1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Discus transferi

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 11 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Discus transferi :

Almış olduğunuz discuslarınızı tankınıza koymadan evvel yapmanız gereken birkaç önemli husus vardır, balıklarınızı 10 litre hacimli steril birkovaya kendi suları ile açınız, içerisine bir hava taşı ile oksijenbağlantısı yapınız, ph metre ve microsiemens ölçer ile su değerleriniölçünüz ve kendi tankınızdaki su değerlerine yaklaştırmak ve eşitlemekiçin kendi tankınızdan 5-10 dk arayla balıkların olduğu kovaya bircezve su aktarınız, ve kovadan bir cezve su alıp atınız, bu işlemortalama 1 saat kadar devam ettikten sonra balıklarınızı güvenle aynıısı,ph,ms değerleri ile tankınıza alabilirsiniz.

Bu işlemin yapılmaması ile doğabilecek sonuç ozmotik şok dediğimiz farklı ms (microsiemens) değerleri ile daha yoğun, iletenlik seviyesidaha yüksek bir suya geçişte balığın mukoza atarak şoka girmesidir, budurum genellikle ölümle sonuçlanır, diğer bir unsur da ph tır, balık örneğin 6,0 ph tan 7,5 ph olan suya adaptasyonu yapılmadan geçiş yaparsa suyu tolere edemeyebilir ve ölebilir.
    Saygılar...

TencoMelih bunu beğendi.
  2. avşarbeyi

avşarbeyi

Ynt: Discus transferi

Anlaşılan su sertliği dikuslarda temel nokta.

TencoMelih bunu beğendi.
  3. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Evet. Sertlik oldukça önemli. Ben buna benzer bir yöntem kullanıyorum.
    Aldığım discuslarımı kovaya koyuyorum. Daha sonra aktarılacakları akvaryuma şu hava motorlarına bağlanan ince hortumu akvaryuma vantuz kardımı ile yapıştırıyorum. Daha sonra aynı su çeker gibi su çekip bu hortumun ucunu kovaya doğrultacaksınız. Ben böyle yapıyorum. Hiç bir kayıp vermedim şimdiyece..

TencoMelih bunu beğendi.
  4. smallville

smallville

Sağolsın hocam güzel bilgilerin için teşşekürler....

TencoMelih bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş