1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Diy armatÜr yapimi

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde reis tarafından 28 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar; bugün işyerinde hurdalığı dolaştım ve birde baktım okadar çok işe yarayacak malzeme varki anlatamam.Tabi akvaryum için işe yarayacak malzemeler. :) Ordan hemen gözüme ilk çarpan crom sacları çıkartıp,biraz inceledikten sonra bunlardan nekadar güzel armatür yada kapak yapılabilir diye fikir yürüttüm ve başladım işe. ;)

Bu kullanacağım 5 mm crom sacımız.

Teknolojinin gözünü seveyim.Kesim makinasında istediğim ölçüleri giriyorum ve sacımız istediğimiz ölçüde makinada kesiliyor. em34:

Sacımızı makinede kesiyorum.

Ardından cakada sacın kaç cm ve kaç derece bükülmesini istiyorsam ölçüleri cakaya giriyorum ve sacımızın büküm işlemlerini gerçekleştiriyorum.

Buda işyerinden arkadaşım Ali usta.Bana bu makinaları kullanmayı öğreten ve kişilik ve ustalık olarak çok sevdiğim ve değer verdiğim bir dostumdur.

Bugünlük bukadar. :) İş yoğunluğundan dolayı çok fazla vaktim olmadığı için bir çırpıda kapağı bitiremeyeceğim. Gün aşırı çalışmalara devam edip,gelişmeleri ve armatürün son halini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.Yalnız çok güzel birşeyin ortaya çıkacağını söyleyebilirim. ;)

Yani gene hurdalardan ve atıl malzemelerden ortaya neler çıkacağını hepbirlikte göreceğiz önümüzdeki günlerde. ;)

Eee nede olsa Olcay AKSU ve teknoloji birleşirse ortaya neler çıkar siz tahmin edin. ;) :D :D :D

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    DIY KAPAK VE AYDINLATMA YAPIMI

Valla ben diyecek söz bulamıyorum sana Olcay abi :) Maaşallah zehir gibisin elinden uçan kaçan yok.

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Olcay hocam ne tesadüf benimde bir kapağa ihtiyacım vardı ;)

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Benim daha çok ihtiyacım var bir kere,sıraya girelim lütfen :D

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Önce bir kendime yapayımda sıra sizede gelir elbet. ;)

İki gündür Fatih te montajdayız.Sanırım Bir hafta daha sürecek.Yani enaz bir hafta elimi atamayacağım kapağa. :hink:

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Olcay, gelişmeleri merakla bekliyoruz.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam kapak bitti gibi birşey. ;) Elektirik tesisatı ve bağlantısı kaldı sadece.Buhar camı olarak şeffaf pleksi kullanıyorum.

Bu sıralar montajlardan çok geç saatlerde dönüyorum ve sabah 06,30 da tekrar yola koyuluyorum.O yüzden çalışmaları paylaşacak zamanım olmuyor. :hasta:

Ama en iyi anlatım ve en güzel resimlerle zımba gibi bir armatür yapımı paylaşılacak en kısa zamanda. ;)

8. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem
    Valla bende merak ediyorum kapağınızı, sanırım forumdaki arkadaşlarınızdan bana sıra gelmez heralde:)

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Olcay AKSU ve teknoloji birleşirse ortaya çok güzel DIY paylaşımlar çıkar. Emeğine sağlık abi. Ha bu arada resimlerde yüzün soluk çıkmış. Hasta mısın ? Ya da yorgun musun ? :hink:

Saygılar...

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Arkadaşlar uzun bir süreden sonra nihayet resimleri upload edecek zamanı bulabildim. :)

Kapağı alaminyum levhadan uygun ölçülerde ve istediğim şekli vererek büktükten sonra işe buhar camının sürgü kanalını yapmayla devam ettim.

Bu iş için 10x20 lik alaminyum profil kullandım.

Profili yatarda ortadan ikiye keserek bir profilden iki kanal elde ettim. ;)

Kanalları özel bir yapıştırıcı ile kapağa yapıştırdım.

Daha önceden kestiğim şeffaf pleksiyi kanalda rahat çalışıp çalışmadığını kontrol ettim.

Sıra geldi kapağın yanlarını kapatmaya. :) Önce kapağın yanına uygun şablon çıkarttım ve çıkarttığım şablona göre iki tane alaminyum kestim.

Kestiğim kapakçıkların üst kısmını caka da bükerek yanlardada kanal oluşmasını sağladım.Ve bir tarafını kaynak yaptım diğerini ise gerektiğinde camı çıkartabilmek için vidalı yaptım.

Elektirik tesisatını bağladım ve daha önceden mavi folyo ile kapladığım iki adet floresan bağladım. Bu floresanları zamanla istediğim floresanla değiştirebilirim. Elimde atıl vaziyette bir folyo olduğu için iki floresan kapladım. :) Gerektiğinde birini yada ikisinide değiştirebilirim.

En sonunda kapağı baştan sona zımparasını yaptım ve boyaya verdim. Nasip olursa p.tesi günü boyanacak ve topladıktan sonra akvaryumumdaki yerini alacak. :basardim:

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    :helalolsun: em34:
    Maşallah Olcay abi çok güzel olmuş eline emeğine sağlık

12. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Üstadım olayı bitirmişşsin yine bu yoğunlukta hala birşeyler üretmen takdir ötesi

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Fabrikasyona geçti artık Olcay hocam :))

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ya varya abim kullan kafayı bu yetenek sende varken anlıyorsun ne demek istediğimi ben boşuna sana mc Gyver demiyorum :)

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Olcay, güzel ve kullanışlı olmuş. Florasanları mavi folyo ile kaplayarak elde mavi ışık mı ediliyor ? huh: Işığın gücü çok düşmez mi ? elbette istediğin florasan takılır ama böyle bir yöntem var mı diye sordum.

Tebrik eder ve teşekkür ederim bu görsel paylaşım için.

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Eskiden cichled akvaryumumuzda kullanırdık normal floyu maviyle kaplamıştı babam ve arkadaşı

17. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Eline sağlık Olcay Abi.Bunun büyüğünden de yapılıyor mu orada? :)
    Bugün karaköyden floları aldım ama kapak hala yok :(

18. radenko

radenko

Cem bey,
    birde toz boya atıldımı tamam olur.

19. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Eyvallah Emrah.

Daha nice yeni çalışmalara birlikte imza atacağız İnşallah. Hele birde teknolojinin son ürünleri elimizin altında olduğu sürece biz bu hobiyi patlatır uzaya fırlatırız. :) ;)

Hocam; hernekadar yoğun olsakta,sabah akşam yarım saat uykumuzdan feragat eder genede bu hobiyi geliştirmek adına çırpınırız ;) Hem kendimiz,hemde ardımızdan gelen hobicilerin ışığı olmaya devam. ;)

Volkan hocam;fabrikasyon nedemek? Yakında seri üretime geçeceğiz. :D

Emrah mc Gyver benim çırağımdı zaten. :D

Hocam aynen öyle.Floresanı hangi renkte folyo ile kaplarsak o renkte ışık alıyoruz. Tabi bu işin özel folyoları var. Her önüne gelen folyo ile olmuyor. ;)

Hocam;sıradan folyolar ışığı düşürür evet. Ancak sırf bu iş için üretilmiş,adı şuan aklıma gelmeyen folyolar var. Kesinlikle ışığın gücünü düşürmüyor ve istediğin rengi alabiliyorsun.Benim kullandığım folyo o tip folyodur. ;)

Cem, o makinalar olduğu sürece otuz metre uzunluğunda dahi bu kapaklar yapılabilir. Sadece imkan ve zaman meselesi bunlar. ;)

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Raif Bey iyi düşünmüşsünüz :)
    Aluminyumdan yapıp sadece üstüne toz püskürtme yapmak lazım ama siyah kalp:
    Bu tozu eritmek için şu çatıları kaplamada kullandıkları ısıtma aletini kullanabilir miyiz ki? huh:

Olcay Abi,bulurum fabrikayı,yapışırım yakana hani benim kapağım diye :D O zaman zaman bulursun herhalde ;)

Sayfayı Paylaş