1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Discus-Tuz

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Bu kadar zaman geçti nasıl oldu da bunu yazmamışım çok şaşırdım. Unutkanlık işte :(

Discus yavrularımı büyütme aşamasındayken, annelerden ayırıp ayrı bir akvaryuma geçtikleri zaman her 2 litreye yarım şay kaşığı ( 4 litreye 1 çay kaşığı ) deniz akvaryumlarına kullanılan tuzlardan atın. Amerikada bir seminer gibi bir eğitime giden arkadaşım bana bunu söyledi. Akvaryumda ki istenmeyen zararlı varlıkların yetişmesine engel oluyormuş, balıklar için gerekli gözle görülemeyen besin üremesine sebeb oluyormuş, balıklaırn büyümesinde etkili bir etkenmiş. Ama bana kesinlikle Mineral Salt kullanmamı önerdi.( sera mineral salt) Kullandım ve memnun kaldım. Tuz yetişin balıklarda 2 litreye
    1 çay kaşığı tuz kullanılabilir.

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Eyvallah Murat hocam,paylaşımın için.Malavi akvaryumunda kullanılabilir aslında.
    Kaya tuzu kullanıyorum,önerdiğin tuz daha iyi.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Zamanında tuzdan söz ediliyor bu hangi tuz derken ve deniz tuzunu acı su türleri dahil önerirken tepkiler gelmişti. Demek ki, seminerlerde söylemek lazımmış. Teşekkürler Murat.

Saygılar...

4. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Sağolun :)

Özgür abi kullandın mı ?

5. aaslandag

aaslandag

Discus-Tuz

Tuz konusu biraz muammalıdır hastalık dışında kullanmak ne kadar doğrudur bilmem.Kulaktan dolma bilgiler hep baş ağrıtır bilginize.(tuz=iletkenlik artışı,ozmotik basınç farkı,mukoza etkisi)

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Discus-Tuz

Discus balıkları gibi mukazası hassas balıklarda tuzun kullanılmaması gerektiğine katılıyorum kesinlikle. Akvaryum suyuna tedavi amaçlı eklenmesinin zararı belki yine tedavi amaçlı banyo yaptırmak kadar yoktur ama her koşulda dikkat isteyen bir konu.

Sayfayı Paylaş