1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

egg thumber nasıl çalışıyor ??

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde disjokeyy tarafından 16 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. disjokeyy

disjokeyy

Arkadaşlar, bu egg thumber denilen aletin işe yaradığını sanmıyorum. Aldım kullandım fakat ne yaptı isem ne kadar cok yada az hava vererek denedimse bir türlü yumurtaları kesinlikle döndürmüyor. Benim aldığım alette bir eksiklikmi var acaba ? Konu ile ilgili detaylı bilgiye ihtiyacım var yardımalarınızı beliyorum.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Benim üzerinde her hangi bir çalışma veya araştırma yaptığım bir konu değil. Ancak buradan da size kapsamlı olarak anlatılan iki linkimizi vermek isterim. Konuyla ilgili arkadaşlarda yorumlarını yapacaklardır.

Kolay gelsin.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Sahip oldugunuz kuluçkalıgın resimlerini paylaşabilir misiniz? Bu doğrultuda size fikir vermek daha kolay olacaktır.

4. disjokeyy

disjokeyy

Makina birebir aynı;

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Öner Bey,

Resimde okla gösterdiğim yerler çok çabuk tıkanır.Bu da egg thumberın düzgün çalışmamasına yani yumurtaları döndürmemesine sebep olur.Bunun farklı nedenleri olabilir.Akvaryumunuzda kaya varsa ve bunlar resimdeki kayalardan ise ;

bu kayalar çok salınım yapar.Kayaların bıraktıgı tortular zaman içinde yumurtalıktaki delikleri tıkar.Bir başka neden akvaryumunuzdaki suyun bulanıklıgı olabilir.Çünkü egg thumber çalıştıgında verdiği hava sayesinde aynı zamanda pislikleri içine çekiyor yani akvaryumunuzda bulunan dışkı vsler egg thumberdaki delikleri tıkayabiliyor.Bunun içinde her gün yumurtalıgı iyi gözlemlemeniz gerekiyor.Eger döndürme hızından bir azalma olduysa bunun sebebi tıkanma nedeniyledir.Benim size tavsiyem eger küçük bir akvaryum varsa orada yumurtalıgı çalıştırın.Zamanında ben bu yüzden çok yavru kaybettim.2-3 saatte bir yumurtalık tıkanıyordu.Tabi bir süre yumurtalar dönmeyince mantarlaşıyordu.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  6. disjokeyy

disjokeyy

fakat ben daha hiç döndüremedim hava ayarından şüphelendim değişik oranda hava vermeme rağmen bir sonuç yok akvaryumun dibine 15 cd uzaklıkda makinanın alt kısmı ve tamamen suyun içinde bundan bir sorun olurmu onuda bilmiyorum

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Makina çalışması için tamamı su da olmalı.Ama bazen şu olayda olabiliyor.Havayı verdiğinizde akvaryumun içinde tamamen de olsa çalışmıyor.Bu durumda yumurtalıgın yeriyle biraz oynayın.Yani biraz daha alt kısma yakınlaştırın veya biraz daha üste dogru alın.Havanın geldiği yerde önemli yani akvaryum kapagının üst kısmından falan gelirse havayı daha iyi basar motor.

8. disjokeyy

disjokeyy

Tekrar deneyeceğim ve sizi de bu saatlerde rahatsız ettiğim için özür dilerim.Ayrıca ilginize çok teşekkür ederim.Bir şey daha sorucağım.Şu anda yumurtaları başka akvaryuma alsam su sıcaklığından etkilenirler mi?Yani diğer akvaryum aynı sıcaklıkta değil sorun yaşar mıyım bu konuda ?

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Rica ederim.
    Isı farkı çok değilse sorun olmaz.
    Eğer hala çalıştıramazsanız şu yoluda yapabilirsiniz.

Resimdeki süzgeçlerden evde mutlaka mevcuttur.Ancak süzgecin iç kısmı çok sert olmamalı.Yani demir vs olması yumurtaların patlamasına neden olur.Misina şeklinde olanı güzel olur.İdeali o dur.
    Yani şu şekilde çalışacak;

Süzgeci akvaryumun üst kısmına sabitleyin.Plastik kısmı dışarda kalacak.İç kısım su da kalacak şekilde.Süzgecin tam altına hava taşını baglayın.Ortasına gelecek şekilde.Eger zeminde kum olmazsa daha güzel olur.Hava taşını bagladıktan sonra havayı verin.Süzgecin içinde yumurtaların dönmesini saglayacak şekilde havayı ayarlayın.Bir süre takip edin dönmeyle birlikte yumurtalar süzgeçte dagılıyor mu? Eğer dağılıyorsa en uygun şekilde bunu sabitlemeye çalışın.

