1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Duvara Karşı: Bir Paludaryum Fantezisi (Resimli)

Başlığı 'Paludaryum ve Amfibyum' kategorisinde Neverlander tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar biliyorsunuz elimde bir Nuphar Lutea var, ne yapacağımı bilemediğim... Önce sekizgen akvaryuma koyalım dedik... Sonra başka başka fikirler geldi aklıma şimdi ise bir paldaryum fantezisine takıldım kaldım... Fantezi diyorum çünkü önce bir Usta'dan, Yaşar Hakan Hoca'mızdan... Sonra kime açtıysam olmaz dedi... Bir kısmı yapacağın şey paludaryum olmaz dedi... Anlayacağınız anlattıklarımdan kimse beğenmedi... Bir de şansımı burada deneyeyim dedim... :) Hadi hayırlısı... :cekingen:

Son kararım 50x50x50 bir akvaryum yaptırmak... Ve içine duvar örmek... (Boşuna bir müddettir tuğla, diabaz falan diye sormuyoruz yani... :D )

Anlatmak uzun sürecek en iyisi Hakan Hocam ile paylaştığı eskizleri sizlerle paylaşmak ve fikrinizi almak... (Hakan Hocam atacağın tüm fırçaları [gerçi akvaryum portalında çekiç ve levye vurmak tercih ediliyor] hak ediyorum... Ama inadım ne yapayım... Kafaya koydum bir kere, sadece cesaret verecek birisine ihtiyacım var...)

Resimler 40x40x40'lık akvaryum ve tuğla duvar için çizilmişti... Ancak genel itibari ile diabaz ile de aynı şey yapılacak... Resimde sadece Ancistrus sp. yer alıyor ancak bittiğinde başka türler (neon tetra ve/veya betta) de düşünülüyor...

Özellikle estetik açıdan ve paludaryum için de duvar olup olmayacağı noktasında yorumlarınızı bekliyorum... Tabii önerilerinizi (tür, bitki, vesaire) de... Bir de resimdeki yapı bittiğinde paludaryum sayılır mı, yoksa başka bir kategoriye mi girer?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ynt: Duvara Karşı: Bir Paludaryum Fantezisi (Resimli)

Duvara karşıyım :uyari: :hayir: :kotu:
    sanırım sende rüzgara karşısın :) görsellik bozulacak diyorum abiciğim yani paludaryumda amaç bir su kenarı simülasyonu ise sen hangi bataklığın kenarında yada derenin kenarında duvar gördün :D
    Sulama kanalını taklid etmee çalışıyorsan duvar olur tabii ama o rüya gibi paludaryumlardan birinin sahibi olamassın bu duvarla
    yada duvarı gösterme,yada farklı bişey yap mesela kütük kullanabilirsin
    Duvara karşıyım... :hayir:

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Bizimki de "Venedik"yum olur... Bir de içine gondol maketi attım mı...

4. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Zamanla tuğla ve kullanacağın yapı kimyasalları çözünme yapabilir..Tamam fugapool denilen kimyasallar suya dayanabiliyor ama tuğla ne derece sağlıklı olur orası hep tartışmaya açık..Bu arada doğal bir ortamda tuğla değilde taşlardan oluşturulmuş bir duvar daha iyi olur sanki.Yani bende karşı guruptayım hocam. :kotu:

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Murat Bey,

Taşlardan kastınız şekilsiz taşlar mı? Şekil verilmiş doğal taşlar olabilir mi, duvar için?

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Beni destekleyen arkadaşlar durum 2:0 oldu... Artık harekete geçseniz... Tabii gerçekten varsanız...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Abdullah abi vazgeç bu duvar sevdasından sana söylediğim kalekim fugapool dan al strafor köpüğü havya ile güzelce şekillendir sonra bu derz dolgusunu üzerine sıva kurumasını bekle sakın kalorifer yanına felan koyma kurusun diye çünkü suyunu birden buharlaştırırsınki bu da sana ancak hüsran getirir oda sıcaklığında 2-3gün beklet kuruduğuna emin olduktan sonra suyun içine koy iki haftada öyle beklet ki kimyasal salacaksa salsın
    daha sonra akvaryumunda güzelce kullanabilirsin bu söylediğim ürün içme suyu depolarının yapımında kullanılıyor antibakteriyel olanı var birde olmayanı var antibakteriyel olan daha pahalı
    ikinci seçenek ise kütükler önce toprak bölümü ayıracağın cam yada pleksiglas malzeme ile bir ayraç yap sonra bu ayraç görünmeyecek şekilde kütüklerle kamufle et istersen kütüklere biraz moss sar hatta kütüklere oyuklar açıp içine fazla su istemeyen ağaç yarıklarında bile yetişebilen bitkilerden ek (o bitkiden edinmek istiyorsan emrah kardeşine bi çay ısmarlayacan :D)
    üçüncü seçenek ise şu uzun saksılardan bir tane edin sonra onu akvaryumun arka kısmına koy akvaryum kumu ile bir kumsal görüntüsü yap saksıyı kumla kamufle et suda kalan kısma su bitkileri ekebilirsin toprağa ise güzel salon bitkileri yanlız dikkat et suyu seven şeyler olsun neme dayanabilsin akvaryumunda japon şemsiyesi, lucky bambu vb gibi bitkiler kullanabilirsin bu sayede tam bir bataklık görüntüsü olur
    vatozların için pvc boru ile dıy mağara yapabilirsin gayet hoş olur
    Duvara arşıyım :hayir: venedikyuma tamamen karşıyım :D sen bence sizin ordaki b.klu derenin bi simülasyonunu yap b.kluyum olsun :D

