1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

DIY Mağara !!!

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde Desert Falcon tarafından 9 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. Desert Falcon

Desert Falcon

Bu projenin özeti Pvc boru be bazı ekstra materyal yada kumlardan nasıl dekoratif bir mağara yapılır.

Gerekli materyaller :

* Kısa bir PVC boru ( Uzunluk ve çap önemli değil ama balıklarınız için yeterli olduğuna emin olun)

* Akvaryum yapıştırıcısı (%100 silikon yada sıcak yapıştırma tabacasıyla)

* Substrat,kaya veya kum

Substrat :

Gerekli Araçlar :

*PVC boruyu kesebilecek bir testere

*Zımpara kağıdı

PVC mağara yapım tarifi

1.Adım: PVC boruyu istenilen uzunlukta kesmekle başlayalım.12-13 cm uzunluk küçük mağaralar için uygundur ama siz istediğiniz ebatlarda da yapabilirsiniz.

2.Adım Boruyu aşağıdaki resimdeki işaretli yerlerden kesin.Boru tam yarım larak kesilmemeli ama arka tarafı %25 - %35 kesilmeli.
    Bu size mağarayı substrata gömmeniz için olanak ve balıklarınıza yeterli yükseklik sağlayacak o yüzden biraz pay bırakın.

Side View: Yandan Görünüş
    Front View : Önden Görünüş

3.Adım : Kalan üst tarafı yandan trapezodi şeklinde görülmesi için kesiniz Bu balıklara kolay giriş çıkış imkanı sağlayacak ve mağaraya dağa doğla görünüm katacaktır

Trapezoid Şekli :

4.Adım: Kenarların yumuşaklığını garantiye almak için kuma iyice gömün.Ayrıca borunun yüzeyi yapışmaya yardımcı olmak için kumlu olmalı,kumlar boruya yapıştırılacak.

5.Adım: Kum,kaya yada substratı yapıştırmak için yapıştırıcıyı kullanın.(akvaryum silikonu yada sıcak yapıştırıcı) Substrat tanelerine güvenerek birden çok katmanlı yapıştırabilirsiniz.

6.Adım: Eğer silikon kullanıyorsanız 48 saat kuruması için bekleyin eğer sıcak yapıştırıcıysa 1 saat bekleyin

7.Adım: 1 gün boyunca suda bekletin ve sonra titizce durulayın !

İşte bu da tamamlanmış mağara projemiz !

Çeviren :Şahin Demirer
    Yazan :Keith Pardee

Çeviri bana aittir.İzin almadan,kaynak ve emeği geçenlerin ismi belirtilmeden kullanılamaz.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 3 Haziran 2015
  2. Desert Falcon

Desert Falcon

Ynt: DIY Mağara !!!

Arkadaşlar çevirirken bazı yerler tamamen türkçeye uyarlanması zor fakat mantığını anladım varsa anlamadığınız yer söyleyin elimden geldiğnce yardımcı olayım.

3. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Şahin, gayet güzel ve anlaşılır olmuş, ellerine sağlık.
    Saygılar...

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Eline sağlık Şahin. Güzel paylaşım, teşekkürler.. Saygılar.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tebrik ederim Şahin süper olmuş. Ellerine sağlık. Bu gibi mağralara uzun balık türleri çok ihtiyaç duyuyor.

6. avşarbeyi

avşarbeyi

Şahin ellerine sağlık.Gerçekten güzl olmuş. :alkis:

7. Desert Falcon

Desert Falcon

Konunun üzerinden biraz geçsin konu görülsün hindistan cevizinden mağara var sırada.Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

8. jonerr

jonerr

Paylaşım için teşekkürler.Çevirinizde gayet anlaşılır olmuş.

9. Desert Falcon

Desert Falcon

Teşekkür ederim.Kendim dediğini anlıyorum ama Türkçede anlatırken biraz zorluk çekiyorum.Böyle hem foruma katkımız olur hem de biraz ingilizceyi yükseltiriz.

10. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Tebrikler Şahin kardeşim..Güzel bir çeviri...Bu arada belirtmekte sanırım fayda olacak..Bu proje ilk kez benimde üyesi olduğum www.aquariumlife.net adlı sitede yayınlanmıştı.Bunu kaynak belirtme kuralına uymak açısından ekleme ihtiyacı duydum..Saygılarımla.

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Çok güzel bir çeviri ve paylaşım olmuş.. Aklında mağara yapmak isteyen benim gibiler için çok güzel bir kaynak oldu açıkçası.. Bu yapılan mağaranın üstüne jawa moss bağlasak ve oda üstünde yayılsa güzel olur gibime geldi..

12. Desert Falcon

Desert Falcon

Haklısınız daha az malzeme kulanmış olursunuz hem :) yapıştırıcıdan tasarruf edtmiş olursunuz hem az kimyasal kullanmış olursunuz gerçi bu kimyasallar akvaryum için zaten salınım yapmayanlarından ama ne bilelim gözümüzle gördüğümüz şey değil.Çok daha doğal olur Java Mossla...

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Yok yok , belirttiğin gibi üstünü gene kumla kaplayıp üstünü jawa moss'la kaplayabiliriz daha doğal olur.. jawa moss olmasa bile zeminle aynı tip kumla kaplandığında doğallığı gene korumuş oluruz..

14. Desert Falcon

Desert Falcon

Üstelik Java Moss akıntısız bölgede kuma tutunur bütünleşmiş olur ama kum yığmak gerekir üzerine yoksa kum orada durmaz.

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Mağara yapılırken zaten kum üstüne yapıştırılacak ya silikonla :)

16. beaverss

beaverss

Gayet güzel olmuş teşekkürler.

17. Desert Falcon

Desert Falcon

Örnek alıp bunu yapanlar paylaşırlarsa çok güzel olur , aynı konu içinde yada ayrı bir konuda ...

Sayfayı Paylaş