1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Egg Thumber Nasıl Kullanılır

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Gizem Sayman tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Gizem Sayman

Gizem Sayman

Ben diskuslarım için egg thumber almayı düşünüyorum nasıl kullanıyor bana anlatırmısınız?

Sorularım

1. Yumurtayı kendisimi içine çekiyor.

2. Eğer kendi çekiyorsa 4 gün sonra yumurtadan balık çıkınca balık ne oluyor

3. Balık sakat oluyor demişti sınıftan bir arkadaşım (kuyruk kırığı felan oluyor demişti Doğrumu)

4. Egg Thumberi nasıl kullanırım?

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Discus yavruları için egg thumbler kullanımına rastlamadım.Zorluğu yumurtaları yapıştıkları yerden alırken yumurtaların çatlaması.Daha çok chichled türleri için kullanılan bir sistem.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Gizem kardeşim eggthumber yumurtayı içine çekmez tabiiki :)
    yumurtanın havalanmış olması için kullanılan bir sistemdir alttan hava verilir yumurtalara olay bu, ayrıca balıkların yeni sanırım önce bir alıştır balıklarını adapte et, gerisini onlar hallederler zaten sen yeterki istedikleri şartları yerine getir

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Gizem hanım,discus için kuluçma makinası olmaz.
    Kuluçka makinası ciklet türü balıklar için olur.Erken kusturulan balıkların yumurtaları alınır.Kaçıncı günde alındıysa o günden itibaren yaklaşık 21 günde balıklar tam anlamıyla oluşur.

Bu hobide yenisiniz herhalde,zaten çok tecrübeli kişiler yavru almakda zorlanıyor.Aldığı yavruları yaşatamıyorlar.Zamanla herşey olur.

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Malawiler'de kullanılan , yumurtaların ziyan olmasını önleyen ve ''çoğu zaman'' bu konuda başarılı olan bir Küvöz sistemidir.

Saygılar...

6. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Bende merak ediyordum ama tek anlamadığım şey şu :

Benim mücevher balığım yumurtladı ilk postada yediler yumurtaları 2. postada yani şimdi dün döktü yumurtaları ben egg thumber alsam nasıl alıcak onun içindeki yumurtaları ?

7. Gizem Sayman

Gizem Sayman

Uf desenize benim egg thumber bosa gitti:(

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Gizem Hanım,ben birşeyi bilmiyorsam ilk önce google'da arama yapıp öğreniyorum,yetersiz kalınca kitaplara başvuruyorum.Sizin de bundan sonra böyle yapmanızı öneririm.Discus ile başlamanız baştan eksi.Bana göre pahallı ve çok özen isteyen bir balık.O yüzden kaybetme riski yüksek.Sizin yerinizde olsaydım Melek ile başlardım,tecrübe kazandıktan sonra discusa geçerdim ki şu anda da öyle yapıyorum.Sözün özü;birazcık araştırma birçok yanlışı engelliyor.

Sayfayı Paylaş