1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Egg Thumber Pipoya alternatif?

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde sezginyavuz tarafından 14 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Aranıza yeni katıldım ve ilk yazımı bu kategoriye yazıyorum; bildiğiniz üzere egg thumber yaparken sağlam olduğu gerekçesiyle pipo üretim filtrelerinin üst kısmını kullanıyoruz. Ancak pipoları alıp alıp üst parçasını kullandıktan sonra kutuyu öylece dolaba koymak içime sinmiyor ve verdiğim paraya acıyorum. Sonuç olarak egg thumberleri yaparken üst kısmında pipo üretim filtresinin parçasını kullanacağımıza başka bir alternatif mevcutmu? Yardımlarınızı bekliyorum... :dusunceli:

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Sezgin;aslında bu işin uzmanı Murat (lacoss) :) Gerçi oda yazacaktır konuya ama bende bir ufak tüyo verebilirim.Elektirikçilerde satılan,elektirik tesisat borusu bu iş için gayet uygun ;)

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben çok çabuk bir fikir yürütme ile fikrimi yazmak isterim.

Fotoğraf sizi yanıltmasın aynı boydadır ve elektirikçilerden parça boylarda ücretsiz alabilirsiniz. Sanırım para almazlar.

Elektirik tesisatında kullanılan plastik borudur. Tam pipo filrenin ucu kalınlığındadır. Duvar içerisinde köşeleri dönmesi için dirseği de vardır. Dirsek fotoğrafını bulamadım, fakat sanırım anladınız.

Bu malzeme ile yapın yapabildiğiniz kadar diyorum ben. Siz ne diyorsunuz? ;)

Saygılar...

4. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Teşekkür ederim. Bu iş için sürekli uğraşacağım. Çünkü dediğiniz şekilde yapacak olursam gerçekten maliyeti düşecek.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam;sizinle aynı fikirdeyim.Zaten bu borulardan kullanarak birkaçtane kuluçkalık yapmıştım.Ve diğer pipo filitrelerimi yaparkende bu malzemeyi kullanmıştım.Gerçekten çok işe yarıyor.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Düşecek derken ben sıfır maliyet olacağını düşünüyorum. Onlara para almazlar, elektirikçilere sorduğunuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız. ;)

Kolay gelsin.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam haklı.Bende buzamana kadar bu borulara para verdiğimi hatırlamıyorum :)

Ayrıca bu malzemeyi kullanarak yaptığım bir kuluçkalığın resmini eklerim yarın.Fikir vermesi açısından ;)

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hocam 20 saniyede aklıma geldi inan, içimden inşallah olmaz demezlerde rezil olmayız dedim. :D Onu bile yapmışsın Olcay hocam. :D

9. avşarbeyi

avşarbeyi

Aklınla birn yaşa olcay abi.Aynısını ben de düşünüyordum.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay hocam, başlığı dağıtmak istemem ancak,

senin işine yaracak çok basit bir çalışmam var. Tabi yapmadıysan bunu da :D.

overflow:

11. lacooos

lacooos

olcay hocam saygılar paylaşım süper

12. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Temel Hocam; maliyet düşecek dedim, çünkü krem şanti pompasını bedava temin edebileceğim yer yok. :D Bundan dolayı maliyet sıfır olmuyor maalesef. :D

13. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Tebrik ederim fikir için, gerçekten çok mantıklı. Kafamda yeni fikirlerde oluşturmadı desem yalan olur. Elektirik tesisatı borusundan taban filtresinden tutun, sünger eklenerek pipo filtreye kadar çok ekipman yapımı için faydalanmak mümkün. Dirsekleri borulara yapıştırarak istediğimiz kavisi de vererek akvaryum tabanına serebiliriz.

Gerçi bu başlıkla alakası yok ancak, fikir olarak paylaşmak istedim.

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam hani bir pipo filitre yapımım vardıya? Ondada bu boruyu kullanmıştım ;)

Bu elektirik tesisat borusunu aynı şekilde kuluçkalıktada kullandım fakat şuan işte olduğum için resim ekleyemiyorum.Akşam eve gittiğimde eklerim ama.

Bu arada herkese katılımları için teşekkürler. :cicek:

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Daha önceden yaptığım ve hala kullanmakta olduğum bir kuluçkalık.Bu kuluçkalığı yaparken kendi malzemelerini ve bu elektirik borusunu kullandım.Bu şekilde gereksiz yere birde pipo filitre ziyan etmeye gerek yok ;)

Umarım faydalı bir fikir verebilmişimdir ;)

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Daha ne kadar faydalı bilgi vereceksin Olcay hocam, taştı almıyor hafıza. Teşekkür ederim, seviyorum bu yapım işlerini :hasta:.

17. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Murat;asıl bu konun uzmanı sensin ;) Bu sebepten dolayı,bu konuda senin fikir,görüş ve önerilerin bizler için çok çok değerli :) Katılımlarınız bekliyoruz. ;) :)

18. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam;aklıma geldikçe paylaşıyorum işte sırasıyla :D

Sayfayı Paylaş