beğendi.
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

İçimden geldiği gibi yazdım. Bunlar benim gördüklerim ve düşüncelerim. Dikkat ediyorum forumlara, bazı türlerin zorluklarından söz edilirken, balıklar için gerekli ortamı ve şartları kolaylaştırıcı yorumlar yerine, zorluğunu ön plana alan, mesajlar yazılmakta. Oysa bu zor, şu kolay diyerek yönlendirmeleri hep aynı türlere yaparsak, tüm platformları sarı prenses üzerine kurmak gerekecek. Hayır, bir çok tür var ve gereken şartlar sağlandığında hepsi kolaydır. Bu forumlar altında, zoru kolaya çevirmek gerekir, yoksa forumlar kısır döngü alanları değildir. Bu düşüncelerin yazıldığı ve soruların sorulduğu başlıklarda görüşmek üzere.
    Saygılar...

TencoMelih bunu beğendi.
  4. discusman

discusman

Eline sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş.

TencoMelih bunu beğendi.
  5. smallville

smallville

Haklısın hocam başlarda bende böyle baya bi korkmuştum ama şimdi böyle birdüşüncem yok ...sağolsın..
    Saygılar...

TencoMelih bunu beğendi.
  6. TencoMelih

TencoMelih

Yer:
    Karabük
    İsim:
    Melih
    Faydalı bir paylaşım olmuş

Sayfayı Paylaş