1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Domates anemon (Actinia Equina)

Başlığı 'Yerli Canlılar - Biyotop Marinler' kategorisinde okan_yetisensoy tarafından 2 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

Bir çok reefçinind e akvaryumunu süsleyen canlı renkleriyle akvaryumumuza güzellik katan Actinia equina, yani diğer adıyla nam-ı diğer domates anemon.
    Bir çok kez deniz kenarlanırında veya denizdeki kayaların üzerlerinde görürüz onları. Renkleri canlı ve görünüşleri göz alıcıdır.
    Akvaryumlarımıza getirir besleriz bazen, bazen de bakmakla yetiniriz, ama bir çok reefçi bu eşsiz güzelliği getirmek ister akvaryumuna. Her baktığında akvaryuma onu görmesi güzel bir duygu olsa gerek. Kendisi gibi deniz akvaryumlarının vazgeçilmez clown türleri dahil bazen girer onların içine.
    Kesinlikle dayanıklı, ışık konusunda alçak gönüllü bir anemon çeşitidir. Yeme ihtiyacı olmadığı zamanlarda tentaküllerine kapatır ve kıpkırmızı lezzetli bir domatesten farksız duruma gelir. Doğada genellikle kırmızı yeşil renklerinde bulunur.
    İşte o eşsiz güzellik.

2. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Arkadaşlar bu anemonlardan burda çok var,bunların içinde Nemolar yaşar mı.
    Ben beyazlarından almıştım tüm yavrularımı yediği gibi elimi hep yaktı.Kırmızılarıda aynı özellikte değil mi?

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kamil Hoca'm selam,

Sözünü ettiğin anemon çok azgın ve yakıcı haklısın. Ancak domates anemon bu özelliklere sahip değil ve içine nemoların girdiği çok görülmüştür, özellikle Maroon clownların kolay tercih ettiği tecrübeyle sabittir.

4. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Sıra Maroon clown almaya geldi desene abi:)
    Akvaryumum biraz düzene girsin deniz balıklarının irilerini geri dönüşüme yollayıp bunlardan almayı çok istiyorum abi ama buralarda yok.İnternet yoluyla satılıyormu bilmiyorum.Bir de bu sorunumda yardımcı olsan bana.İnan benim cimcime senin videoyu izleyince delirdi bana bunlardan al diyip duruyor ama nerden bulucam bilemiyorum Keşan ve Çanakkalede yok.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Canlı konusuna girmem doğru olmaz, ancak Levent sipariş veriyor ve getirtiyor ondan fikir alabilirsin. İnternet üzerinden canlı satışı yapan siteler durumu kötü canlı yollamaz. Böyle sanal ortam satıcılığı için sağlıksız canlı yollanması akıllıca bir hareket olmayacağından çekinmeye gerek yok diye düşünüyorum.

6. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Abicim Leventle iletişime geçerim.Senin horon tepenlerden istiyorum sence kaç tane almam uygun olur.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Horonu teptirmek önemli açıkcası, geldiklerinde horon tepmiyorlar. Eğer sadece percula besleyeceksen bir 8 adet koyarız, yavru alırız çiftlerde çıkar.

8. MYTHDIVER

MYTHDIVER

İnşallah o günleri görürüz abi.Hele şu akvaryumu yoluna bi koyalım.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hoca'm senin akvaryumun yoluna girmesi sen ayağa bu iş için kalktığın anda gerçekleşti zaten. Gerisi teferruat. Önemli olan kısmı istemek ve başarmak arzusuydu, bu olunca akvaryum başarısızlık için dayanamaz pes eder. Benden söylemesi.

Zaten son videoda böyle bağırıyor... :)

10. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Sayende Abi
    sen olmasaydın ne ben cesaret ederdim nede akvaryumdan birşey olurdu:)

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Estağfırullah, platformlarda zaman harcıyoruz ve bu konu üzerine arkadaş ortamlarında konuşmayıda seviyoruz. Dolayısıyla bu noktalarda buluşma amacımıza uygun hareket ediyoruz sadece. Umarım gönlüne göre bir akvaryumun olur bizlerle bol bol görsel olarak paylaşırsın ve görmek istediğimiz seyir zevkinide böylece yakalamış oluruz. ;)

Sayfayı Paylaş