1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

DIY SİSTEMLERDE YAPTIĞIMIZ HATALAR.

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde reis tarafından 19 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar; bugüne kadar hep başarılı olduğumuz dıy çalışmaları paylaştık.Peki neden hiç deneyipte başaramadığımız,yapmak isteyipte yapamadığımız,sonu hüsranla biten ve hayata geçiremediğimiz çalışmaları paylaşmıyoruz? Aslında başarılı olduğumuz konuları paylaşmak kadar,başaramadığımız konularıda paylaşırsak nerde ne hata yapmışız daha iyi anlayabilir ve hatalarımızı elbirliği ile düzeltebiliriz diye düşünüyorum. dikkat:

Hobimizde en önemli unsurlardan biri olan DIY sistemlere olan aşırı ilgimi ve gayretimi hepiniz bilirsiniz ;) .Ve konuyu hep yapıp becerdiğimiz paylaştığımız kadar birazda olumsuz yönlerini,yapım aşamasında oluşan hataları ve akabinde nelerle karşılaşabileceğimizi tartışalım ki buda işin tuzu biberi olsun. ;)

Sanırım bu bağlamda bir ilk olan bir paylaşıma ilk adımı ben atayım. :)

Pazar günü alalacele,birazda bu konuda tecübe sahibi olduğum için kendime olan güvenim yüzünden baştan sağma yaptığım bir kafa motorunun nasıl bir ufak hata yüzünden elektirik kaçağı yaptığını ve motoru denemek için attığım bir kova suyun içinde nasıl alev alev yandığını birlikte görelim.

İzolesinde kullandığım termoplastiği tam olarak uygulayamadığım ve kalan boşluk yüzünden oluşan kısa devre (ark) sebebi ile suya nasıl bir elektirik verdiğine bakalım. Bir insanı yerle bir edebilecek bir akım var ortada. :hink: dikkat: Hobiyi üç kuruş daha ucuza mal etmek uğruna canımızı riske atmamak için yapmamız gereken şeyi anlamışsınızdır umarım. ;) Motoru yapmış olsakta,kendimize ve işçiliğimizede güvensekte önce motoru bir kova su içinde enaz birgün boşta çalıştırıp,kontrol kalemi ile ölçüp,motorun elektirik kaçağı olup olmadığını kontrol etmek ve kesin kanaat getirdikten sonra kullanmaya başlamamız gerektiğini anlıyoruz bu durumda. ;)

Bu suya temas ettiğinizi düşünün. dikkat:

[izlesene=432,344]928724[/izlesene]

Bu bir örnektir arkadaşlar. Bunun gibi ister dıy sistemler olsun,ister diğer konular olsun.Yeterki her konuda yaptığımız hataları ve sonuçlarını paylaşalımki, aynı hatalara diğer tüm dostlarımız düşmesin.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    DIY SİSTEMLER

Ellerine sağlık Olcay, tıpkı çok başarıyla yaptığın işlerde olduğu gibi... Unutulmuş olsa da önemli bir konu gerçekten. Daha evvel üzerinde çalıştığımız motor konusunda aynen elektirik yüzünden çekincelerimi yazmıştım. Senin tecrübeninde gösteridiği üzere boşuna dile getirilen çekinceler değildi. Bugün üzerinde ısrarla durduğumuz motor konusunda biraz araştırdık ve genel olarak motorlar üzerine konuştuk. Vardığımız sonuç inanmayacaksınız ama 200 liraya satılan motorların bizim çabaladığımız ve ortaya çıkarmaya çalıştığımız motordan iyi değil. Tabi eğer sorunlarını çözebilirsek. Elektirik konusu, suyun debisinin düşmesi gibi.

Bu anlamlı paylaşım için teşekkürler tekrardan. naz:

3. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN
    DIY SİSTEMLER

Olcay geçmiş olsun.
    Hani bir laf var gülme komşuna gelir başına diye. :)
    Benim yaptığım motorlarla dalga geçiyodun ya hani; Orhan abinin yaptığı motorları kullanırsanız işte böle daha çok çarpılırsınız demiştin. Hatırladınmı.
    Ben bir motor kaplayımda bu işe son noktayı koyalım demiştin. Hakkatende son noktayı koyacaktın. Farzetki bu kapladığın motoru bana veriyorsun. Ve bende bunu benim sumpta, PS. ye takıyorum, çırptımı çırpmadımı diye bakınırken o sumpa bir elimi soksaydım işte son nokta o zaman koyulurdu. Ve bütün forum benim için iyi arkadaştı yazık oldu. Kurduğu koca akvaryumun keyfini bile çıkaramadan
    gitti. :) :)
    Şaka bir yana o kovanın içindeki görüntü gerçekten çok ürkütücü.

Hobinin maddi yönden bize olan yükünü biraz hafifleticeğiz diye uğraşırken, inşallah kimsenin canı yanmadan, şu işten paçamızı sıyırabilirsek. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Tekrar geçmiş olsun olcay kendine dikkat et. :)

Sevgiler.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    DIY SİSTEMLER

Temel hocam; herzaman hep yaptığımız başardığımız şeyleri paylaşıp duruyoruz. Birde yapmayı planladığımız birşeyi yapyama uğraşırken ortaya çıkan kötü sonuçlara bakalım dedim. :) Ben ilk adımı kafa motoru ile attım. Bakalım kimler ne onuçlarla karşılaşmış. ;) Örneğin akvaryum yaparken camın kırılması vs gibi.

Orhan abi; ben seni bile motor diye termoplastik le kaplar,üstüne bol enkametli çırpıcı kanat takar, o yaptığımız ps ye monte ederim. ;) :D :D :D

İllaki hatalar olacak. Zaten bu başlığı yaptığımız hataları paylaşmak ve ne gibi tedbirler alabiliriz,alamazsak başımıza neler gelebilir diye açtım. ;) Buda Tekin ustaya verdiğim söz için alalacele ye getirdiğim bir çalışma oldu. :) Motoru kapladım ve hiç üstüne bakmadan kuruyunca suya daldırdım. :) Sonra birde baktım bir kütürtü kopuyor. :hasta: Motoru sudan çıkarttım ve incelediğimde sadece bir tarafı değil birkaç yerinin kaplanmadığını gördüm. :hasta: Yani her seferinde söylediğim;''izolede iğne ucu kadar boşluk kalmayacak'' lafına kendim dikkat etmediğim için bu durum ortaya çıktı. ;)

Yok abi ne iyi adamı ? Kurtulduk deriz yaa. :D :D :D

Ama benim bir motor yapıp sana vermeme gerek kalmıyacak.Sen zaten bu yolda hızlı adımlarla ilerliyorsun. :D Bişe değil Temel hocayıda arada kaynatacaksın.Adam on kere çarpılmış yahu. :D :D :D

Sayfayı Paylaş