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Gambusyaları geri alırım o zaman... :D B.kluyumun faunasını oluşturmak için gerekecekler çünkü...

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

hmm biraz deterjan biraz pis su eski bir ayakkabı teki,araba lastiği, gambusyalar, bide senin pis salyangozlar bu işi görür :)

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
  11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Ne duvarmış be bir sahip çıkan olmadı... :(

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Abdullah abi senin yapmak istediğinden daha iyi ama bence buda iyi değil. Acilen Hakan bey'in gelip olaya müdahil olması, bize akıl fikir vermesi, aklımızı uçuklatacak örnekler vermesi gerekmektedir.
    Duvara karşıyım duvarlar kalksın, tabular yıkılsın :hayir: :D :D :D :D

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Olmayacak işte, kimse durmayacak o duvarın arkasında bence sende durma :D yıkılacak çünkü
    :kotu:

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Dedim ya inadım diye... Duvar olmayacak ama bu taşlar akvaryuma girecek... Torunlarıma da bir Emrah Amca'nız vardı, paludaryumumun olmamasının yegane müsebbibi O'dur diyeceğim... :hayir:

15. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Yapma Hocam, sonu Berlin duvarı gibi olmasın! :heyo: Bence çeltik ekerek komple arka camı kapatabilirsiniz. Hem doğal durur hemde tanka derinlik kazandırır. Ayrıca evinizin pirinç ihtiyacını, en ekolojik cinsinden, beleşe getirebilirsiniz :D
    Size fikir verebilmesi açısından birkaç arka plan çalışması;

Yada böyle bir çalışma

Yada bu;

Saygılar, keyifli paylaşımlar...

16. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Hocam bende dayanamayacağım bu kararsızlığınıza kesin çözüm bulmalıyız,bu kesin..Yoksa paludaryum tarihine geçecek bir doğal felaket yaratacaksınız. :D

Aslında aşağıdaki resim henüz çevirisine başlayamadığım,sırada olan bir akvaryum kurulum resmi..Ama size güzel bir örnek ve fikir olması açısından verme ihtiyacı duydum..[​IMG]

Bakalım fikriniz hangi yönde değişecek..Kolay gelsin..

Halen daha duvardamısınız :horon: Yok değilim'mi dediniz duymadıkta :heyo:

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Valla Paludaryumda değilim, başka birşeye yöneldim dedim... İçimden bakalım henüz karar veremedim...

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Abdullah Abi arkandayım.Tuğla suda çözünme yapsa ne çözünecek?Toprak...Zaten paludaryumun mantığında bu yok mudur?Biraz toprak,bol bitki,biraz balık :cekingen: Zamanla o tuğlalar zaten yosun ile kaplanacağı için görüntü de kamufle olacaktır.

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Valla Cem duvara bir sen destek verdin ama geç kaldın... Çoktan vazgeçirdiler beni... Yıldırdılar... :(

Bu arada kilden yapılıyor ya tuğlalar başta kurşun olmak üzere çok sayıda ağır metal varmış kilde... Bizim (Çapa) Çocuk Kliniğinde Eser Elementler Bölümünde -idi heralde yanlış hatırlamıyorsam- kil topraktan yapılmış kaplar ile ilgili bir çalışma yapılmıştı... Bunlardan yemek bile yemenin sakıncalı olabileceği sonucuna varmışlardı...

Neyse zaten kullanırsam bazaltın biraz daha dayanıklı ve değişik türevi olan diabaz kullanacağım... Yine de desteğin için çok teşekkürler...

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    O zaman Kızılırmak suyunu içmesin Ankara :bilmem: toprak oradan geliyor tuğlalar için :hepiniziseviyorum:

Sayfayı Paylaş