1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Discus-Arowana uyumu

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 28 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Arkadaşlar geçen hafta Ankara'da ismini vermeyeyim bir akvaryumcuya gittim. Discus ve Arowana aynı akvaryumda yaşıyorlardı. Aceba uygun bir türmü ikisi. Düşündüm ikiside ağır balıklar. Sizce ?

TencoMelih bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Discus-Arowana uyumu

Kulağa mantıklı gelmiyor. Arowana biraz büyükse avlayacaktır bence Discusları.

TencoMelih bunu beğendi.
  3. taygun

taygun Guest

İkisi bir arada olmaz. Arowana ağzına sığan her türlü balığı yer. Ayrıca büyüklük açıcından da arowana çok daha büyük olduğu akvaryumda geniş bir yere ihtiyaç duyar. Discus da yem olana kadar bir köşede bekler.

Saygılar

TencoMelih bunu beğendi.
  4. Joker

Joker

Belki kısa bir süre için olabilir ama sonunda discusa yazık olur gibi geliyor bana.
    Saygılar....

TencoMelih bunu beğendi.
  5. yasarhakan

yasarhakan

Uzun süre her iki türü de birarada besledim. İstedikleri su ve tank şartları aynı, bu yönden sıkıntı olmaz. Arowana 60 cm kadar oldu, ilk aldığımdan beri discuslarla birlikte durduğundan hiç sıkıntı yaşamadım. Zaten arowana kuyruk yüzgeç didikleyerek veya malawiler gibi diğer balıklara vurarak rahatsız eden bir tür değil. Ağzına sığmayacak hiçbirşeye hamle yapmaz.

Yuvarlak yapısıyla yetişkin bir discus da asla arowananın ağzına sığmaz. Yemlemede de sorun yaşamadım, discus zaten orta ve dip seviyelerinde beslenen bir balık, arowana ise yüzeyden beslenir. Ancak her iki tür de dikkat ve deneyim isterler, hele beraber aynı tankda iseler.

Bu arada şimdi hatırladım, sadece bir kez hastalanarak su yüzeyinde yan yatan ölmek üzere olan bir discusu yutmaya çalışmıştı.

TencoMelih bunu beğendi.
  6. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Peki 4-5 cm boylarında arowana satan bir yer gördüm. Almayı düşünüyorum. 2-3 gün birlikte yaşatırım discuslar ile. Baktım rahat değil discuslar renk karartıyorlar yanda ki boş akvaryuma koyarım.

Bu boylarda hiç sorun çıkmaz herhalde..

TencoMelih bunu beğendi.
  7. yasarhakan

yasarhakan

Bu boyda discus açısından hiçbir sorun çıkmayacağına garanti veririm. Ancak 4-5 cm çok küçük bir boy, asıl sorunu arowanada yaşarsınız. Muhtemelen yem almayacaktır, ilk başta yavru canlı doğuranlarla beslemeniz gerekebilir, bulabilirseniz bu mevsimde çok zor ama, çekirge böcek türü bir şeyler vermeniz gerekecektir.

TencoMelih bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş