1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

DIY YAPIM HAVUZ (BALIKLI)

Başlığı 'Havuz ve Gölet Forumu' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 11 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Görseller eski olduğundan yüklenen site veritabanından silinmiş, üzgünüz.

Güzel bir bahçe havuzu yapalım. Hem ucuz hem görsel keyif, hemde uçursun , şişirsin, patlatsın. İstediğimiz boyutta bir plastik çocuk havuzu alacağız. Önce havuzu ve meşhur filtremizi bir tanıyalım. tanıyalım, sonra filtresine ve kurulumuna geçeriz.

Havuzu güzel bir şişiriyoruz. Filtre olarak kullanacağımız uygun boyda kovayı yerleştiriyoruz. Kovayı üst araftan deleceğiz ve uygun güçteki bir kafa motorunun ucuna takacağımız hortum ile kovaya yönlendireceğiz. Kovanın içine istediğimiz filre mazemesini yerleştirebiliriz. Kovayı alttan deleceğiz ve havuzun içinden gelen su kovanın üstünden girecek filtre malzemelerinden geçerek havuza dönecek. Suyu yukarıdan düşürürsek oksijende sağlanır. Ayrıca kovanın içini plastik bulaşık teli ile bir miktar doldurursak, su kule görevi gören bu malzemelerden oksijenlenerek geri döner.

Havuzumuzu su ile dolduruyoruz ve filtremizi yerleştiriyoruz. Gayet basit ve kolay.

Yanlız çok büyük yapmayalım ne olur ne olmaz. Balıklar aşırı büyümesin.

Elbette suyumuzu biraz eskitmemiz ve hazır hale getirmemiz lazım. Bunun için bazı bitkileri suyun yüzeyine bıRakıyoruz. Tabi sağlıklı bir biyolojik denge oluşturmak için havuzun içine uygun kum, taş parçaları yerleştirebiliriz.

Bir kaç gün sonra zaten suyun hazır olmaya başladığını gözlemleyebiliriz. Su git gide oturuyor rengi değişiyor. Suyun rengini açmak istersek koca filtremize bir miktar kömür ekleyebiliriz.

Artık sıra bitkilerimizi havuzumuza eklemeye geldi.

Geriye ise sadece, havuzun etrafını çiçeklendirmek ve daha güzel bir görüntü oluşturmak kalıyor.

Düzenleme: 18 Nisan 2015
    kerem11 bunu beğendi.
  2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ynt: DIY YAPIM HAVUZ (BALIKLI)

Abi elllerine sağlık güzel bir anlatım olmuş. Fakat ben havuzun plastik olmasını pek sağlıklı bulmuyorum. Bir süre sonra gerek ısıdan gerekse soğuktan dolayı aşınmalar başlayacaktır. Çukur kazılıp yerleştirilse yada etrafı tuğla yada benzeri duvar malzemleriyle kapatılsa daha sağlam olur.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Mehmet selam, yolculuk nasıl geçti bu arada. Tabi üzerinde konuşup birlikte geliştireceğiz. Bir çok yöntem uygulanabilir. Ancak bu plastik, çok sağlamdır, yani o kadar kolay deforme olmaz bence. Çukur kazıp etarafını sıvamak ile uğraşmak istemeyenler için güzel fikir.

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Sağolasın abi yolculuk güzeldi. Sağ salim döndük. Benim havuzda balık beslemek gibi bir niyetim var. Bİzim apartmandaki su depsounun yıkılma ihtimali var. Eğer olursa bir köşesini yıktırmayıp japon balığı besleyeceğim. Bu bilgiler o zaman işime çok yarayacaktır.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Ah bir bahçem olsa neler yapacağımda. :D

Bahçemiz yok ne yazıkki. :(

Ama 15 m2 lik balkonumu komple akvaryum odası haline getirdim. :basardim:

6. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

güzel olmuş eline sağlık ama ömürlü olmayacak sızıntılar olacak keşke tuğladan fayans dan örüp yapsaydın bukadar uğraştın bari,, yinede ellerine sağlık hoş olmuş..

7. MELEK

MELEK

Tebrikler. Türk'ün üstün zekası. :D

Sayfayı Paylaş