10. disjokeyy

disjokeyy

Daha önce bir çok forumda yazıştım.Fakat sizin gibi değerli insanları görmek;beni hem şaşırttı hem de mutlu etti.Allah razı olsun sizlerden.Ben dediğinizi de yapacağım zaten.Şu anda akvaryumdaki thumberi yan taktım hava sirkülayonu ile hafif hafif aşağı yukarı hareket ediyor.Sanırım bu şimdilik yeterli olacaktır.Sizin dediğinizi de en kısa sürede uygulayacağım.İlgi ve emeğinize sonsuz teşekkür ederim.Hayırlı geceler.

11. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Rica ederim.Elimizden geldiğince ve uygun zaman olursa bildiğimiz şeyi paylaşmaktan zevk duyarız.Bu arada aklıma geldi.Şunu da yapabilirsiniz. 2.5 ltlik kola şişesi işinizi görür sanırım.Şişenin üst kısmını biraz kestikten sonra şişenin içine akvaryum suyu doldurduktan sonra şişeyi sabitleyin.Kuluçkalıgıda bu şişenin içine koyun.Sanırım rahat bir şekilde sığar.En azından pislikten korunur kuluçkalık yani tıkanmaz.Her günde çok ama çok az yeni su ekleyin.Çok az olacak şekilde dinlenmiş su da ekleyebilirsiniz.Ama az derecede çogunlugunu akvaryum suyundan temin edin.

12. disjokeyy

disjokeyy

ben bunu yapmışdım zaten ama hava alttan gelirse yumurtalara zarar verecğinden dolayı korkdum zarar vermemek için makin aldım ama zararı olmaz diyorsanız eski sistemime dönerim

13. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Şişe önerisinden bahsediyorsunuz sanırım.Şunu demek istedim;

14. disjokeyy

disjokeyy

bende 2.5 litrelik şişenin kapağına hava taştı bağlayıp şişenin altını kesip ters şekilde akvaryuma yerleştirmişdim alttan hafif hava veriyordum ama yumurtalar çatlama riski var diye vazgectim sizinkide sanırım ortadan hava vermek bu şeklde atta kalan ymurtalar yukarıya hareket ediyormu bilmiyorum ama onuda denerim yeterki zavallı yumurtacıklar ölmesin

15. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Öner Bey,

Kuluçkalık gene çalışcak :) Sadece akvaryumun içinde değil pet şişede. Tıkanmasını önlemek adına.

16. disjokeyy

disjokeyy

Anlıyorum ama işte ben kuluçkalığı çalıştıramıyorum. 4 adet sıfır aldım 4 üde aynı tıkanmasından kaynaklanmış olamaz, sanıyorum.

17. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Video ekleme şansınız varsa çok iyi olur. Kuluçkalıgın nasıl çalıştıgını görmek daha kolay fikir yürütmemizi saglar.Bu gecelik siz en son bıraktıgınız şekilde idare edin.Yatmadan öncede tıkanma varsa yumurtaları bir kaba alın.Ve yumurtalıgı iyice bir yıkayın lavaboda.Gözenekler açılsın.

18. disjokeyy

disjokeyy

Sizi de çok oyaladım yarın mutlaka videosunuda ekleyeceğim hakkınızı helal edin. Hayırlı geceler yarın akşam eklerim videoyu teşekkürler.

19. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Ben,teşekkür ederim.Umarım sorun çözülür.

Bu arada küçük bir hatırlatma; Türkçe imla ve kurallarına dikkat ederseniz , yönetim adına seviniriz.

Saygılar,saglıklı balıklar.

20. disjokeyy

disjokeyy

can bey videoyu cekemedim üzgünüm çünkü telefonum arızalandı sebebini anlamadım fakat bu egg thumber denilen alet hiç bir işe yaramıyor kanısında ve iddiasındayım:)

Sayfayı Paylaş