1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

DIY Karbondioksit Reaktürü Yapımı

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde stablizer tarafından 21 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. stablizer

stablizer

Şimdi ben mayalı karbondioksit sistemini yapsam,ucundaki hava taşınıda dış filtrenin emiş borusuna soksam yada çekebileceği bir yere koysam,karbondioksit filtrenin içinde dolaşıp,suda çözünürmü? Birde bu sistemin ucuna reaktor takılırmı?Yoksa bunlar saçma sapan fikirlermi?

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Serdar abi selamlar aşağıdaki linkte co2 yapımı ile alakalı bir konu var.
    su ne kadar dalgalanırsa co2 o kadar uçar, co2 kullanılacaksa su mümkün olduğunca durgun olmalı, oksijen verilişi sadece geceleri yapılmalıdır, mesele bir şişe kola düşün çalkalarsan gazı kaçacaktır co2 sudaki dalgalanmalarda hemen havaya karışır

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Oksijenin sadece geceleri verilmesi bitkili akvaryumlar icin uygulanabilir belki ama filtreye yonlendirilmesinin sakincalari var. Biyolojik malzeme bulunan filtrelerde bu uygulama sorun cikarir. Bakterilerin buyuk orandaki oksijen ihtiyaci unutulmamalidir.Ancak biyolojik kullanilmayan filtreler icin sorun yoktur. Daha iyi bir cozunme beklenebilir bence.

Cep mesaj imla klavyeden...

4. stablizer

stablizer

Yok benim filtrenin emişine yçönlendireyim dediğim karbondiyoksitti.Yani karbondiyoksit filtre içinde bir tur atıp gelse iyi çözünürmü acaba?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben de onu demek istiyorum, oksijen ihtiyaci bulunan bir yere karbondiosit verilmemeli.Soyle bakalim konuya, biyolojik calisan filtreyse ani ph degeriyle oynuyorsun demektir ve burasi atiklarin toplandigi bir filtre...Amonyak etkisi kisaca dusuk ph degerinde cok daha zararlidir. Biyolojik olmayan filtrelerde belki ama bunun haricinde husran gelir.

Cep mesaj...

6. stablizer

stablizer

Şimdi anladım :heyo:

Sayfayı Paylaş